Közlemény

Novemberi felmérés – ismét válaszokat várunk! (lezárva)

Tegnap tettük közzé októberi kérdőívünk eredményeit, ami remek válaszokat adott az utóbbi hónapokban felmerült kérdéseinkre, ugyanakkor új kérdéseket vetett fel a közösséggel kapcsolatban. Mikor néhány évvel ezelőtt fogyatkozni kezdtek az aktív kommentelők az oldalon, és ritkultak a beküldött tale-ek, olyan döntésre szántuk el magunkat, ami meghatározta az oldal további sorsát. Nagyobb figyelmet kezdtünk szentelni a játékkal kapcsolatos cikkeknek, és összefogtunk a Sims-re fel! csoporttal, mivel az új simmer generáció már szívesebben használta a Facebookot, mint a mi hagyományos kommentrendszerünket és fórumunkat. Olvasóink egyre többen lettek, a Facebook felületén pedig pörög az élet. Úgy tűnt, minden tökéletes.

Olvasótáborunk növekedésével azonban nem csak azok lettek többen, akik szívesen töltik idejüket a közösségi oldalakon, hanem megnőtt azok száma is, akik egy a Facebooktól független felületre vágynak. Mi óvatosan figyeltük a tábor gyarapodását, hiszen nem egyszer próbáltuk visszahozni a fórumot, ami ma már kissé idejétmúltnak tűnik – sikertelenül. Néhány ember használta csupán, nekünk pedig nincs elegendő időnk egyéb tevékenységeink mellett, hogy folyamatos beszédtémát biztosítsunk, és lelkesítsük a tagokat az aktivitásra. Októberi kérdőívünk alapján azonban úgy gondoltuk, egyszer és mindenkorra pontot teszünk az ügy végére, és útjára indítunk egy új, rövidebb kérdőívet, amiben a közösségi életet érintő konkrét kérdésekre keressük a választ.

A felmérés fő témái a következők:

  • Közösségi felület – Szükség van-e új közösségi felületre, és ha igen, milyen legyen? Az esélyes versenyzők a hagyományos fórum és Discord.
  • Támogatási rendszer – Tavaly pozitívan fogadtátok az erre vonatkozó terveinket, de még egy-két kérdésben kikérnénk a véleményeteket, mielőtt útjára indítanánk a rendszert.
  • Történetalkotók klubja – Sokan jeleztétek, hogy érdeklődtök az írott vagy videós történetkészítés iránt. Szeretnénk létrehozni egy zárt csoportot, ahol egymást segítve és motiválva dolgozhatunk, ha ti is hasznosnak érzitek ezt az újítást.
  • Pályázatok – Sokféle pályázatunk volt egykor, de ahogyan a résztvevők száma fogyatkozott, elkönyveltük, többé nem érdekel titeket az ilyesmi. Sokan kértétek mégis, hogy hozzuk vissza őket, úgyhogy szeretnénk felmérni, valóban igény van-e rá, és milyen formában.
  • Egy új rovat ötlete, amihez a közösségre is szükségünk lenne – Tetszik vagy sem?

 

 

Az októberi kérdőívben már megszavaztatok néhány újítást, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

Tesztelők, véleményezők

Sokan jeleztétek, hogy szívesen részt vennétek új kiegészítők, modok és kihívások tesztelésében, úgyhogy kiötlöttük a módját, hogyan dolgozhatnánk együtt. Amikor új kiegészítő érkezik, vagy látóterünkbe kerül egy új kihívás vagy mod, közzéteszünk egy posztot Facebookon, illetve kiküldünk egy értesítést azoknak, akik a poszt alatt feliratkoznak tesztelőink listájára. Ha utóbbit választod, beállíthatod, melyik szériával kapcsolatos terveinkről szeretnél hírt kapni, illetve mod, kihívás vagy kiegészítő tesztelésre érdekel. Benyomásaidat, élményeidet neked kell majd megfogalmaznod, de azok számára, akik nem tudják, hogyan kezdjék el, egy sor kérdést és szempontot is megadunk, amelyek segítségével könnyebben összeáll a cikk végső formája. Ezt követően már csak el kell juttatnod hozzánk soraid a megadott helyre (valószínűleg az e-mail címünkre), és kalandjaidat rövidesen az egész Sims közösség megénekli.

Kritikusok

Rengeteg simmer vállalkozott rá – elméletben -, hogy véleményt formál a már megjelent és jövőben elkészülő történetekről, hogy ezzel motiválja az alkotót, és/vagy építő kritikával szolgáljon számára. Nagyon szeretnénk, ha ez a kezdeményezés sikeres lenne, mert egy írott vagy videós tale elkészítése hosszú folyamat, és jólesik a visszajelzés a készítő számára. A kritikusokat is szeretnénk egy zárt csoportba tömöríteni, hogy a történetek visszakapják az őket megillető figyelmet. A társaság központja a megszavazott közösségi felületen lesz.

Tematikus hónapok + Top 10

Észrevehettétek, hogy az utóbbi két hónapban kiválasztottunk egy-két témát, és azokat a tartalmakat, amelyek nem egy éppen aktuális eseményhez (pl. új kiegészítő megjelenése) kapcsolódnak, megpróbáltuk ennek megfelelően összeválogatni. Egyelőre talán még döcögősen megy a dolog, de bízunk benne, ti is hozzájárultok majd a jövőben a színesebb tartalomhoz. Pozitív fogadtatásra talált új rovatunk, a Top 10 ötlete, amelynek értelmében várjuk a hónap témájához kapcsolódó tíz kedvenc egyedi tartalmatokat, machinimátokat, Sims videótokat, vagy bármit, amiből éppen rendelkezésetekre áll tíz kedvenc darab. Ezentúl minden hónap közepén kihirdetjük, mi lesz a következő hónap témája, hogy aki ihletet kap, idejében össze tudja állítani a listáját.

Bízunk benne, az új kérdőív eredményei alapján sikerül az oldalt és a közösséget is aktívabbá tennünk. Köszönjük az újabb kitöltéseket!