Közlemény

Felhívás az online zaklatás ellen

Rendhagyó eset történt a Sims közösség berkein belül, amiben mi is érintettek lettünk. Nemrégiben söpört végig a hír a neten, ami szerint az EA nem kezelt elég határozottan egy online zaklatási ügyet, nekünk máris alkalmunk nyílt bizonyítani, hogy ez egy komoly dolog, ami súlyos következényekkel járhat. Bízunk benne, mind olvastátok már szabályzatunkat, amiben határozottan állást foglalunk a megkülönböztetés és gyűlöletbeszéd ellen – de ezzel egyébként nem vagyunk egyedül, minden más Sims közösség alapelveiben is fontos alapkő ez. Szerencsére eddig nem kellett ilyen ügyben fellépnünk, egészen mostanáig.

Talán észrevettétek, hogy átmenetileg szünetel az oldalon a regisztráció, valamint vendégként sem lehet már hozzászólni a posztokhoz vagy chathez. Előbbit fel fogjuk oldani, utóbbi azonban biztonsági okokból valószínűleg így marad a jövőben is. Erre azért volt szükség, mert egy rosszindulatú személy kezdte felületünket arra használni, hogy mások rossz hírét keltse, alaptalanul.  Ez az illető több hamis profillal volt jelen a közösségben, privát beszélgetéseiben azonban átlépett olyan határokat, ami miatt többen tiltólistára kényszerültek őt tenni. Válaszul először nyilvánosan, majd az adminok előtt próbált másokat olyan komoly vádakkal lejáratni, mint pl. pedofília. A nyilvános kommentek törlésre kerültek, az oldal és csoport azonban mindent dokumentált arra az esetre, ha ez az ügy nem érne véget a kitiltással.

Több információt nem szeretnénk megosztani, de ezeknek a vádaknak következményei lesznek. Szeretnénk nyomatékosan felhívni figyelmeteket, ha bármelyik felületünkön zaklatással vagy lejáratással találkoztok, vagy részesei voltatok ilyen beszélgetéseknek, mindenképpen értesítsétek róla az adminokokat. Ezek lehetünk mi itt a Sims Addicts oldalon, vagy a Sims-re fel! csoport adminjai. Az ilyen viselkedés nem tolerálható semmilyen formában. Álljunk ki együtt a zaklatás ellen! Figyelmeteket köszönjük!

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Gregoretta
5 évvel ezelőtt

Óh! :O
Én ebből nem is láttam semmit, és még csak nem is gondoltam volna, hogy ilyenek történnek itt, amíg a posztot nem olvastam. Ez is azt mutatja, hogy Ti jó szerkesztők vagytok. 🙂
Az pedig külön jó, hogy felhívjátok a figyelmet arra, hogy jelezzenek felétek az áldozatok.
Kívánok minden jót, és azt, hogy újra jó közösségetek legyen. Remélem, sikerül megoldani az ügyet, anélkül, hogy bárkit is elkergetnek az oldalatokról.

LightAqua
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Én sem tudtam róla

Ahsoka1994
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Szerencsétek. Benne lehet mondjuk az is, hogy munka/iskola időben írogatott. Túl sok fölösleges szabadideje volt. Én se vettem volna észre, ha nem kaptam volna pont e-mail értesítőket a hozzászólások utàn. Mondjuk csak azt, hogy nagyon nem ilyen jellegű tale hozzàszólàsokra szàmítottam…
És persze még egyszer köszi az oldal szerkesztőinek, hogy rendet tartanak. 🙂 Az nem szerencsés, hogy le kellett tiltani a regisztràciót, de az unatkozó kölyök remélhetőleg úgyis meg fogja unni. Azt pedig külön szeretem ebben az oldalban, hogy ez nem egy mindennapos esemény itt és a negativitàs àltalàban tàvol van tartva.

Thea
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Örülünk neki, hogy így gondoljátok. És azt is, hogy nem lehetett ebből sokat észrevenni, kivéve, ha az ember abban a “szerencsés” helyzetben volt, hogy az írása alá is érkezzenek kommentek. Lassan azért helyreáll majd minden. Mi pedig azért vagyunk, hogy vigyázzunk a békére.:)