A terhességtől a szülésig / TS4

Időnként mindannyian eljutunk arra a pontra a játékban, amikor rájövünk: ideje családot alapítani. És többé már nem elég csókolózni néhányszor, hogy a játék felajánlja a kisbaba lehetőségét – az áhított új családtagért kőkeményen meg kell dolgozni. Legalábbis az anyukának. Lássuk hát, hogyan is zajlik egy terhesség Sims 4 módra!

Mindenek előtt szükséged van egy férfire és egy nőre, akiknek már elég erős a romantikus kapcsolatuk ahhoz, hogy az ágyra kattintva megjelenjen a „Try for Baby With…” (Próbáljon kisbabát összehozni) opció.

Miután a simek tettek egy próbát a poronty érdekében, elérhetővé válik a vécére kattintva a „Take Pregnancy Test (§15)” (Terhességi teszt elvégzése) opció.

A teszt vagy pozitív vagy negatív lesz, és ennek megfelelően a simünk kap egy hangulatjelzőt:

Nem termékenyült meg
(A negatív terhességi teszttől)
Néha a családbővítés a vártnál nehezebb.
4 óráig tart
Kisbabát vár!
(Az eredményes babaprojekttől)
Nagyon izgalmas felfedezni, hogy egy új élet növekszik benned!
A terhesség második trimeszterébe lép: 24 óra múlva

Miután az anya elvégezte a tesztet, és kiderült, hogy babát vár, megoszthatja a család többi tagjával a nagy hírt, ha a „Share big news” interakcióra kattintasz. Ilyenkor a legtöbben csak vidáman reagálnak rá, viszont az apuka kap egy pozitív hangulatjelzőt is tőle:

Nagy hírek!
(A szocializációtól)
El van ragadtatva, ahogy hallott az új családtagról!
6 óráig tart

Ezek után a család élete többé-kevésbé visszatérhet a normális kerékvágásba, leszámítva persze az egyre növekvő pocakot és a reggeli rosszulléteket. A rosszullétek az első és a második trimeszter során jelentkezhetnek.

Reggeli rosszullét
(A terhességtől)
Simed úgy ébredt fel reggel, hogy nagyon rosszul érzi magát, mintha valami belülről szét akarná vetni…
3 óráig tart

Az első trimeszterben tehát a terhességről semmi más nem árulkodik, csak a reggeli rosszullét és az enyhén gömbölyödő pocak. Ilyenkor simünknek még el kell mennie dolgozni is, tehát ilyen szempontból a játék egy kicsit reálisabb lett.

A második trimeszter sem hoz sok újdonságot; még ilyenkor is jelentkezhetnek rosszullétek, és a munkának még mindig nincs vége. Viszont már sokkal látványosan nagyobb hassal próbál boldogulni a kismama.

Terhes: második trimeszter
(Az eredményes babaprojekttől)
Simed már a terhesség közepén jár, és nagyon várja, hogy anya lehessen.
A terhesség harmadik trimeszterébe lép: 24 óra múlva

A harmadik trimeszterbe lépve a simünk pocakja immár óriási, ellenben megszűnnek a reggeli rosszullétek. Ilyenkor ellenben a kismama ürítés szükséglete sokkal gyorsabban csökken, mint egyébként – érdemes odafigyelni rá, hogy mindig legyen szabad vécé a közelében.

 

Terhes: harmadik trimeszter
(Az eredményes babaprojekttől)
Simednek már majdnem eljött az ideje; készen áll arra, hogy megszülje ezt a gyereket!
Szülni fog: ???

Innentől kezdve elérhető az anyának és az apának is a „Family Leave” (Családi kimenő). Ezzel a lehetőséggel nem kell felhasználnod a simek szabadnapjait ahhoz, hogy otthon maradjanak.

A családi kimenőt úgy tudod igénybe venni, hogy a telefonra kattintasz, és a munkahelyi fülnél a „Take Family Leave” (Vegyen ki családi kimenőt) opcióra kattintasz.

Ezek után már nincs más hátra, mint maga a szülés. Amikor a simed vajúdni kezd, kapsz róla egy narancssárga hátterű értesítést, így biztosan nem fogsz lemaradni a nagy pillanatokról.

Vajúdni kezdett! 
Simed majd’ szétrobban… ugyanakkor várja, hogy végre találkozhasson a kisbabájával!

A játék ezen a téren is igyekszik minél jobban tükrözni a valóságot, ugyanis a vajúdás egy nagyon-nagyon erős negatív hangulatjelzővel jár együtt.

Terhes: vajúdik
(Az eredményes babaprojekttől)
Itt az idő!
3 óráig tart

Ugyanakkor az apa, ha ő is a közelben van, pánikba esik, és ő is negatív hangulatjelzőt kap – bár az övé koránt sem olyan komoly, mint a kismamáé.

„Apa leszek!” pánik
(A vajúdó simtől)
Itt az idő! Úton van a baba. Ilyenkor teljesen érthető egy kis kiborulás.
Néhány percig tart

Ilyenkor, ha megveszed előre a bölcsőt, arra kattintva megjelenik a „Have a baby” (Szüljön gyereket) opció, és így a simed minél hamarabb találkozhat a csemetéjével.

Amikor pedig a kicsi megszületett, lila alapon kapsz róla értesítést.

Ilyenkor a friss szülők kapnak egy elég erős pozitív hangulatjelzőt:

Új kisbaba!
(Az új kisbabától)
Nincs még egy olyan örömteli pillanat egy Sim életében, mint a gyermek születése!
Két napig tart

A Get to Work kiegészítővel érkezett egy olyan lehetőség is a játékba, hogy simünk kórházban hozza világra a babáját. Ilyenkor a kismama a kiválasztott kísérővel együtt elutazik a kórházba, ahol egy orvos segítségével megszületik a gyerek. A kórházban született gyerekek kapnak egy születési anyakönyvi kivonatot is (az anya eszköztárában található), amely bizonyítja, hogy az újszülött ember. Ha viszont az ufó babádat szülöd kórházban, akkor ugyanez a dokumentum a kicsi űrlénységét bizonyítja.

Az izgalmakkal, helyenként kellemetlenségekkel tűzdelt terhesség után pedig a szülők végre találkozhatnak a babájukkal – és még csak most kezdődnek az igazi kalandok!

Ruby

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.
Ruby

Hozzászólás

Kérjük, jelentkezz be a hozzászóláshoz
  Feliratkozás  
Visszajelzés