TS4 jellemvonások és életcél jutalmak

A Sims 4-ben elődjéhez hasonlóan számtalan jellemvonás közül választhatunk, amelyek meghatározzák a sim viselkedését, kapcsolatait, és hatással lehetnek képességeikre is. Egy felnőtt sim három jellemvonással rendelkezhet, egy tini kettővel, egy gyerek eggyel, a tipegők pedig speciális tipegő jellemvonások közül választhatnak egyet-egyet.

Érzelmekkel kapcsolatos jellemvonások

 Jellemvonás Leírás EP
Aktív / Active A sim általában energikus hangulatban van, fel tud lelkesíteni (Pump up) más simeket, és feszültté válhat, ha hosszabb ideig nincs lehetősége edzeni.
TS4 Icon
Vidám / Cheerful A sim általában vidámabb hangulatban van a többieknél.
TS4 Icon
Kreatív / Creative A sim általában inspirált hangulatban van, megoszthatja kreatív ötleteit másokkal (Share Creative Ideas), és feszültté válhat, ha hosszabb ideig nincs lehetősége kreatív időtöltésre.
TS4 Icon
Zseni / Genius A sim általában fókuszált hangulatban van, megoszthatja ötleteit másokkal (Share Ideas), és feszültté válhat, ha hosszabb ideig nincs lehetősége csiszolni mentális jártasságait.
TS4 Icon
Borongó / Gloomy Ezek a simek általában szomorú hangulatban vannak, megoszthatják melankólikus gondolataikat másokkal (Share Melancholy Thoughts), és mialatt boronganak, bónuszt kapnak a kreatív jártasságaira.
TS4 Icon
Dilibogyó / Goofball Ezek a simek általában játékos hangulatban vannak.
TS4 Icon
Forrófejű / Hot-Headed Ezek a simek általában dühös hangulatban vannak, és felhúzhatnak másokat is (Rile up), valamint feldühödnek, ha valaki rosszindulatú tréfát űz velük.
TS4 Icon
Romantikus / Romantic Ezek a simek többnyire flörtölő hangulatban vannak, és szomorúvá válnak, ha hosszabb ideje nem alkalmaztak romantikus interakciókat.
TS4 Icon
Magabiztos / Self-Assured Ezek a simek általában magabiztos hangulatban vannak.
TS4 Icon
Visszafogott / Unflirty Ezek a simek feszült hangulatba kerülnek flörtölő hangulatú simek közelében, és ők maguk ritkán kerülnek flörtölő hangulatba. Nehéz számukra közönség előtt romantikázni.
TS4 City Living Icon

Szabadidőhöz kapcsolódó jellemvonások

  Jellemvonás Leírás EP
Művészet
szerető / Art Lover
Ezek a simek erős hangulatmódosítókat szereznek, ha művészeti alkotásokat néznek (Wiewing works of art), csodálnak (Admire Art), vagy megvitatják a művészetet (Discuss Art) a saját módjukon.
TS4 Icon
Könyvmoly / Bookworm Ezek a simek erős hangulatmódosítókat szereznek attól, hogy könyvet olvasnak, valamint képesek analizálni egy könyvet (Analyze Books) és megvitatni könyveket (Discuss Books) a maguk módján.
TS4 Icon
Haspók / Foodie Ezek a simek vidám hangulatba kerülnek és szórakoznak, miközben finom ételt esznek, kényelmetlen hangulatjelzőt kapnak, amikor rossz ételt esznek, és ötleteket tudnak meríteni a főzőműsorokból (Watch Cooking Shows for ideas).
TS4 Icon
Kocka / Geek Ezek a simek boldog hangulatba kerülnek, ha sci-fit olvasnak, vagy videójátékkal játszanak, és feszültté teszi őket, ha hosszabb ideig nincs lehetőségük játékra. Jobbak a gyűjtemények darabjainak megtalálásában, és megvitathatják kocka dolgaikat (Discuss Geek Things) más kocka simekkel.
TS4 Icon
Zeneszerető / Music Lover Ezek a simek erőlteljes hangulatmódosítókat kapnak és megemeli szórakozás szükségletüket, ha zenét hallgattnak, valamint boldog hangulatba kerülnek, ha hangszeren játszanak.
TS4 Icon
Maximalista / Perfectionist Ezek a simek hosszabb ideig dolgoznak egy-egy munkán, de az magasabb minőségű is lesz a végén. Egy magas minőségű tárgy befejezése pozitív, egy alacsony minőségű pedig negatív hangulatjelzővel gazdagítja a simet.
TS4 Icon

Életstílushoz kapcsolódó jellemvonások

 Jellemvonás Leírás EP
Ambíciózus / Ambitious A sim erős hangulatjelzőket kap a munkahelyi sikerekért, negatív hangulatjelzőt kap a munkahelyi nehézségekért, és feszültté válik, ha hosszabb ideig nem léptetik elő.
TS4 Icon
Macskás / Cat Lover Ezek a simek leginkább macskákat választanak társul, és jobban kedvelik a macskák társaságát, mint más simekét.
TS4 Cats and Dogs Icon
Gyerekes / Childish Ezek a simek erős hangulatjelzőket kapnak, ha gyerekcsatornát néznek, játékos hangulatba kerülnek, ha gyerekekkel játszanak, és boldog hangulatba kerülnek, ha gyerekjátékokkal játszhatnak.
TS4 Icon
Ügyetlen / Clumsy Ezek a simek gyakrabban sülnek fel a fizikai tevékenységek során, és ezen általában inkább nevetnek, mint feldühödnének.
TS4 Icon
Rongyláb / Dance Machine Ezek a simek alig várják, hogy kirúgjanak a hámból, és partizzanak egész éjjel! A közösségi szórakozóhelyeken a sim feltöltődik energiával a “Party Time” interakciót használva.
TS4GT Icon
Kutyás / Dog Lover Ezek a simek szeretnek kutyák közelében lenni. Kapcsolatuk gyorsabban épül, és szívesebben szocializálódnak velük, mint más simekkel.
TS4 Cats and Dogs Icon
Falánk / Glutton Ezek a simek rosszabbul viselik az éhséget, mindig élvezik az evést, és nem számít számukra az étel minősége, ha romlott, akkor is elfogyasztják.
TS4 Icon
Őrült / Insane Ezek a simek magukban beszélnek, érzelmeik és reakcióik pedig kiszámíthatatlanok.
TS4 Icon
Kleptomániás / Kleptomaniac Ezek a simek nyugodt szívvel “kölcsönöznek” dolgokat társaiktól, és feszültté válnak, ha hosszabb ideig nem csennek el semmit másoktól.
TS4 Icon
Lusta / Lazy Ezek a simek erőteljes hangulatjelzőket kapnak, ha tévét néznek vagy szunyókálnak a kényelmes kanapén, hamarabb elfáradnak edzésben, és feszültté teszi őket a házimunka.
TS4 Icon
Természetszerető / Loves Outdoors A sim képes lelkesedni a természetért (Enthuse about Nature) és boldog hangulatba kerül, ha a szabadban van.
TS4 Icon
Anyagias / Materialistic A sim képes csodálni az anyagi javakat vagy hencegni velük (Admire és Brag about Possessions), és szomorúvá válik, ha hosszabb ideig nem vásárolhat új tárgyakat.
TS4 Icon
Takaros / Neat A sim boldog hangulatba kerül és a szórakozás szükséglete emelkedni kezd, ha házimunkát végezhet, eluralkodhat rajta a takarítás őrület (Cleaning Frenzy), és nagyon kényelmetlenül érzi magát piszkos környezetben.
TS4 Icon
Igénytelen / Slob Ezekre a simekre nincs hatással a koszos környezet, kezük alatt gyorsabban poszkolódnak a háztartási eszközök, és képes ételt guberálni a szemétből (Rummage for Food).
TS4 Icon
Sznob / Snob Ezek a simek képesek megkritizálni a gyenge minőségű alkotásokat (Critique Work), és magabiztossá válnak más sznobok környezetében.
TS4 Icon
Kényes / Squeamish Ezek a simek émelyednek a csúszómászóktól, hányástól, erőszaktól és haláltól, valamint kényelmetlenül érzik magukat piszkos környezetben.
TS4OR Icon
Vegetáriánus / Vegetarian Ezek a simek elkerülik a hústartalmú ételek fogyasztását, és megbetegedhetnek, ha mégis húst esznek.
TS4 City Living Icon

Szociális élettel kapcsolatos jellemvonások

  Jellemvonás Leírás EP
Haver / Bro Ezek a simek haveri öleléssel megszorongathatják a hasonló jellemvonású simeket (Bro Hug), magabiztossá válnak más haverok társaságában, és energikus hangulatba kerülnek, ha sportot néznek.
TS4 Icon
Gonosz / Evil Ezek a simek boldoggá válnak más, negatív hangulatú simek láttán, képesek mániákus kacagásra (Laugh Maniacally), és megvitathatják ördögi terveiket másokkal (Discuss Evil Plans), és dühössé teheti, ha jó jellemvonású simmel kerül kapcsolatba.
TS4 Icon
Családközpontú / Family-oriented A sim vidám hangulatba kerül családtagjai körül, szomorúvá válik, ha hosszabb ideig nem kerül kapcsolatba családjával, és képes dicsekedni a családjával (Boast about Family).
TS4 Icon
Jó / Good Ezek a simek boldoggá válnak pozitív hangulatú simek környezetében, képesek jótékonykodni (Donate to Charity), szomorúvá válnak, ha gonosz jellemvonású simmel kerülnek kapcsolatba, és képesek társalogni a világbékéről (Discuss World Peace).
TS4 Icon
Gyermekkerülő / Hates Children Ezek a simek dühössé válnak, ha gyermek van a környezetükben, feszültek lesznek a “Próbálkozzanak a gyermekáldás érdekében / Try for a baby” interakció használata után, és rosszindulatúak lehetnek a gyerekekkel.
TS4 Icon
Bennfentes / Insider A sim szeret klubokba járni, és akkor a legboldogabb, ha barátokkal van körülvéve.
TS4GT Icon
Féltékeny / Jealous Ezekre a simekre könnyebben tör rá a féltékenység, mint a többire. Magabiztos hangulatjelzőt kapnak, ha szerelmük közelében lehetnek, és feszültté válnak, amikor hosszabb időre elveszítik szem elől.
TS4 Icon
Magánykedvelő / Loner A sim boldoggá válik, ha egyedül lehet, nem kap negatív hangulatjelzőt, ha szociális szükségletmutatója alacsony, feszültté válik idegenek közelében, és gyakrabban jön zavarba elutasított szociális interakciók miatt.
TS4 Icon
Rosszindulatú / Mean Ezek a simek boldoggá válnak, ha rosszindulatú (Mean) vagy bajkeverő (Mischievous) interakciókat alkalmaznak más simeken, és magabiztossá válnak, miután felülkerekedtek egy verekedésban.
TS4 Icon
Elköteleződési problémás / Noncomittal Ezek a simek feszültté válnak egy idő után tartós munkahely vagy kapcsolat esetén, boldoggá teszi őket, ha kiléphetnek munkahelyükről vagy véget vethetnek egy kapcsolatnak, hosszabb idő alatt válik elérhető velük kapcsolatban az eljegyzés (Propose) interakció, valamint képesek megvitatni elköteleződési problémáikat másokkal (Discuss Fear of Commitment).
TS4 Icon
Nyitott / Outgoing Ezek a simek erős hangulatjelzőket kapnak a barátságos interakcióktól, társasági szükségletük gyorsabban csökken, és negatív hangulatjelzőt kapnak, ha túl alacsonyra esik.
TS4 Icon

Tipegő jellemvonások

A tipegők csak egy jellemvonással rendelkezhetnek az alábbiak közül. Az alap jellemvonások csak akkor válnak elérhetővé számukra, amikor gyermekkorba lépnek. Bővebben a tipegőkről itt olvashatsz.

  Jellemvonás Leírás EP
Angyali / Angelic Tökéletes, könnyen kezelhető tipegők. Sosem dacosak vagy hisztisek, még akkor sem, ha dühösek. Barátságosak az ismeretlenekkel.
TS4 Icon
Bájos / Charmer Ezek a tipegők szeretnek társaságban lenni. “Kommunikáció” jártasságuk gyorsabban fejlődik, és nem félnek az idegenektől. Képesek megosztani szeretetüket másokkal.
TS4 Icon
Ragaszkodó / Clingy Félénk tipegők, akik kerülik a háztartáson kívüli simeket, és szomorúak, ha magukra hagyják őket. Jártasságaik gyorsabban fejlődnek, ha tanítják őket, és gyorsabban elmúlik rossz hangulatuk, ha megvigasztalják őket.
TS4 Icon
Hisztis / Fussy Rosszcsontok, akik szeretnek sírni, bajt keverni, túlfeszíteni a húrt. Nehezen kezelhető tipegők. Egy kis figyelem azonban boldoggá teszi őket, és hamarabb túljutnak rossz hangulatukon.
TS4 Icon
Független / Independent Ezek a tipegők szeretik a szabadságot, és nem szeretnek szót fogadni gondozóiknak. Gyorsabban fejlődnek jártasságaik, ha egyedül vannak, és kevesebb figyelmet igényelnek a többi tipegőnél.
TS4 Icon
Kíváncsi / Inquisitive Kíváncsi felfedezők. Gyorsabban fejlődik “Gondolkodás” jártassáuk a többieknél. Akkor a legboldogabbak, ha valami újat tanulnak, és szomorúak, ha már régen nem tanultak semmit.
TS4 Icon
Bohókás / Silly Bolondos és kíváncsi. Szeretnek vicceket mesélni és “Játékos” hangulatban lenni. “Fantázia” jártasságuk gyorsabban fejlődik.
TS4 Icon
Vadóc / Wild Bátor, és tele van energiával. Ezek a tipegők szeretnek felfedezni és “Energikus” hangulatban lenni. “Mozgás” jártasságuk gyorsabban fejlődik, hiperaktívak. Szomorúak, ha hosszabb ideig nem tehetik ki a lábukat a házból. A “Mozgás” jártasság 2. szintjétől birkózhatnak is a felnőttekkel.
TS4 Icon

Bónusz jellemvonások

Minden sim kap egy egyedi jellemvonást, amikor életcélt választunk számára. Ez segíti abban, hogy könnyebben véghezvigye küldetését. A bónusz jellemvonást elveszíti a sim, ha megváltoztatjuk az életcélját.

  Jellemvonás Leírás Életcél EP
Állatszerető / Animal Affection Az állatokkal való kapcsolat magasabb szintről indul. Állat / Animal
TS4 Cats and Dogs Icon
Gyors anyagcsere / High Metabolism Könnyebb formában maradni, ha a sim anyagcseréje gyorsabb. Atlétika / Athletic
TS4 Icon
Ihletett / Muser A sim jártasságai gyorsabban fejlődnek a megszokottnál inspirált hangulatban. Kreativitás / Creativity
TS4 Icon
Hitvány / Dastardly A  sim rosszindulatú interakciói erősebbek és sikeresebbek. Deviancia / Deviance
TS4 Icon
Házias / Domestic A sim családi kapcsolatai erősebbek és gyorsabban fejlődnek. Család / Family
TS4 Icon
Ízek esszenciája / Essence of Flavor A sim magasabb minőségű ételeket és italokat képes készíteni. Étel / Food
TS4 Icon
Üzleti zseni / Business Savvy A sim több pént visz haza munkahelyéről. Vagyon / Fortune
TS4 Icon
Gyors tanuló / Quick Learner A sim minden képességét egy kicsit gyorsabban képes elsajátítani. Tudás / Knowledge
TS4 Icon
Hazai pázsit / Home Turf A sim boldoggá válik attól, hogy a saját szomszédságában (városában) lehet. Hely / Location
TS4 City Living Icon
Csábító / Alluring A sim romantikus interakciói sokkal sikeresebbek másokénál. Szerelem / Love
TS4 Icon
Gyűjtő / Collector A sim gyakrabban talál ritka gyűjteménydarabokat! Természet / Nature
TS4 Icon
 Társasági / Gregarious A sim baráti kapcsolatai gyorsabban fejlődnek. Népszerűség / Popularity
TS4 Icon

Halálhoz kapcsolódó jellemvonások

A simek haláluk után egyedi jellemvonással gazdagodnak, ami a haláluk módjára utal, és ami különleges képességekkel, tulajdonságokkal ruházhatja fel őket szellemként. A halálnemekről és szellemekről bővebben itt olvashatsz.

  Jellemvonás Leírás EP
Düh okozta halál / Death by Anger A sim gutaütést kapott, és düh még mindig benne bujkál.
TS4 Icon
Tehénnövény általi halál / Death by Cowplant A simet megette egy tehénnövény, és még mindig bonyolult a kapcsolata a növényekkel.
TS4 Icon
Fulladás / Death by Drowing A sim vízbe fulladt, és azóta is tart minden víztől.
TS4 Icon
Áramütés / Death by Electrocution A simet sokkolta, mikor halálos áramütésben halálát lelte.
TS4 Icon
Szégyen okozta halál / Death by  Embarrassment A sim olyan megaláztatást élt át, hogy belehalt a szégyenbe. Szó szerint.
TS4 Icon
Tűzhalál / Death by Fire A sim tűzben lelte a halálát, és a lángok még mindig kísértik.
TS4 Icon
Éhhalál / Death by Hunger A sim belehalt az éhségbe, amely követte őt a túlvilágra is.
TS4 Icon
Nevetés okozta halál / Death by Laughter A sim belehalt a nevetőgörcsbe, ami azóta is néha előtör belőle.
TS4 Icon
Öregkor okozta halál / Death by Old Age A sim eltávozott, mikor eljött az ideje.
TS4 Icon
Kimerültség okozta halál / Death by Overexertion Nyilvánvalóan lehetséges túlzásokba esni. Simed egészen a halálig fokozta.
TS4 Icon
Gömbhal okozta halál / Death by Pufferfish A sim önnön életét önnön szájába helyezte, és megevett egy igen mérgező halat. TS4 City Living Icon
Szauna okozta halál / Death by Steam A sim belehalt a túlzott gőzkibocsátásba, ami miatt folyton forró és dehidrált.
TS4SD Icon
Napfény okozta halál / Death by Sunlight A simet túlexponálták azok a káros UV sugarak! The Sims 4 Vampires Icon

 

 Jutalom jellemvonások

 

Életcél jutalom jellemvonások

A simek, ha beteljesítik életcéljukat, különleges jutalom jellemvonást kapnak. Nincs korlátozva, hány életcél teljesíthető be egy sim életében, így az így megszerezhető jutalom jellemvonások közül is bármennyit birtokolhat simed.

 Jellemvonás Életcél Leírás  EP
Állat / Animal
Állat suttogó / Animal Whisperer Állatok barátja / Friend of the Animals A sim kapcsolata gyorsabban emelkedik az állatokkal, és hatékonyabban képes őket kiképezni vagy fegyelmezni. TS4 Cats and Dogs Icon
Hely / Location
Helybéli / In the Know Városlakó / City Native A sim nagy kedvezményt kap a piaci árusoknál, ha alkudni kezd velük (Haggle).
TS4 City Living Icon
Atlétika / Athletic    
Hosszú életű / Long Lived Testépítő / Bodybuilder A sim élete hosszabb a megszokottnál, ha csak baleset nem történik vele.
TS4 Icon
Kreativitás / Creativity    
Expresszionista / Expressionistic Nem Mindennapi Piktor / Painter Extraordinaire A sim képes megragadni a pillanat esszenciáját, és magas érzelmi töltésű alkotásokat hozhat létre a saját hangulatától függően.
TS4 Icon
Költői / Poetic Bestseller Szerző / Bestselling Author A sim képes egy életet könyvbe zárni, és visszahozni, miután eltávozott.
TS4 Icon
Muzsikus / Piper Zenei Géniusz/ Musical Genius A sim egész arzenálnyi zenét Atlétika / Athleticismer, amelyek különleges hatással vannak másokra.
TS4 Icon
Deviancia / Deviance  
Mesterbűnöző / Mastermind Közellenség / Public Enemy A sim tudja, milyen szavakat kell használni azért, hogy dühöd, szomorúságot vagy féltékenységet keltsen ellenfelében. 
TS4 Icon
Pusztító / Tormentor Bajkeverés Mestere / Chief of Mischief A sim képes szabotálni szinte bármit, legyen az tárgy, vagy egy másik sim erőfeszítései.
TS4 Icon
Család / Family    
Vikariáló / Vicarious Sikeres Vérvonal / Successful Lineage A sim gyermeke által gyűjtött tudás gazdagítja a sim tudását is.
TS4 Icon
Matriárka / Patriárka / Matriarch / Patriarch Nagy, Boldog Család / Big Happy Family A sim jelenléte pozitív hatással van a gyermekek jártasságainak fejlődésére. 
TS4 Icon
Én vagyok a Mester / I am the Master Vámpírcsalád / Vampire Family A sim természetfeletti gondolatvezérlésre tesz szert. A Command Powers utasítás vámpírokon vagy utódokon alkalmazva mindig sikeres.
The Sims 4 Vampires Icon
Példakép / Role Model Szuperszülő / Super Parent A sim jelenléte pozitívan hat a tipegők, gyerekek és tinik készségeinek fejlődésére.
Parenthood Icon
Étel / Food    
Friss séf / Fresh Chef Mesterszakács / Master Chef A sim mindig legmagasabb minőségű ételt készít, ami soha nem romlik meg.
TS4 Icon
Elixírmester / Potion Master Mestermixer / Master Mixologist A sim képes olyan elixírek készítésére, amelyek befolyásolják az elfogyasztó érzelmeit.
TS4 Icon
Olvasztás mester / Melt Master Grillezett Sajt / Grilled Cheese A sim képes megidézni egy grillezett sajtos szendvicset, és képes grillezett sajtos szendvicset festeni.
TS4 Icon
Vagyon / Fortune   
Dörzsölt / Shrewd Mesésen Gazdag / Fabulously Wealthy A sim háztartásának alapvagyonához minden héten plusz bevétel érkezik.
TS4 Icon
Takarékos / Thrifty Kastélybáró / Mansion Baron A sim 10% visszatérítést kap minden héten a vásárlás módban elköltött pénze után. Az összeg hozzáadódik a háztartás alapvagyonához.
TS4 Icon
Tudás / Knowledge    
Egy Igazi Mester / A True Master Mestervámpír / Master Vampire A sim nem csupán elmekontrollban jeleskedik, nagy mennyiségű vámpír energiát is képes megidézni.
The Sims 4 Vampires Icon
Hozzáértő / Professorial Reneszánsz Sim / Renaissance Sim A sim képes hasznos útmutatókat írni bármilyen jártassághoz, amiben otthon érzi magát. 
TS4 Icon
Webmester / Webmaster Számítógépzseni / Computer Whiz A sim képes kihozni a legtöbbet számítógépből, különösen hasznos használati módokat feloldva rajtuk.
TS4 Icon
Ezermester / Handy Kockafej / Nerd Brain A sim azonnal képes megjavítani vagy feljavítani tárgyakat.
TS4 Icon
Szerelem / Love   
Játékos / Player Szívtipró / Serial Romantic A sim sosem ébreszt féltékenységet más simekben, függetlenül attól, mit csinál.
TS4 Icon
Társ / Companion Lelkitárs / Soulmate A sim és házastársa között különleges interakciós lehetőségek oldódnak fel, amelyek átsegítik őket az élet megpróbáltatásain.
TS4 Icon
Természet / Nature    
Túlélő / Survivalist Természetrajongó / Outdoor Enthusiast A sim pozitív hangulatmódosítókat kap, ha a csillagok alatt alszik, vagy kempingfelszerelést használ.
TS4OR Icon
Naturalista / Naturalist Szabadúszó Botanikus / Freelance Botanist A simnek nem kell félnie a tűztől, tűzállóvá válik, és könnyedén eloltja az elharapózó lángokat.
TS4 Icon
Pecások békéje / Angler’s Tranquility Pecás Ász / Angling Ace A sim minden negatív hangulatjelzője eltűnik, amikor pecázik.
TS4 Icon
Becsüs / Appraiser Kurátor / The Curator A sim eladhatja a gyűjtött fémjeit, kristályait, elemeit és fosszíliáit a Simsonian Múzeumnak.
TS4 Icon
Népszerűség / Popularity    
Született vezető / Natural Leader Falkavezér / Leader of the Pack A sim klubpontjai gyorsabban gyűlnek, és képes megbuktatni a klubvezetőket. Új klubtulajdonságok vásárlásakor kedvezmény jár neki.
TS4GT Icon
Vicces / Hilarious Tréfamester / Joke Star A sim viccei sosem sülnek el balul, továbbá néhány extra lehetőség is rendelkezésére áll a vicc kategóriában.
TS4 Icon
Szeretett / Beloved A Világ Barátja / Friend of the World A simre mindenki emlékszik, kapcsolatai sosem fakulnak meg.
TS4 Icon
Tökéletes házigazda / Perfect Host Partiállat / Party Animal A sim által szervezett minden szociális esemény pontszámát emeli, így könnyebben érkető el az arany minősítés.
TS4 Icon
Visszanyert emberség / Regained Humanity Jó Vámpír / Good Vampire A vámpír sim kedvesebbnek és megbízhatóbbnak tűnik, a simek nagyobb eséllyel adnak neki engedélyt az ivásra.
The Sims 4 Vampires Icon

Tipegő jártasság jutalom jellemvonások

Ezek a jellemvonásokat csak tipegők számára elérhetők, és a jártasságok csiszolásával oldhatók fel.

 Jellemvonás Leírás EP
Boldog tipegő / Happy Toddler A tipegő minden jártasságának el kell érnie a 3. szintet. A boldog tipegők a későbbi életszakaszaikban gyorsabban csiszolják jártasságaikat.
TS4 Icon
Tökéletes tipegő / Top-Notch Toddler A tipegő minden jártasságának el kell érnie az 5. szintet. A tökéletes tipegők a későbbi életszakaszaikban extra gyorsan tanulnak új jártasságokat.
TS4 Icon

Gyermek életcél jutalom jellemvonások

Ezek a jellemvonások csak akkor oldhatók fel, ha egy gyermek korú sim beteljesíti gyermekkori életcélját.

 Jellemvonás Életcél Leírás EP
Kreatív tehetség / Creatively Gifted Kreativitás / Creative Művésztehetség / Artistic Prodigy A sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd kreatív jártasságait.
TS4 Icon
Mentális tehetség / Mentally Gifted Mentális képességek / Mental Csodagyerek / Whiz Kid A sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd mentális jártasságait.
TS4 Icon
Jó fizikummal megáldott / Physically Gifted Motorikus képességek / Motor Féktelen csirkefogó / Rambunctious Scamp A sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd sporthoz kapcsolódó jártasságait.
TS4 Icon
Szociális képességekkel megáldott / Socially Gifted Szocializálódás / Social Társasági pillangó / Social Butterfly A sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd szociális jártasságait.
TS4 Icon

Karakterkészségek, karakter érték jellemvonások

A The Sims 4 Parenthood érkezése után a gyermek- és tinikorú simek a nevelés vagy annak hiánya miatt különböző viselkedésmintákat sajátítanak el, amelyek extrém pozitív vagy negatív érték esetén maradandó jellemvonásként kísérik tovább őt a felnőtt életbe. A karakterkészségekről bővebben itt olvashatsz.

 Jellemvonás Leírás EP
Kötelességtudó / Responsible Felelősségtudat / Responsibility pozitív véglet. A kötelességtudó simek jobban teljesítenek munkahelyükön, teljes erőbedobással dolgoznak, és fele akkora eséllyel térnek haza stresszesen, mint más simek. Felelősségtudatra taníthatják a gyermekeket és tiniket, ami mértékben emeli a gyerkek/tinik Felelősségtudat pontjait.
Parenthood Icon
Felelőtlen / Irresponsible Felelősségtudat / Responsibility negatív véglet. A felelőtlen simek kényelmetlenül érzik magukat munkahelyükön, és figyelmen kívül hagyják a számlákat. Számos új szituációba keveredhetnek munkahelyükön, így vicces Rizikó Kártyákra számíthatsz, legtöbbjük azonban negatívhatással jár a sim előmenetelére nézve.
Parenthood Icon
Jól nevelet / Good Manners Viselkedés / Manners pozitív véglet. A jól nevelt simek nem engedik meg maguknak a faragatlan viselkedést, legalábbis nem mások szeme előtt. Rendelkezésükre áll két új interakció, a “Gratitude to the Host / Megköszöni a vendéglátást”, és a “Polite Introduction / Udvarias bemutatkozás”, továbbá a baráti kapcsolataik is gyorsabban válnak erősebbé. A simet boldoggá teszi, ha jól nevelten viselkedhet másokkal.
Parenthood Icon
Neveletlen / Bad Manners Viselkedés / Manners negatív véglet. A neveletlen simek bár próbálnak barátságosak lenni, mégis elbuknak a szociális kapcsolatok buktatóin. Gyakran viselkednek otrombán, káromkodnak, és nem mosogatnak el maguk után. Olyan alapvető tevékenységek is nehézséget okozhatnak, mint nem húzzák le maguk után a WC-t, vagy nem mosnak kezet. A Neveletlen jellemvonás hasonló a Kötekedőhöz, de szórakoztatóbb eredményre számíthatsz.
Parenthood Icon
Kiegyensúlyozott / Emotional Control Önuralom / Emotional Control pozitív véglet. Képes csökkenteni saját negatív érzéseit edzéssel, bizonyos zenék hallgatásával, a számítógépen való blogolással, zenéléssel. Általában negatív érzelmeik gyorsabban eltűnnek, mint másoknak.
Parenthood Icon
Labilis / Uncontrolled Emotions Önuralom / Emotional Control negatív véglet. Az érzelmeiket kontrollálni nem képes simek nehezebb hagyják maguk mögött rossz hangulatukat, mint a többi sim. Negatív érzelmeik súlya alatt összeomolhatnak. A labilis simek könnyebben eshetnek áldozatul érzelmekhez kötődő halálnemeknek, mint pl. a düh vagy megszégyenülés miatti halálnak.
Parenthood Icon
Békítő / Mediator Konfliktuskezelés / Conflict Resolution pozitív véglet. Nagyobb eséllyel sikerül bocsánatot kérniük más simektől, és békét teremthetnek a fórumokon. Könnyebben találják meg a közös hangot azokkal a simekkel is, akikkel már régóta nem felhőtlen a kapcsolatuk.
Parenthood Icon
Kötekedő / Argumentative Konfliktuskezelés / Conflict Resolution negatív véglet. A kötekedő simek gyakran indítják rosszul a beszélgetéseket azokkal, akiket nem kedvelnek. Nehezebben is engesztelik ki a simeket, és gyakrabban hangoztatják igazukat a kelleténél.
Parenthood Icon
Melegszívű / Compassionate Empátia / Empathy pozitív véglet. A melegszívű simek képesek enyhíteni mások negatív érzelmeit. Együttérezni is képesek velük a “Sharing Emotional Burdens” (Érzelmi teher megosztása) interakcióval. Ha negatív interakciót hajtanak végre, rosszul érzik magukat miatta. (Kapnak egy negatív “Instant regret / Azonnali megbánás” hangulatmódosítót)
Parenthood Icon
Érzéketlen / Insensitive Empátia / Empathy negatív véglet. Az érzéketlen simek képesek rákérdezni más simek negatív érzelmeire. Képesek uszítani is más simeket. Negatív hangulatukban nagyobb eséllyel hibáznak a társasági életben.
Parenthood Icon

Elégedettségért járó jutalom jellemvonások

Sokféle jellemvonás vásárolható a vágyak beteljesítéséért illetve magas szükséglet mutatókért járó elégedettség pontokért. Az általános jellemvonásokkal szemben ezek általában kevésbé összetettek, és többnyire csak egy extra képességet biztosítanak a sim számára.

  Jellemvonás Ár Leírás EP
Szívesen látott / Always Welcome 500 A sim igazán otthon érzi magát más simek házában, ami a házigazdát egyáltalán nem zavarja.
TS4 Icon
Kondi Patkány / Gym Rat 500 A sim jól szórakozik edzés közben, és nem csökken a higiénia szükséglete.
TS4 Icon
Megfigyelő / Observant 500 A sim már akkor megismeri egy sim jellemvonásait, amikor találkozik vele.
TS4 Icon
Gyors takarító / Speed Cleaner 500 A sim sokkal gyorsabban takarít.
TS4 Icon
Nagyszerű mesélő / Great Storyteller 500 A sim mindig sikereket ér el az egyre nagyobb és jobb történeteivel.
TS4OR Icon
Mentor / Mentor 1,000 Ha a sim eléri egy jártasságának 10. szintjét, a sim taníthat másokat, hogy gyorsabban fejlődjön a jártasságuk.
TS4 Icon
Reggeli sim / Morning Sim 1,000 A sim reggelente gyorsabban fejleszti jártasságait.
TS4 Icon
Éjjeli bagoly / Night Owl 1,000 A sim éjjel gyorsabban fejleszti jártasságait. 
TS4 Icon
Gyorsolvasó / Speed Reader 1,000 A sim gyorsabban olvas, mit egy átlagos társa.
TS4 Icon
Ingyen szolgáltatók / Free Services 1,500 Minden egyszer használatos szolgáltatás ingyen elérhetővé válik.
TS4 Icon
Piacozó / Marketable 1,500 A sim a maga készítette tárgyakat drágábban képes értékesíteni.
TS4 Icon
Tűzhely- és grillmester / Stoves and Grill Master 1,500 A sim képes kifogástalan minőségű ételt készíteni a tűzhelyen és grillen.
TS4OR Icon
Kreatív látásmód / Creative Visionary 2,000 A sim nagyobb eséllyel fest vagy ír mesterművet. 
TS4 Icon
Vállalkozó / Entrepreneurial 2,000 A simet nagyobb eséllyel léptetik elő a munkahelyén.
TS4 Icon
Takarékos / Frugal 2,000 A háztartás számlái alacsonyabbá válnak.
TS4 Icon
Független / Independent 2,000 A sim társaság szükséglete lassabban csökken. 
TS4 Icon
Szégyentelen / Shameless 2,000 A sim soha nem jön zavarba!
TS4 Icon
Acélhólyag / Steel Bladder 2,000 A simnek szinte sosem kell figyelmet fordítania ürítés szükségletére.
TS4 Icon
Hihetetlenül barátságos / Incredibly Friendly 2,000 A simet már a találkozás első pillanatában megkedvelik mások.
TS4OR Icon
Csábító / Beguiling 2,500 A sim egyetlen pillantással flörtölő hangulatba hozhat másokat.
TS4 Icon
Kosztaszító / Antiseptic 3,000 A sim higiénia szükséglete jóval lassabban csökken.
TS4 Icon
Gondtalan / Carefree 3,000 A sim sosem feszült.
TS4 Icon
Kapcsolatok / Connections 3,000 A sim minden karriert több lépcsőfokkal magasabban kezdhet el!
TS4 Icon
Termékeny / Fertile 3,000 A sim könnyebben nemz utódot, és nagyobb az esélye az ikrek születésének.
TS4 Icon
Csókkirály / Great Kisser 3,000 A sim mindig sikert arat csókjával, és minden csók emeli a karizma jártasságát!
TS4 Icon
Alig éhes / Hardly Hungry 4,000 A simnek alig van szüksége ételre.
TS4 Icon
Sosem fáradt / Never Weary 4,000 A simnek kevesebb alvásra van szüksége.
TS4 Icon
Profi naplopó / Professional Slacker 4,000 A simnek nem kell attól tartania, hogy lefokozzák vagy kirúgják.
TS4 Icon
Tudós / Savant 4,000 A sim minden jártasságát gyorsabban fejleszti!
TS4 Icon
Szuperkertész / Super Green Thumb 4,000 A sim által gondozott növények elképesztően életerősek!
TS4 Icon
Őszinte / Sincere Not available A sim nagyobb sikert arat bocsánatkéréseivel és dicséreteivel.
TS4 Icon
Emlékezetes / Memorable Not available A kapcsolatmutató lassabban csökken.
TS4 Icon

Karrier jutalom jellemvonások

  Jellemvonás Leírás EP
Betegség rezisztens / Sickness Resistance Orvos karrier 8. szint szükséges hozzá. Rugalmas immunrendszerének köszönhetően a sim kisebb eséllyel betegszik meg, és gyorsabban épül fel a betegségből.
TS4GTW Icon
Kritikusan kapcsolódva / Critically Connected Művészeti kritikus karrier 8. szint szükséges hozzá. Kapcsolatainak köszönhetően a sims 20% visszatérítést kap minden héten az építés módban vásárolt művészeti alkotásokra. Az összeg közvetlenül hozzáadódik az alapvagyonhoz.
TS4 City Living Icon

Ételszakértő jellemvonások

 Jellemvonás Leírás EP
Evőpálcika szakértő / Chopstic Savvy A simnek több alkalommal használnia kell az evőpálcikát. A csúszós galuskától az apró borsóig simed mesterévé vált az evőpálcikával evés művészetének.
TS4 City Living Icon
Ízvadász / Spice Hound A simnek több alkalommal kell fűszeres ételt fogyasztania. A sim sosem talál egyetlen ételt sem túl fűszeresnek, és egy főszeres étkezés után órákig boldognak érzi magát.
TS4 City Living Icon

Átmeneti jellemvonások

Ezek a személyiségjegyek a The Sims 4 Parenthood kiegészítővel érkeztek, és csak rövid ideig figyelhetők meg a gyermek- és tinikorú simeken. A korszakokról bővebben itt olvashatsz.

 Jellemvonás  Leírás EP
Átmenetileg zseni / Temporary Genius Okos szérum (Smart serum) fogyasztásától jelenik meg, melynek hatása 6 órán át tart. A sim átmenetileg zsenivé válik, sokkal fókuszáltabban kezeli a szellemi kihívásokat.
TS4GTW Icon
Tapadós / Clingy Csak gyerek jellemvonás. A gyermek a legnagyobb biztonságban akkor érzi magát, ha a gondviselőjével kommunikálhat. Nyomasztja, ha arra kényszerül, hogy másokkal is kapcsolatba lépjen.
Parenthood Icon
Távolságtartó / Distant Csak tini jellemvonás. A tini egyre távolságtartóbbá válik. A család közelében tartózkodás és velük való kapcsolat nyomasztja. A világ úgy tűnik, nem érti meg őt. Mivel a családtagok jelenléte +2 negatív hangulatjelzővel látja el a simet, jobb őket a szobájukban tartani ebben a korszakukban.
Parenthood Icon
Medve / I’m a Bear! Csak gyerek jellemvonás. A gyerek nem hajlandó más öltözéket viselni, csakis mackó jelmezt, ellenkező esetben +2 szomorú hangulatjelzőt kap.
Parenthood Icon
Hangos / Loud A gyermek azt szeretné, hogy az egész világ hallja a hangját! Kiabál, zajong a hangszerekkel, és a lehető leghangosabban hallgatja a zenét. Füldugó ajánlott a családtagok számára.
Parenthood Icon
 Rosszindulatú / Mean Streak Ebben a korszakban a tinit boldoggá teszi, ha gonosz interakciókat követhet el mások ellen a móka kedvéért (+2 boldog hangulatmódosítót kap érte).
Parenthood Icon
 Válogatós / Picky Eater A sim válogatóssá válik, és csak a kedvenc ételeit hajlandó fogyasztani. Ez a legbonyolultabb jellemző, ugyanis hat különböző verzióban kerül a játékba, mindegyik más ízlés szerint csoportosítva a kedvelt és elutasított ételeket. Közös jellemzőjük, hogy a gyermek az összetettebb ételekkel szemben az egyszerűbb, alacsonyabb főzés jártassággal is elkészíthetőket részesíti előnyben (palacsinta, spagetti). A gondviselő képes beszélgetni a gyerekkel az étkezési szokásokról, és bátorítani az étel elfogyasztására.
Parenthood Icon
 Lázadó / Rebellious A felnőtté válás lázadást jelent a régimódi atyai szabályok ellen! A sim gyakrabban veszekszik szüleivel, káromkodik, halogatja a házifeladat írását.
Parenthood Icon

Rejtett jellemvonások

A Sims 4 számtalan rejtett jellemvonást tartalmaz, amelyek sosem láthatók. Sok közülük technikai információkat tartalmaz, pl. azt jelöli, melyik titkos telket látogatta meg a sim, meghatározhatják a járásstílust, vagy a nem játszható karakterek szerepét. Az alábbi rejtett jellemvonások hasonlóak az általános jellemvonsáokhoz, pusztán nem láthatók.

  Jellemvonás Leírás EP
Balkezes / Left-Handed Ezek a simek jobban szeretik a bal kezüket használni. A balkezes simek sokkal jobban végzik feladataikat bal kézzel.
TS4 Icon
 Jobbkezes / Right-handed Ezek a simek jobban szeretik a jobb kezüket használni. A jobbkezes simek sokkal jobban végzik feladataikat jobb kézzel.
TS4 Icon
 Idegen / Alien Az idegen simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.
TS4GTW Icon
 Vámpír / Vampire A vámpír simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.
The Sims 4 Vampires Icon

 

Állatok jellemvonásai

A The Sims 3 Cats & Dogs kiegészítővel érkező állatok ha nem is irányíthatók, de önálló személyiséggel rendelkeznek. Az alábbiak közül birtokolhat minden állat maximum három jellemvonást. Az állatokról bővebben itt olvashatsz.

Macskák

 Jellemvonás Leírás EP 
Szeretetteljes / Affectionate Ezek a macskák nagyon szeretik a gazdáikat. Megpróbálnak a gazdáik közelében maradni, amikor csak tehetik. TS4 Cats and Dogs Icon
Zárkózott / Aloof Ezeknek a macskáknak nem igazán van szükségük gazdára, ők csak az ingyen étel miatt vannak itt. TS4 Cats and Dogs Icon
Okos / Clever Ezek a macskák gyorsan tanulnak, és egyesek szerint még a Simlish nyelvet is megértik! TS4 Cats and Dogs Icon
Kíváncsi / Curious Ezek a macskák kíváncsibbak a környezetükre, mint a többiek. Szeretnek különböző dolgokat keresni a ház körül. TS4 Cats and Dogs Icon
Bolyhos / Fluffy Ezek a macskák bolyhosabbak az átlagnál! Gyakrabban köhögnek fel szőrgolyókat is. TS4 Cats and Dogs Icon
Szabadlelkű / Free Spirit Ezek a macskák szeretnek kóborolni a világban, majdnem annyira, mintha vadon élő állatok volnának! De ne aggódj, enni mindig haza fognak jönni. TS4 Cats and Dogs Icon
Barátságos / Friendly Ezek az állatok barátságosak a Simekkel, és örömmel találkoznak új Simekkel is. TS4 Cats and Dogs Icon
Mozgékny / Frisky Ezek a macskák aktívabbak, mint a többiek. Nagyon szeretnek karmolászni és szaladgálni. TS4 Cats and Dogs Icon
Falánk / Glutton Ezek az állatok lényegesen többször fognak enni, és sokkal nagyobb felfordulást hagynak maguk után. TS4 Cats and Dogs Icon
Lusta / Lazy Ezek a macskák nagyon szeretnek szundikálni. Ritkábban ugrálnak ide-oda, mivel az túl nagy erőfeszítést igényelne. TS4 Cats and Dogs Icon
Bajkeverő / Mischievous Ezek a macskák mindig rosszban sántikálnak! Gyakran rosszalkodnak, és bátoríthatóak is erre. TS4 Cats and Dogs Icon
Játékos / Playful Ezek az állatok szeretik a játékokat, és állandóan játszani szeretnének, még akkor is, amikor nem izgatottak. TS4 Cats and Dogs Icon
Csavargó / Prowler Ezek a macskák nagyon szeretnek csavarogni a szomszédságban. Küldd ki őket, és talán hazahoznak valamit, amit odakint találtak! TS4 Cats and Dogs Icon
Ijedős / Skittish Ezek a macskák mindentől félnek. Jó, rendben, majdnem mindentől. Ezen kívül nagyon szeretnek elbújni is. TS4 Cats and Dogs Icon
Elkényeztetett / Spoiled Ezek a macskák elkényeztetett teremtmények. Ha leszidod őket, az szinte sosem változtat a viselkedésükön. TS4 Cats and Dogs Icon
Nyávogós / Talkative Ezek a macskák szeretnek együtt nyávogni a zenélő Simekkel. Még énekelni is megpróbálnak, ha megkéred őket. TS4 Cats and Dogs Icon
Területvédő / Territorial Ezek a macskák erőteljesen védik a területüket. Agresszívan fognak viselkedni minden új személlyel. TS4 Cats and Dogs Icon

Kutyák

 Jellemvonás Leírás  EP
Aktív / Active Ezek a kutyák mindig energikusak. Szeretnek futni és élvezik a gyakori sétákat. TS4 Cats and Dogs Icon
  Kalandor / Adventurous Ezek a kutyák néha elmennek otthonról, hogy egyedül kalandozzanak, de szeretnek kalandozni a gazdájukkal is. TS4 Cats and Dogs Icon
  Agresszív / Aggressive Ezek a kutyák ellenségesebbek, amikor új Simekkel találkoznak, és meg is támadhatnak másokat, ha nincsenek megfelelően betanítva. TS4 Cats and Dogs Icon
  Heverésző / Couch Potato Ezek a kutyák nem túl energikus teremtmények, akik jobban szeretnek lazítani a gazdájukkal, mint futkározni. TS4 Cats and Dogs Icon
  Barátságos / Friendly Ezek az állatok barátságosak a Simekkel, és örömmel találkoznak új Simekkel is. TS4 Cats and Dogs Icon
  Falánk / Glutton Ezek az állatok lényegesen többször fognak enni, és sokkal nagyobb felfordulást hagynak maguk után. TS4 Cats and Dogs Icon
  Szőrös / Hairy Ezek a kutyák mindenfelé hullajtják a szőrüket. Fésüld ki őket, hogy tisztán tartsd a házat! TS4 Cats and Dogs Icon
  Vadász / Hunter Ezek a kutyák természetes vadászok. Küldd ki őket, ők pedig vadászni és ásni fognak. TS4 Cats and Dogs Icon
  Független / Independent Ezeknek a kutyáknak kevésbé van szükségük a folyamatos szeretgetésre, és egyedül is elmehetnek sétálni. TS4 Cats and Dogs Icon
  Ideges / Jumpy Ezek a kutyák könnyen megijednek, és szeretnek elbújni. Gyakran elkerülik az olyan dolgokat, mint például a harcok. TS4 Cats and Dogs Icon
  Hűséges / Loyal Ezek a kutyák a gazdájuk közelében akarnak lenni, és élvezik a szeretgetést. Szeretik követni a gazdájukat. TS4 Cats and Dogs Icon
  Játékos / Playful Ezek az állatok szeretik a játékokat, és állandóan játszani szeretnének, még akkor is, amikor nem izgatottak. TS4 Cats and Dogs Icon
  Nyomozó / Sleuth Ezek a kutyák természetüknél fogva kíváncsiak, és szeretik megvizsgálni a különböző tárgyakat a ház körül. TS4 Cats and Dogs Icon
  Okos / Smart Ezeket az okos kutyákat könnyebb betanítani, és gyorsabban elsajátítják a trükköket. Talán még a Simlish nyelvet is megértik! TS4 Cats and Dogs Icon
  Makacs / Stubborn Ezek a kutyák nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak. A szidás nem sokat változtat a rossz magaviseletükön, de megpróbálhatsz könyörögni nekik, hogy hagyják abba TS4 Cats and Dogs Icon
  Bajkeverő / Troublemaker Ezek a kutyák mindig rosszban sántikálnak! Gyakran rosszalkodnak, és bátoríthatóak is erre. TS4 Cats and Dogs Icon
  Zajos / Vocal Ezek a kutyák szeretnek időnként vonyítani, és parancsra még énekelnek is. TS4 Cats and Dogs Icon

 

Írta: Thea

Állatok jellemvonásait fordította: Ruby

Thea

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.
Thea

3
Hozzászólás

Kérjük, jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Hozzászólás
0 Válasz
0 Követő
 
Legtöbbször megválaszolt komment
Legtöbbször értékelt komment
0 Hozzászólók
Sims 4 Alapjáték tipp - Romantika | Randizás | Eljegyzés - Sims AddictsJátéktipp - Sims 4 Jungle A. - Kalandozás a dzsungelben - Sims AddictsJátéktipp - Sims 4 - Romantika | Randizás | Eljegyzés - Sims Addicts Legutóbbi hozzászólók
  Feliratkozás  
Visszajelzés
trackback

[…] jellemvonás és jutalom hasznos a romantika szempontjából. A csábító (Alluring) bónusz jellemvonással […]

trackback

[…] (Treasure Hunter) jellemvonás […]

trackback

[…] jellemvonás és jutalom hasznos a romantika szempontjából. A csábító (Alluring) bónusz jellemvonással […]