Közlemény

Évkezdő kérdőív eredmények

Vasárnap került lezárásra a tavalyi év végén közzétett kérdőívünk, amelynek legfontosabb eredményeit persze veletek is megosztjuk. Szép számmal érkeztek válaszok, és aminek különösen örülünk, legtöbben a nem kötelező kérdéseket is kitöltöttétek, úgyhogy reális képet tudunk alkotni látogatóink szokásairól és igényeiről.

No de lássuk, mit tudtunk meg a felmérésből! Ami talán a legkevésbé váratlan, nemek tekintetében erősen a lányok vezetnek, de azért a fiúk se érezzék magukat magányosan, hiszen minden tizedik Sims Addicts vagy Sims-re fel! látogató közülük kerül ki.

Amiről azonban eddig mi is csak homályos információkkal rendelkeztünk, az a simmerek átlagos életkora volt, hiszen eddig nem készítettünk pontos felmérést ebben a témában. Most első alkalommal nem korosztályokba soroltuk a kitöltőket, hanem valós életkort kértünk mindenkitől. Azt, hogy a Sims nem csupán a legifjabbak körében népszerű, eddig is tudtuk, de most már pontos eredményeink is vannak: egy átlagos simmer maga mögött hagyta már a huszonegyedik életévét. Bizony, bármelyik országban pezsgővel koccinthatna erre a felfedezésre. Meglepődtetek?

A Sims szériák között jó ideje a Sims 4 a legnépszerűbb, de elődje, a Sims 3 sem marad le utána sokkal. Szép számmal akadnak persze rajongói még a Sims 2-nek is, ami igazán szuper eredmény egy lassan matuzsálem korba lépő játéktól. (A második széria 2004. szeptember 14-én jelent meg.) Sok boldog évet és rajongót kívánunk még neki.:) Többek szívéhez sikerült közel férkőznie a Sims Medieval középkori világának is, majdnem 5% jelölte meg kezdvencként, de a Sims 1 és Castaway Stories is kapott szavazatot.

 

Hogy állnak vajon a simmerek a játékvásárlással? Erre kerestük és találtuk meg a választ, amit a következő grafikon is szemléltet. Mind tudjuk, hogy egy vérbeli rajongó szeretné eredetiben magának tudni a játékot, de erre sokaknak nincs lehetősége az adatok alapján. Minden szériánál többen vallották, hogy eredeti játékkal rendelkeznek, de a letöltött verziók száma sem elhanyagolható. Szerencsére az EA néha készül olyan akciókkal, amelyek megkönnyíthetik a beszerzést (jelenleg a Sims 4 alapjáték 75% kezdvezménnyel vásárolható meg Originen, és a kiegészítőkre is nagy kedvezmények érhetők el), de talán egyszer az akció nélküli árak is alászállnak a csillagos égből, és kis hazánkban is egyre többen hagyhatják maguk mögött a kalózélet viszontagságait, hogy békésebb kikötőkbe evezzenek.

Ahány játékos, annyi játékstílus, de azért jól elkülöníthető pár csoport aszerint, ki mire használja a játékot. A Sims lényege alapvetően annyi, hogy egyengessük háztartásunk életútját, de a válaszadók 39%-a vallotta csak, hogy rendszeresen használná rendeltetése szerint a játékot. A legtöbbeket a simkészítés vagy építés varázsol el igazán, mások pedig új értelmet adnak a játéknak kihívások végigjátszásával. Szép számmal akadnak történetírók, video tale forgatók vagy valóságshow rendezők is, de a fotósok is képviseltették magukat pár szavazat erejéig.

Ha arra keressük a választ, van-e helye vámpíroknak a Simsben, máris megtaláltuk. Bár a simmerek 45% két lábbal áll a földön, a többség mégis elcsábul olykor, hogy vámpírokkal, földönkívüliekkel vagy más lényekkel tegye színesebbé játékát.

A kérdőívben készültünk pár olyan kérdéssel is, aminek segítségével összevethetitek, milyen szempontból vagytok átlagos játékosok, és mi az, amiben másképp egyengetitek simjeitek életét, mint a többiek. Itt nem léteztek jó vagy rossz válaszok, úgyhogy csak csemegézzétek végig a diagramokat érdekességképpen – ti ezekre az eredményekre számítottatok?

Az egyedi tartalmak meghódították legtöbbünk szívét, 71% használja őket játékában, és számos történetet hallottunk már olyanokról, akinek több gigára rúg az egyedi gyűjteménye. A toplista dobogóján nem meglepő módon a ruhák és kiegészítők, hajak valamint tárgyak állnak. A pózok, amelyeket főleg a történetírók és fotósok használnak, a lista végére szorultak, érdekes azonban, hogy a letölthető simek még kevesebb játékos számára bírnak vonzerővel. Úgy tűnik, a legtöbben elégedettek a CAS-ben saját kezükkel alkotott simjükkel, bár ennyi év gyakorlás után nem is csoda, hogy mindenki maximumra emelte ezt a jártasságát.:)

A kérdőív első fele itt véget ért, a továbbiakban azt szerettük volna tudni, hogyan vélekedtek tartalmainkról, hogy a jövőben eszerint határozhassuk meg feladatainkat. Nagyon jól esett, hogy csupa szép szavakat kaptunk, és lényegében elégedettek vagytok a munkánkkal. Azzal bizonyára mind egyetértünk, hogy mindig lehetne még több cikket írni – amennyire szabadidőnk engedi, megtesszük, ami tőlünk telik. Ritkán szoktunk a tartalmaink rangsorolásáról adatokat közzétenni, de most megmutatjuk, miért arról írunk, amiről. Az érdekességek, Sims 4 tippek és hírek töretlen népszerűségnek örvendenek, de igyekszünk azokat sem elhanyagolni, akiket kevésbé közkedvelt dolgok érdekelnek. Rengetegen kértetek például üzenetben is kihívásokat, ezeknek is próbálunk eleget tenni.

Az utolsó szakasz a történetírók számára lehet érdekes. Mi például megtudtuk belőle, hogy a legnépszerűbb Tintavér karakterek Liam, Ethan, Kitty és Clara, és pár visszajelzést is kaptunk, ami egy író számára mindig lelkesítő tud lenni. A legtöbb kérdés azonban általánosságokra vonatkozott, amelyek bárki számára érdekesek lehetnek, aki írásra vagy forgatásra adja a fejét. A szekció kitöltése nem volt kötelező, úgyhogy köszönjük mindenkinek, aki megtette, hasznos volt szerintünk. Az eredmények alapján elmondhatjuk, hogy egy átlagos olvasó legszívesebben egy megnyerő külsejű felnőtt vagy tini főszereplőről olvas, akinek jelleme akár sötétebb is lehet, de nem árt pár csipetnyi romantikával megfűszerezni az eseményeket. Ez a recept olyan jól működik, hogy bármilyen történetben megállhatja helyét, a műfajokkal kapcsolatban ugyanis egyáltalán nem ilyen határozottak az elképzeléseitek. Ez utóbbi listán egyébként érkezett voks a saját nemükhöz vonzódó szereplőkről szóló történetekre is, ami ugyan nem feltétlen műfaj, mégis említést érdemel. Ma már íróként, rendezőként sem árt számolni azzal, hogy az olvasók nem csak a klasszikus királyfi-királylány románcokat követik szívesen figyelemmel – erre utal az is, hogy a játékosok 36,5%-a meleg vagy leszbikus párokkal is szokott játszani (lásd fentebb).

 

 

Kérések/kérdések

 

Sokan írtatok nekünk arról, mit látnátok szívesen az oldalon. Természetesen minden véleményt elolvasunk, és próbálunk figyelembe venni a jövőben. Néhány sorra reagálni is szeretnénk az alábbiakban.

“Igazából egy kérdésem lenne, méghozzá az, hogy tudtok-e valamit arról, hogy folytatódni fog-e valaha a Veszett Kutya Nyomozóiroda, illetve a The Last One Standing?”

Sajnos nem szolgálhatunk jó hírekkel.:( A Veszett Kutya Nyomozóiroda befejezetlenül maradt, Carmillával pedig nincs kapcsolatunk, mióta elbúcsúztunk tőle. A The Last One Standing ugyan Tim kezében van, ő viszont határozatlan a jövővel kapcsolatban. Reméljük, egyszer lesz lehetősége a folytatásra. Sajnos ez a befejezetlenül megjelenő történetek hátránya, úgyhogy ezért is tértünk vissza újranyitáskor a korábbi koncepcióhoz, hogy csak kész történeteket publikálunk az oldalon.

“Ha lenne egy rövid összefoglaló a frissítésekről, hogy milyen hibákat javítottak ki “elvileg” :)))))) Meg egy friss MCC magyar nyelvű leírásnak.”

A javításokról eddig csak Facebookon számoltunk be, de a kérdőívből kiderült, hogy a kitöltők fele nem a közösségi oldalakon követ minket, úgyhogy tervezzük, hogy változtatunk ezen a rendszeren. Plusz a friss MCCC tippsorozat is tervben van.:) (Addig is ha valaki nem ismerné, itt található leírás róla.)

“Örülnék, ha az oldal új kinézetet kapna. Amikor egy pár napra áttértetek blogelrendezésről a híroldalasra örültem, igaz az a változat nekem sem tetszett igazán, eléggé kaotikus volt az elrendezése. Ezenkívül örülnék, ha a bejelentkezés menüpont kikerülne, és közvetlenül a főoldalról be lehetne jelentkezni.”

Nem ígérhetünk mostanában túl nagy változásokat, de persze mi is haladunk a korral, és lehetnek fejlesztések. Persze nem olyan drámaiak, mint ősszel.:) Elsősorban a tartalomra szeretnénk koncentrálni, de idővel ezt a sablont is kinőjük. A bejelentkezés menüpontot megfontoljuk!

“Annak örülnék,hogy ha több Tintavért írnátok! Meg annak, hogy legyenek kíhívások!”

Ilyen kérésnek nem lehet ellenállni! 😊

“Több játéktippnek, pl. nagyon jó lenne egy részletes, átfogó cikksorozat az Nraas modok használatáról, az egyes menüpontok pontos jelentéséről, rövid videókkal bemutatva, hogy mi mit csinál. Nem csak a Master Controllerre gondolok, hanem az összesre. Mert ezekben a modokban rengeteg lehetőség van, és sokan nem is ismerik mindet. Magyarul pedig szinte egyáltalán nincs is hozzá forrásanyag. Ez igaz, hogy hatalmas munka lenne, de szerintem rengetegen örülnének neki, és egyedülálló lenne. Én nagyon örülnék, ha ez megvalósulna 🙂 Illetve még egy dolog, a Sims 3 World Adventures küldetések végigjátszásáról is lehetnének videók :)”

Nagyon örülünk, hogy ezt felvetetted, mert régóta tolódik egy részletesebb NRAAS tippsorozat, és ezek szerint valóban lenne rá igény.:) Most is van róla cikkünk itt és itt, plusz az MCCC-ről itt, de ennél közérthetőbbet szeretnénk. A videós bemutatás is jó ötlet! Sims 3 World Adventures videókat is felvesszük a listára, de azért elsősorban inkább a tippeket merjük megígérni:’D

“Nagyon örülnék ha a történetek-tale-k és az egyéb cikkek-hírek elkülönítve futnának. Pl. én személy szerint nem érdeklődöm semmilyen sims tale iránt, és néha elvesznek a számomra érdekes cikkek a tale-k között.”

Sajnos ezen a problémán jelenleg nem tudunk segíteni, mert csak egy fő felületünk van, és onnan nem száműzhetjük sem a játék, sem pedig a történet tartalmakat, hiszen mindkettőnek megvan a maga közönsége. A jövőben több játék tartalmat tervezünk, úgyhogy előfordulhat, hogy fordul a kocka, és már a cikkek között fognak elveszni a történetek.:) Felmerült olyan ötlet is, hogy heti hírlevélben iratkozhat fel mindenki az őt érdeklő témákra. Talán ez egy kicsit segítene azon, nehogy elkerülje az olvasó figyelmét, ami egyébként érdekelné. Ha a jövőben lehetőségünk lesz rá, hogy a tartalmak egyénenként szűrhetők legyenek, tenni fogunk érte.

“Szerintem elég jók vagytok :), talán jobban rá lehetne menni a videós content-ekre, mert gyakran van, hogy vasalás, mosogatás közben is tartalmat fogyasztok, a szövegest meg ugye így nem könnyű :D”

Jogos felvetés.:) Többen is jeleztétek, hogy videós tartalmakra is lenne igény, úgyhogy mi mást is tehetnénk, elgondolkodunk rajta, hogyan valósítsuk ezt meg számotokra.:)

“Ha ez a Simmer Közösség még jobban összetartana, és folyamatosan alkotna! És a videók ha felveszik, akár telefonnal is generálják ezt az életérzést! 🙂 Ingyen tippek tőlem ;)”

Mi is ezt szeretnénk, és ez a közösség szerintünk jó úton halad, hogy egy aktív és összetartó alkotócsoport váljon belőle. Ehhez persze sok lelkes simmerre van szükség. Ha mi tehetünk valamit ennek érdekében, állunk rendelkezésre. Főleg, ha valakinek konkrét ötletei, tippjei vannak a témában.:)

“Szeretnék jobban részese lenni az oldalnak, ez hogy lehetséges?”

Ha úgy érzed, szívesen írnál az oldalra, csak keress fel minket a Kapcsolatfelvétel menüben. Sajnos vannak olyan képességek, amire szükség van a cikkíráshoz, de ha ezek nem jelentenek gondot, mi örülünk az erősítésnek. Szerkesztőfelvétel pályázatunk folyamatosan aktuális, bármikor lehet jelentkezni.

Bízunk benne, választ kaptatok kérdéseitekre (ha nem, akkor kérdezni a poszt alatt is szabad), mi köszönjük szépen azt az időt, amit a kérdőívünkre szántatok. Vágjunk bele az új évbe!

***

 

A Sims Addicts-ről és Sims-re fel!-ről írtátok

(A teljesség igénye nélkül)

Rengeteg szép és kedves véleményt kaptunk, ami megdobogtatta a szívünket. Természetesen ez nem csak a mi érdemünk, hiszen a Sims-re fel! csoport segítőkész adminjai és lelkes tagjai nélkül ez az oldal nem lenne az, ami, így köszönet illet mindenkit, aki így vagy úgy közreműködik a közösség életében. Álljon itt egy szemezgetés üzeneteitekből, mert jó olvasgatni őket.:)

“Nagyon szeretem, hogy mindig jönnek a tippek, kihívások magyarul.Nagyon kedvesek az emberek is.”

“Nagyon hasznos oldal, sokat segít a játékkal kapcsolatos dolgokban. Nagyon jó kihívások vannak leírva az oldalra. Nagyon szeretem az oldalt. ♡♡”

“Évek óta követlek titeket és bár csak a háttérből figyelek, nagyon értékelem és szeretem mindazt, amit tesztek az oldalért és a közösségért.”

“Nagyon jó, mindig minden problémámra segítséget ad, a történeteket pedig mindig nagyon jó olvasni, sose unom meg 😁”

“Egyik legjobb magyar simses oldal!”

“Nagyon jól összeszedett, szerkesztett. Érdekes és új dolgokat találok mindig.”

“Azt szeretem az oldalban, hogy mindig megkapjuk a legfrissebb híreket a Simsről, illetve mindig segítetek a csoportban, ha kell 😊”

“Szeretem és szívesen használom is, főleg ha valami konkrét dolgot keresek. Általánosságban inkább a csoportot követem :)”

“Örülök, hogy van, mert én nem tanultam angolt az iskolában (német + orosz), így csak szavakat tudok angolul, ezért az angol nyelvű simses oldalak cikkeit egyáltalán nem vagy csak részben értem meg.”

“Nagyon szeretem! Tele van tippekkel, tanácsokkal és érdekességekkel. Eddig bármilyen simses csoportban voltam, alig volt aktivitás, de ebben a csoportban csak folyik az élet.”

“Nagyon jónak találom, hogy van ilyen oldal, es hálas vagyok az adminnak ezért :)”

“Jó a közösség, kedvesek a szerkesztők. :)”

“Tetszik, tartalmas, sok energiát fektetnek bele aminek megvan a gyümölcse.”

“Nagyon szeretem, érthető is, mindent megtalálok rajta, ami érdekel engem.”

“Nagyon tetszik, egyik legjobb oldal!”

“Nagyon szeretem, legjobb simses oldal a Mysims óta.”

“Én nagyon szeretem, csomó érdekességet lehet rajta olvasni, és a játék frissítéseit is itt szoktam követni :)”

“Nagyon tisztelem, hogy ennyi időt és energiát fektettek az oldalba, kiemelkedő szerintem a magyar felhozatalban. Csak így tovább!”

“Szeretem, már sok hasznos dologgal találkoztam, amiket később fel tudtam használni a játékban.”

“Az egyetlen összeszedett, napi szinten frissülő, változatos oldal, igazi rajongói közösséggel. Büszke vagyok, hogy a magyaroknak igenis van ilyen oldaluk ebben a témában.”

“Nagyon szeretem, érthető is, mindent megtalálok rajta, ami érdekel engem.”

“Szuper, hogy vagytok! Őszinte elismerésem :)”

“Nagyon jó, az egyik legjobb dolog amit az interneten felfedeztem!”

“Nagyon segítőkész oldal❤”

“Szuper oldal! Összegyűjti a magyar simmereket :-)”

“Köszönöm az eddigi munkátokat. Igazán kitesztek magatokért:))”

“Légyszi tartsatok ki sokáig! Nincs túl sok olyan magyar Sims oldal, ami ilyen sok és jó információval szolgálna mint ez.”

“Csak annyit, hogy így tovább 2019-ben is!”

“Köszönöm azt a rengeteg információt, amit az oldalnak köszönhetően tudtam meg😊”

“Köszönjük azt a rengeteg belefektetett energiát. ♥ Nagyon hálásak vagyunk.”

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Gregoretta
5 évvel ezelőtt

Volt egy válasz a kérdőívre, ami arról szólt, hogy a tale-ek és egyéb cikkek elkülönüljenek. Ez a poszt juttatott eszembe valamit. Nem tudom, mennyire megoldható, de, ha igen, akkor azt meg lehetne csinálni, hogy a Főoldalon ne az adott cikkek és tale-ek részletei látsszanak, hanem, mint régen, egy rövid szöveg. Pl. “Itt a Tintavér legújabb része, melyben érdekes titkokra derül fény. Kattints ide, hogy olvashasd.” Vagy megjelenne az első bekezdés, de képek nélkül. Így, ahogy most van, szerintem túl sok helyet foglal el egy-egy poszt, borítóval, képekkel és szöveggel együtt. A képek mennyisége is eléggé változó, például a legújabb Tintavér… Tovább »

Thea
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Szia Greg! Köszönjük véleményed, amit persze bármikor elmondhatsz, nem muszáj kifejezetten az éves kérdőívekre várni vele:D Értem, miről beszélsz a megjelenéssel kapcsolatban, ám ezek nagy része tervezetten ilyen, vagy pedig nem kaptunk még visszajelzést arról, hogy jó lenne változtatni rajta. Amit említesz, a kivonatos megjelenés (vagyis ne a cikkek részletei látsszanak a főoldalon), az számunkra a mumus, amit nagyon régen szerettünk volna elűzni. Sok agyalást kíván, hogy nap mint nap összehozzunk egy épkézláb szöveget felvezetőként – főleg tale-ek esetében, amikor nem árt frissen elolvasni hozzá az előző és aktuális epizódot, és figyelni kell a spoilerek kerülésére is -, és ezeknek… Tovább »