Írás

Névgenerátorok

Korábban már foglalkoztunk névadással, mikor Dettyke útmutatót adott nektek, hogyan tudtok a legnépszerűbb online külföldi, illetve egy magyar utónévtárban hasznosan és gyorsan böngészni, és megtalálni a számotokra ideális nevet. Persze van, akinek erre nem kifejezetten van szüksége, mert már eleve a névvel együtt születik meg a szereplő, sőt talán a neve sokkal hamarabb, mint maga a személy. Azzal viszont talán sokat küzdötök, hogy nevet találjatok minden más karakternek is, de lehet csak a vezetéknevekkel álltok hadilábon, vagy a különlegesekkel, amiket még biztos soha senki nem adott szereplőnek. A cikk további részében olyan – többek között – névgenerátorokat gyűjtöttem össze Nektek, amik valamennyi keresztelő-problémára megoldást jelenthetnek. Az is kattintson, aki esetleg büszkén viseli a Kiváló Keresztszülő medált, mert rövidke listám tartogat pár különleges érdekességet is.

List of Random Names
Van, hogy nem különleges neveket keres az ember, csak pár olyat, amit statisztáknak, epizódszereplőknek adhat, akiket azért mégis csak hívni kell valahogy, főleg ha bemutatkoznak a szereplőnkek. Ilyenkor jön jól ez az oldal, ahol tetszés szerint válogathattok random kidobott nevek közül. Kiválaszthatjátok, hogy 5, 10, 20, 30, vagy esetleg 50 nevet generáljon, ami nagy előny, ha gyorsan le akarjátok tudni több szereplő keresztelését. Lehet csak női, illetve csak férfi neveket választani, de akár vegyesen is. A listában minden esetben kékkel jelölik a fiúkat és rózsaszínnel a lányokat. Választható továbbá, hogy csak keresztnevet, vagy teljes neveket dobjon ki, és ami még egy slusz poén, hogy alliteráló lehetőségeket is kérhettek, vagyis a kereszt és a vezetéknév is ugyan azzal a betűvel kezdődik majd. Ha a listán megtetszik egy tétel, de nem tetszik a hozzá generált vezeték- vagy keresztnév, akkor rákattintva kaptok egy újabb listát, ami 20 másik vezeték- vagy keresztnévvel párosítja csak a kiválasztott nevet.

Name Generator
Ez az oldal nem csak hétköznapi, egyéb sok már név generálásában is segítségünkre lehet. Történetíráshoz jól jöhetnek a fiú-lány kategóriák, amiknél első sorban vezetéknevet kell megadni, és ő ad mellé egy random, adott nemű keresztnevet. A Screen Name pont alatt felhasználóneveket generálhatunk, a Random Name címszó alatt pedig olyan lehetőségek vannak, mint például vezetéknév, középső név, vagy középkorban használatos nevek. Szerepel még a listán mindenféle játékokhoz való generátor, de érdekes lehet a fantasy kategória is, ahol az általánosságban különlegesen túl kifejezetten elfeknek vagy vámpíroknak is könnyűszerrel találunk nevet. A generálás során, alul egy kis dobozban gyűlnek az addig kidobott lehetőségek, és ezeket egy kattintással átdobálhatjuk a jobboldali dobozba, hogy keresés közben szem előtt maradjanak a kedvencek. Figyelem! Kategóriaváltásnál elvesznek mind a korábban generált, mint pedig a kedvencek listája!

Random Name Generator
Elérkezett a kis listám a legtöbb lehetőséget rejtő névgenerátorhoz, ami már nem csak külföldi, akár magyar lehetőségeket is kidob nekünk. Miután bejelöltük, hogy csak egy keresztnevet, vagy keresztnevet 1, 2, esetleg 3 középső névvel szeretnék kapni, lehetőség van előre megadni a családnevet is, de egy pipával akár azt is generál nekünk, idomulva a lentebbi kategóriák közötti választásunkat figyelembe véve. Nyelveken és tájegységeken túl különféle mitológiai, ősi, bibliai vagy épp történelmi lehetőségeket is megjelölhetünk, de van például rapper, hippi, tündér és boszorkány kategória is. Sajnos minden esetben csak egy nevet dob ki, de minden elemére rákattinthatunk, ami egy adatlapra vezet minket, ahol jó esetben megtudhatjuk, honnan származik az adott név, illetve milyen más ismert alakjai vannak még.

Fake Name Generator
Előfordulhat, hogy személyes adatokra is szükségünk lehet a karakterhez. Ekkor hívhatjuk segítségül ezt az oldalt. Alap dolgok megadásával generál nekünk egy kész adatlapot, és ehhez csupán a nemet, a nyelvet, illetve a lakóhelyét, mint országot kell eldöntenünk. Pontos lakcímtől és születési dátumtól kezdve a telefonszámon át olyan adatokat is létrehoz, mint az e-mail cím, egy jelszó, vagy épp a testmagasság, a kedvenc szín, és hogy milyen kocsija van az illetőnek. Nem csak számos külföldi, magyar fake személyeket is generálhatunk. Az Advanced Options lehetőségre kattintva tól-ig határt is megszabhatunk a korára vonatkozóan.

Családfa Generátor
Ha már lehet a karakterünknek akár random lakcíme és hitelkártyaszáma, akkor miért ne lehetne véletlenszerű családja is? Van ennek az oldalnak két családfától független opciója is, ugyanis az első választási lehetőségnél bandaneveket, vagy helyneveket (pl söröző, kávézó, étterem…) is generál nekünk. Mivel magyar, így nem szorul sok magyarázatra, ezért inkább az észrevételeim osztanám meg. Családfára vonatkozóan lehet valósnak tűnő, a főválasztáson túl más etnikumokat is tartalmazó, de akár fantasy jellegűt is létrehozni. Ez leginkább a nevek terén nyilvánul meg. Megadható a fának egy vezetéknév, vagy keresztnév, amit használnia kell, de inkább csak az előbbit érdemes, az utóbbinak az a következménye, hogy mindenkinek az lesz a keresztneve. Sok más okosságot is lehet még pipálgatni, és a végén kapunk egy szép kis családfát testvérekkel, egyenesági felmenőkkel és leszármazottakkal, születési és halálozási dátumokkal tűzdelve.

Donjon
Végül jöjjön egy olyan oldal, ami nem csak nevek, történetek létrehozásában is nagy segítéségre lehet a fantasy műfaj szerelmeseinek. A neveken kívül segíthet az oldal egy egészen új világ, térkép, helyszínek, üzletek, különféle lények és akár indítószálak, alapsztorik kitalálásában is. Egy külön bejegyzés is kevés lenne, hogy részletesen bemutassam azt a weboldalt, annyi sok lehetőség rejlik benne. Itt van példának a varázsbolt generátor, ami a helyszín és a típus megadása után generál nekünk egy rövid elhelyezkedést, leírást a kinézetről, a tulajról és egy listát pár ott található árucikkről. Vesszetek el benne!

Kiegészítve Romena ajánlásával

Fantasy Name Generators

NoAngelBrigi