Közlemény

Évösszegző (2018)

Mint azt már valószínűleg mindannyian észrevettétek, a 2018-as naptár lapjai elfogytak; éppen ezért én is elérkezettnek láttam az időt arra, hogy kicsit leüljek, és átgondoljam, mit kaptunk ettől az évtől.

The Sims 4

A jelenleg futó Sims széria idén több nagyobb ingyenes tartalomfejlesztő frissítést is kapott – nem csak új CAS elemek érkeztek, hanem üvegtetők, hideg-meleg időjáráshoz illeszkedő ruházkodási kategóriák is. Ezen kívül megérkezett a várva-várt terepformázás, valamint a magánvállalkozás lehetősége is. És bár a szintén újdonság First Person Camera igazából csak szórakozásnak került bele a játékba, fotózások során ez is hasznos segítsége lehet a művészvénával rendelkező játékosoknak.

Ami pedig a kiegészítőket illeti, ez az év a nagy kiegészítőknek, az Expansion packeknek kedvezett: a Seasons júniusi megjelenése után novemberben érkezett a Get Famous is.

Game packek és Stuff packek terén inkább az első negyedév volt termékeny, ugyanis a Laundry Day Stuff januárban, a Jungle Adventure februárban, a My First Pet Stuff pedig márciusban jelent meg.

Ebből a tendenciából arra következtethetünk, hogy a készítők most kicsit változtatni szeretnének az eddigi koncepciójukon. Erre utal az is, hogy a játékosokkal való kapcsolattartás csatornájaként a livestreameket választották, ahogy az is, hogy látszólag törekszenek a nagyobb horderejű tartalmak kidolgozására. Valószínűleg arra is rájöttek, hogy a tárgycsomagok kevésbé népszerűek, hiszen az év második felétől már egyáltalán nem fektettek hangsúlyt ezekre a kiegészítőkre. A karácsonyi ünnepek közeledtével pedig az eddigi gyakorlattól eltérően a Stuff packeket is leárazták. Felmerülhet tehát a kérdés:

Mit várhatunk tehát 2019-ben?

Biztosat nyilvánvalóan senki sem tud, de egy korábbi cikkünkben mi már egyszer megfogalmaztuk a véleményünket és jóslatainkat azzal kapcsolatban, mire számítunk a jövőben. Ha vetünk egy pillantást a listára, feltűnhet, hogy máris kipipálhatunk rajta egy tételt – a hírességek ugyanis nem olyan régen megérkeztek!

Ezen felbuzdulva én nagyon bízom benne, hogy a készítők következő nagy projektje már az egyetem lesz, ami egyszerűen nem hiányozhat ebből a szériából sem. Valószínűleg előtte még be fog csúszni legalább egy game pack is – ami szerintem a vámpíros kiegészítő mintájára egy másik természetfeletti fajt vezet majd be a játékba. Ez feltehetően a boszorkány lesz, ugyanis a felmérések alapján a rajongók őket hiányolják leginkább.

A jövőben érkező stuff packek témáját homály fedi, ezeket azért is nehezebb megtippelni, mert olyan kis szegmenst járnak csak körül, hogy gyakorlatilag bármiről készülhetnek. Általában olyan világmegváltó játékmenetet egyik sem hoz magával, de szép ruhákat, frizurákat és tárgyakat bármikor szívesen látunk, nem igaz? Én mindenesetre úgy gondolom, hogy nem fognak elárasztani minket tárgycsomagokkal, hanem inkább a nagyobb kiegészítőkre fektetik majd a hangsúlyt.

The Sims Mobile

Telefonra és tabletre még év elején megérkezett a The Sims Mobile, ami ingyenesen letölthető bárki számára. De nem kell aggódni, azért játékon belüli vásárlási lehetőségek akadnak bőven – mindenki legnagyobb bánatára időnként még a játékélmény is háttérbe szorul emiatt.

Azt viszont nem vehetjük el a játéktól, hogy rövidtávon szórakoztató, és látszik, hogy folyamatosan dolgoznak a fejlesztésén. Időről időre felbukkannak korlátozott ideig elérhető küldetéssorozatok, amelyek rendszerint valamilyen különleges tartalmat oldanak fel.

A játék jövője szerintem azon áll vagy bukik, hogy mennyire marad élvezhető ingyenes formában. Ha ugyanis minden klassz tartalomhoz csak vásárlás útján lehet hozzájutni, a legtöbb felhasználónak elmegy a kedve tőle. A The Sims Mobile-t övező felháborodás talán mostanra eljutott már a kiadóhoz is, így reménykedhetünk abban, hogy a továbbiakban jobban fognak egyensúlyozni ezen téren.

Sims Addicts

Az oldal történetében is meghatározó volt a 2018-as év, mert most már stabilnak mondható a technikai hátterünk, és rövid próbálkozások után rátaláltunk a hozzánk leginkább passzoló dizájnra is. Ugyan sajnos egy szerkesztőnktől el kellett búcsúznunk, de a csapatunk lelkesedése töretlen – és a szerkesztőfelvétel továbbra is aktív.

Idén LightAqua jóvoltából több nagyon szuper gyűjteménnyel is gazdagodhattunk.

Talán a legnagyobb újdonság mindannyiunk számára a Tintavér tavaszi premierje volt. A hosszúra nyúló történet nekem éppen úgy a mindennapjaim részévé vált, ahogyan az oldalnak. Bár a fejezetek kétharmadán már túlvagyunk, úgy gondolom, a Tintavér még bőven tartogat izgalmakat a szereplők és az olvasók számára egyaránt.

Nemrég debütált ezen kívül A Sötétség Angyala második évadja, így most már Lejla kalandjait is nyomon követhetjük hétről hétre. Bízunk benne, hogy nem csak az ambiciózus íróink kedvét hozzák meg a futó történeteink, hanem az olvasókét is!

2018-ban nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minél több érdekességet hozzunk el nektek, most pedig úgy döntöttem, csemegézek egy kicsit a cikkek közül, hogy megmutathassam nektek azok legjavát:

Idén a legtöbben az alábbi tartalmainkat kerestétek:

Kihívástárunk folyamatosan bővül, és igyekszünk mindig jobbnál jobb feladatok elé állítani a vállalkozó szellemű látogatóinkat. De vajon melyek a legnépszerűbb kihívásaink? Most ezt is összeszedtük nektek!

  1. Not so berry kihívás
  2. Tökéletes genetika kihívás 
  3. Disney hercegnő kihívás 
  4. Bordélyház kihívás
  5. Szerető vagyok kihívás

2018-ban az oldal születésnapja alkalmából egy nyereményjátékkal is kedveskedtünk a látogatóinknak. A nevezni vágyóknak egy kvízt kellett kitölteniük a részvételhez – vagy ha ezt nem szerették volna, elég volt egyszerűen megosztaniuk a posztot.

A Sims Addicts facebook oldalán már január 6. óta kerülnek ki rendszeresen a Tudtad? fotósorozat részei, amelynek keretei között Matt minden esetben valami apró érdekességet árul el valamelyik szériáról.

Ez idő alatt összesen ötvenhárom kép látott napvilágot, amelyek közül az alábbiak bizonyultak a legnépszerűbbnek:

[foogallery id=”18484″]

Amint az az összefoglalóból is látszik, egy nagyon eseménydús évet hagyunk most a hátunk mögött. Hogy mit hoz majd a jövő, azt senki sem tudhatja pontosan, de egy biztos. A Sims Addicts 2019-ben is szeretettel várja majd a látogatókat.

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.