Játékteszt

Sims 4 Laundry Day – Első mosásos élmények

A napokban megjelent a Laundry Day Stuff Pack – és most mindenki arra kíváncsi, érdemes-e beszerezni. Tud-e újat mutatni az előző szériához képest, vagy csak egy újabb idegesítő funkciót kaptunk a mosás képében? Most kiderül!

 

Mosás

Amikor elhelyezel a telken egy mosógépet vagy szennyestartót, a simek ruhái automatikusan elkezdenek koszolódni, ezért fürdéskor vagy lefekvéskor levetik a szennyesüket. Ezeket összegyűjtve elindíthatod a mosást, majd amikor az lejárt, eldöntheted, hogy az udvaron szeretnél kiteregetni, vagy egyszerűbbnek tartod, ha átrakod a szárítógépbe a ruhákat.

A Sims 3-hoz képest nagyon kevés újdonságot kaptunk: van például egy mosóteknő, amelynek segítségével kézzel is moshatunk, ezen kívül új interakció az is, hogy mielőtt a szennyestartóból átraknánk a ruhákat, keresgélhetünk a zsebekben. Ha szerencsések vagyunk, néhány simoleonnal gazdagodhatunk, és ez egy aranyos ötlet, a szegényebb simekkel játszó játékosoknak még jól is jöhet.

Szerintem jópofa újítás ezen kívül az is, hogy a mosógépben pihenő vagy épp a kiteregetett ruhákra kattintva tájékoztatást kapunk arról is, hogy azok tiszták vagy koszosak, illetve hogy szárazak vagy vizesek. Aranyos az is, hogy különböző hangulatjelzőket adnak a mosott ruhák, és ahogy a valóságban, úgy a játékban is befolyásolja a simek kedvét. Ezen kívül viszont semmi egyebet nem hozott mosás terén a kiegészítő. Pontosan annyit kaptunk, amennyit várhattunk, az viszont jól működik, szépen illeszkedik a játékba.

Értékelés: 10/8

 

Create a Sim elemek

Húsz új CAS elemet kaptunk a kiegészítővel – mindegyik passzol ahhoz a vidékiesebb stílushoz, amely a tárgyaknál is visszaköszön. Mint általában, ezúttal is inkább a felnőtt nőkhöz érkezett a legtöbb dolog, de néhány újdonsággal gazdagodtak a férfiak és a gyerekek is. Mivel ez egy Stuff pack, nem is várhattunk tőle semmi világmegváltót, viszont tekintve, hogy a tipegők ruhatára és frizurái még mindig elég szegényesek, én személy szerint vártam volna legalább egy-egy hajat és ruhát nekik is. Bár nem rég kaptuk meg az ő tárgyaikra fókuszáló Stuff packet, továbbra is fejlesztésre lenne szükség a tipegőknél ezen a téren.

Értékelés: 10/7

 

Tárgyak

Minden kétséget kizáróan a mosáshoz szükséges tárgyak voltak a kiegészítő nagy dobása, de ezeken kívül kaptunk még dekorációkat is szép számmal. Összesen negyvenkilenc tárgy érkezett a Laundry Dayjel, ezek között található asztal, szék, kávézóasztal és szőnyeg egyaránt. Ezek főként otthonos, vidékiesebb stílusú bútorok, továbbviszik azt a vonalat, amelyet a Cats & Dogs kiegészítő elkezdett. Kicsit sajnálom, hogy nem szélesebb a választék mosógépek terén, de ezért kárpótol az, hogy a meglévő modell viszont rengeteg színben megvásárolható.

Nekem személyes kedvencem az új, nagy ablak, a kissé túlméretezett, falra akasztható koszorú és a felakasztott szárított fűszeres dekoráció – de jól néznek ki a törülközők is. Az új elemek segítségével könnyen és esztétikusan lehet berendezni egy mosókonyhát vagy akár egy teraszt is. Azok számára pedig, akik nem lelik örömüket az építésben és lakberendezésben, négy új előre berendezett szobát hozott a kiegészítő.

Értékelés: 10/7

 

Összességében a kiegészítőről:

Jó. Nem kimagasló, de nem is teljesen felesleges. Az igazi baj az, hogy az egyetlen tényleges újítása a mosás és a ruhák koszolódása, és bár a többi Stuff Pack sem szokott ennél többet nyújtani, ezt én mégis egy kicsit kevésnek érzem. Mégpedig azért, mert az előző szériában nem kellett külön fizetnünk ezért a funkcióért, hanem egy nagyobb kiegészítővel érkeztek a mosógépek.

 

Kinek ajánlom?

Azoknak, akik szeretik a játékmenetet egy kicsit megfűszerezni hétköznapibb elemekkel. Ha neked hozzáad a játékélményhez az, hogy néhány naponta nagymosást tartasz a simeidnél, akkor szerezd be bátran, mert erre bőven jó a Laundry Day. Nem több, mint aminek első látásra tűnik: egy tárgycsomag, ahová bepakoltak pár aranyos bútort és ruhát a mosógépek mellé. Aki mosni és teregetni akar, az nem fogja megbánni.

 

Végső értékelés: 30/22

 

73%

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.