Komplett Sims 2 letöltés és telepítési útmutató

A Sims 2 egy korszakkal ezelőtt, 2004-ben jelent meg, forradalmasítva az életszimulációs játékokat, és rabul ejtve sok még ma is aktív Sims játékos szívét. Bármilyen nagyszerű is volt egykor, az idő telt-múlt, újabb Sims szériák jelentek meg, és ma már a legtöbben a Sims 3 vagy Sims 4 indítópaneljére kattintanak, amikor leülnek játszani.

A Sims 2 felett eljárt az idő, az EA pedig bezárta egy fiókba, és eldobta a kulcsot. Mielőtt a boltok polcáról véglegesen eltűnt volna a játék, ingyenesen letölthetővé tették Originen, és ez a lépés azt jelzi, az eladásból származó bevételnél már többet ért számukra, ha ezzel a verzióval berántanak még egy-két játékost a közösségbe.

Mi az oldal megalapulása óta tartózkodunk az illegális témáktól, a Sims 2 viszont sok fejfájást okozott számunkra. Sokan keresik még, és valójában egy ma is élvezhető, kedves játék, boltokból hozzájutni azonban lehetetlen. Hagyjuk, hogy feledésbe merüljön, holott az EA is ajándékba adta?

A Sims 2 ma abandonware programnak minősül, ami azt jelenti, bár a jogok a gyártónál vannak (és maradnak is még évtizedekig), az EA-nak már nem származik anyagi haszna az eladásból, nem viseli gondját a játéknak, és nem lép fel a másolt példányok terjesztése ellen. Joggal feltételezhetjük, hogy a cég már az új verziókra szeretne koncentrálni. Mivel a Sims 2 számos retro játék letöltő oldalon megtalálható, úgy döntöttünk, ameddig az EA nem nyilvánítja ki nemtetszését, segítséget nyújtunk azoknak, akik szeretnék kipróbálni ezt a szériát is – akár első simses élményként, akár az újabb Sims verziók rajongójaként.

A játék csak Windows alatt futtatható, és kompatibilis a Windows 10 operációs rendszerrel is. A régi grafika élvezhetőbbé tehető néhány beállítással/moddal, amelyekhez segítséget kaptok a lenti telepítési útmutatóban. Bízunk benne, sok örömet leltek majd ebben a klasszikus játékban!

1. A kliensprogram letöltése

A Sims 2 letöltéséhez szükség van egy torrent kliensprogramra, amivel kényelmesen és gyorsan kezelhetünk nagyméretű fájlokat. Javaslom a qBittorent nevű programot, ami INNEN tölthető le. Kattints a 32-bit & 64-bit installers linkre, majd az átirányítás után az operációs rendszer 32 bites változata esetén válaszd a qBittorent Windows linket, 64 bites változatnál pedig qBittorent Windows x64-et. Ezután értelemszerűen telepítsd fel a programot.

A letöltött fájlok általában a Letöltések mappába kerülnek, de ha mégis elkeveredne, nyisd meg a kliensprogramban az Eszközök fület, majd kattints a Beállításokra. A bal oldalsávban keresd meg a Letöltések ikonját, ahol jobb oldalon rögtön látod az Alapértelmezett mentési útvonalat, pontosan hol kell a fájlt keresned.

2. Sims 2 letöltése és a tömörített fájl kibontása

Túl vagyunk a játék letöltéséhez szükséges programon, kattints a letöltési linkek egyikére. (Mindkettő ugyanaz, úgyhogy az egyik link elromlása esetén válaszd a másikat.)

LETÖLTÉS (Sim File Share)

LETÖLTÉS (MediaFire)

Töltsd le, majd nyisd meg a sims2.txt fájlt, ami a letöltési linket tartalmazza. A linket egyszerűen másold be a böngésződ URL cím mezőjébe. Böngészőtől függően (itt most Chrome böngészőt használok) egy popup ablak jelenhet meg, ami azt kérdi, milyen alkalmazással nyissa meg a fájlt, itt válaszd ki a qBittorentet. Át leszel irányítva a kliensprogramra, ahol el kell fogadnod a Sims 2 letöltését azzal, hogy az OK gombra nyomsz. Az Elkészült szűrő alatt láthatod a Sims 2 letöltési állapotát, illetve a várható befejezés időpontját.

Miután letöltődött a játék, a Letöltések mappában vagy általad kijelölt helyen megtalálod a The Sims 2 – Origin Ultimate Collection.rar nevű tömörített fájlt, amit a Winrar vagy 7-Zip program segítségével tudsz kibontani. (A programnak azt a bitváltozatát töltsd le, ami kompatibilis az operációs rendszereddel!) Kattints jobb egérgombbal a tömörített fájlra, majd a helyi menüben válaszd ki a Kicsomagolás The Sims 2 – Origin Ultimate Collection lehetőséget. Várj pár percet, hogy a művelet megtörténjen. Egy mappát kapsz majd, ami belül újabb mappákat és fájlokat tartalmaz.

3. A játékhoz szükséges programok telepítése

A játék megfelelő működéséhez szükség van a DirectX 9.0 és a Microsoft Visual C++ telepítésére, amik megtalálhatók a kibontott mappában. Nyisd meg a DirectX9 mappát, tekerj középre és indítsd el a DXSETUP.exe telepítőfájlt.

Válaszd ki a Megállapodás elfogadását (I accept the agreement), majd nyomd meg a Tovább gombot, majd ismét a Továbbot. Miután elkészült a telepítés, zárd be az ablakot.

Ha már korábban feltelepült a Microsoft Visual C++, érdemes újratelepíteni. Először futtasd a (vcredist_x86.exe ÉS vcredist_x64.exe) alkalmazást, és távolítsd el az Unistall gombbal, majd ismételt fájlindítás után telepítsd fel. Tegyél egy pipát a licenc feltételek elfogadásának rubrikájába (I agree to the license terms and conditions).

4. Sims 2 telepítési menete

A kibontott mappában megtalálod a The Sims 2 Ultimate Collection mappát, amit olyan helyre kell másolnod, ahol legalább 20 GB szabad hely van. (A Sims 2 teljes mérete: ~12,5 GB + Dokumentumok / EA Games tartalom mérete: ~1 GB vagy ennél több, ha egyedi tartalmakat is használsz.) A telepített programok általában a C:/Program Files mappába kerülnek, de ha osztott partíciód vagy több merevlemezed van, és nincs elég hely a C meghajtón, telepítheted más helyre.

Miután sikeresen felmásoltad a megfelelő helyre, lépj be a The Sims 2 Ultimate Collection / _Installer (felmásolt) mappába, majd kattints jobb egérgombbal a Touchup.exe fájlra. A megjelenő menüben válaszd a Parancsikon létrehozása parancsot, így egy Touchup.exe parancsikonja nevű ikon jön létre.

Kattints jobb egérgombbal a Touchup.exe parancsikonjára, majd a Tulajdonságokra a felbukkanó helyi menüben. A megnyíló ablakban csak a Cél mezőt kell módosítanunk. Az elérési útvonal végén hagyj egy szóközt (!), majd másold be a következő paramétert:

install -locale en_US -installPath "C:\Program files\The Sims 2 Ultimate Collection" -autologging

Megjegyzés: Ha nem a Program Files mappába másoltad a The Sims 2 Ultimate Collection mappát, akkor a Cél mező elején a te egyedi útvonalad szerepel. Ezt másold át a beillesztett rész elejére, a /The Sims 2 Ultimate Collection elé.

Pl. ha D:/Játékok mappába másoltad a The Sims 2 Ultimate Collection mappát, akkor így néz ki a Cél mező:

"D:\Játékok\The Sims 2 Ultimate Collection\__Installer\Touchup.exe" install -locale en_US -installPath "D:\Játékok\The Sims 2 Ultimate Collection" -autologging

Miután beállítottad a paramétereket, nyomj az Alkalmazás majd OK gombra. Be is zárhatod a Tulajdonságok ablakot. Kattintsunk duplán a Touchup.exe parancsikonjára, és várj körülbelül 10 másodpercet. Ezalatt a Touchup.exe csendben telepíti a játékot a háttérben.

A 10 másodperc letelte után lépj be a kibontott mappában található # Crack könyvtárba. Az itt található Sims2EP9.exe fájlt másold be a korábban felmásolt mappába, vagyis X / The Sims 2 Ultimate Collection / Fun with Pets / SP9 / TSBin mappába. Ha megkérdezi a rendszer, hogy felülírja-e a már meglévő fájlt, válaszd az igent.

Megjegyzés: Az X azt az elérési útvonalat jelöli, ahová a mappát másoltad. Ha ez a C:/Program Files mappa, onnan lépegess tovább a felsorolt mappákba, ameddig a TSBin nevűt meg nem találod, és oda másold a Sims2EP9.exe futtatható fájlt.

A Sims 2 indításához a Sims2EP9.exe fájlt használd. Ha nem szeretnéd ezt a kacskaringós útvonalat minden alkalommal megtenni, kattints jobb egérgombbal a fájlra, a felbukkanó menüből válaszd a Küldés parancsot, majd ott az Asztal (parancsikon létrehozása) lehetőséget. A játékindító fájl máris az Asztalra került.

Az Asztalra helyezett fájlt érdemes rendszergazdakénttel indítani, ha el szeretnéd kerülni pl. a játék összeomlását. Ehhez kattints ismét jobb egérgombbal a fájlra, és a Tulajdonságok menüben a Kompatibilitás fül alatt pipáld be A program futtatása rendszergazdaként lehetőséget, majd nyomj Alkalmaz és aztán Oké gombot. Teszteld le a játékot, hogy megfelelően fut-e. Ha fut, örülj neki, de olvasd tovább ezt a leírást, mert pár hasznos beállítás vár még rád.

Ha The Sims 2 is not installed on this system (vagyis a Sims 2 nincs feltelepítve erre a rendszerre) hibaüzenetet kaptál a játék futtatásakor, akkor valamit nem jól csináltál. Olvasd el még egyszer figyelmesen az útmutatót a Touchup.exe használatától kezdve, és alaposan nézd át a pontos paramétert is.

Miután elindítottad a játékot, láthatod, hogy a képernyőfelbontás nem megfelelő, erről a Képernyőfelbontás beállítása és grafikajavítás részben olvashatsz. A játék alapból angol nyelvre van állítva, de ha szeretnél magyarul játszani, a Sims 2 nyelvének átállítása rész segítségével könnyedén megteheted.