Közlemény

Legyél te is szerkesztő!

A Sims Addicts folyamatosan várja olyan simmerek jelentkezését, akik kedvet éreznek hozzá, hogy alkotásaikat, cikkjeiket megosszák a közösséggel. Olyan társakat keresünk, akik úgy érzik, van mit mondaniuk a Simsről, és csupán egy megfelelő felületre van szükségük, hogy mondandójuk eljusson az olvasókhoz. Szinte bármilyen témát szívesen látunk az oldalon, az azonban elengedhetetlen, hogy te magad otthon legyél abban, amivel foglalkozni szeretnél.

Milyen elvárásaink vannak a jelentkezőkkel kapcsolatban? Semmi ijesztő. Azt általánosságban elmondhatjuk, hogy a feladat megkövetel némi elhivatottságot és tapasztalatot, így nem gyerekeknek való, fix korhatárt azonban nem szeretnénk kijelölni. Az eddigi legifjabb szerkesztőpalántáink a 15-16 éves korosztályból kerültek ki, a felső határ pedig a csillagos ég. Akadnak olyan tartalomtípusok, amelyekhez elengedhetetlen a jó nyelvismeret, másokhoz az erős számítógép, hogy jó képeket tudj készíteni, de az is lehet, hogy csupán a személyes véleményed és benyomásaid számítanak. Attól füg, TE miről szeretnél írni.

No de mire is gondoltunk konkrétan? Engedd szabadon a fantáziádat! Csatlakozhatsz a már működő rovataink írásához, és készíthetsz tippeket, fordíthatsz kihívásokat, írhatsz játékteszteket. Kipróbálhatsz modokat, és írhatsz róluk ajánlót, vagy készíthetsz speed-build videókat vagy letölthető tartalmakat, hogy megoszd őket az olvasókkal. Szívesen látunk érdekes cikkeket a játékkal kapcsolatos teóriákról, érdekességekről (lásd. Simblog), írhatsz cikksorozatokak az egyedi tartalom készítésről vagy Youtube videózásról. Vállalhatod, hogy követed a legfrissebb híreket, és beszámolsz róluk a simmereknek, vagy akár kitűzheted azt is célodnak, hogy a Youtube-on megjelenő legszuperebb Sims videókból állítasz össze rendszeres válogatást. Fentieken kívül persze még számtalan dolog belefér a profilunkba, amit azonban fontosnak tartunk, hogy ne azért írj, hogy valamit írj, hanem azért, mert valamit el szeretnél mondani egy témával kapcsolatban. Legyen informatív, hasznos vagy érdekes az olvasók számára. Akkor se bánkódj, ha nem a Sims 4 a te tereped – jóllehet mi leginkább ezzel a szériával foglalkozunk, ez azonban csak azért van, mert ezek a tartalmak a legkevésbé elérhetők magyarul a neten. Az oldal azonban ugyanúgy színtere a Sims 1-3 és Sims Medieval játékoknak, a Sims Mobile-nak, de akár a krónikáknak is, ha ezekről lenne mit mesélned. Két dologban nem ismerünk azonban tréfát. Az egyik a minőség. Szeretnénk, hogy amit írsz, az tényleg összeszedett és nyelvtanilag helyes legyen, ami bátran publikálható a nagyközönség előtt, másrészt pedig fontos a precizitás is. Járj utána a választott témának, hiszen másik szerkesztő már nem fogja újra előhúzni azt, amit megírtál, így amit te kihagytál, az elvész a magyar olvasók számára. Nem tudunk és nem is szeretnénk ellenőrizi téged, hiszen nekünk is megvan a saját feladatunk. A szerkesztés bizony egyben felelősség is azok felé, akik bíznak benned.

Sarkalatos pont lehet, hogy mégis mennyi időt kellene tartalomszerkesztéssel töltened, ha elszánod magad a jelentkezésre. A válasz: amennyit szeretnél. Belátható, hogy ha hetekig halogatod, hogy nekifogj a cikkírásnak, az hosszú távon nem jelent jót, de annak sincs értelme, hogy határidők miatt kerüljenek ki felületes tartalmak a kezedből. Nincs akadálya, hogy heti 2-3 cikket is írj (bár tartalmas cikkek esetén ez valószínűleg lehetetlen), de ha havonta csak 1-2 megy, az sem feltétlen reménytelen helyzet.

Ha úgy döntesz, belevágnál, vagy további kérdéseid lennének a szerkesztéssel kapcsolatban, keress minket bátran a Kapcsolatfelvétel menüponton keresztül. Alig várjuk, hogy megtaláljuk új csapattársainkat.:)