Interjú

Interjú Carmillával – Készülőben: Ragazdozók – A héja

Akik olvasták már Carmilla valamely történetét, azok tudják, igen színvonalas művek kerülnek ki kezei közül, így küszöbön álló mini tale-jét is érdemes felvenni az olvasmánylista élére. Bár a három részes mini főszerepében egy madárka áll, senkit ne tévesszen meg a cím, ugyanis ez a bestia válogatott fegyverarzenállal rendelkezik. Pillantsatok bele az interjúba, ha további információkra vagytok kíváncsiak a történetről, vagy meg szeretnétek tekinteni a remekbe szabott borítót!

Milyen érzés ismét történetet küldeni az oldalra, magabiztosabbnak érzed magad, vagy aggaszt, sikerül-e túlszárnyalnod a korábbi műve(i)d?

Ezen még nem igazán gondolkoztam. Az biztos, hogy ez a történet sok szempontból teljesen más lesz, mint a VKNY, mind írás, mind pedig illusztrálás tekintetében, és noha a főszereplőim „madarak”, a túlszárnyalás korántsem garantált. 🙂

Kicsit izgulok a fogadtatás miatt, de remélem a legjobbakat. 🙂

Mi ihlette a történetet?

Nem tudnám megmondani. Egyszerűen csak… jött. Alapból imádom az „én házam, én ágyam, én nőm” típusú alfahímeket, és évek óta szerettem volna egy „Hawke” nevű karaktert írni (és mielőtt valaki belekötne, direkt van az „e” a neve végén), így összehoztam a kettőt, és arra gondoltam: miért ne?

Hol tartasz az írásban/forgatásban?

Az írási fázist befejeztem. 🙂 Már csak a forgatás van hátra, amit remélhetőleg mielőbb lesz időm megcsinálni, hiszen a karakterek már készen állnak. 😉

Mi a legnehezebb számodra az írásban?

Ami ennél a sztorinál különösen nehéz volt, az a durva nyelvezet és az erotikus tartalom „szinten tartása” az írás során. Nem bánok egy-két káromkodást a történeteimben, de itt maga az alaphelyzet és a szereplők jelleme is megkívánta mindezt, és nagyon igyekeztem, hogy a vulgáris megnyilvánulásokból éppen annyi legyen, ami még nem „túl sok”. Az erotikus tartalommal kapcsolatban szintén az volt a legnehezebb, hogy betartsam a 16-os korhatár szabályait, és ne gázoljak át a sorompón. Az illusztrálásnál is ugyanerre törekszem majd, de ettől függetlenül remélem, hogy a fiatalabb olvasók tudomásul veszik a korhatárt, és megvárják, míg elég idősek lesznek ehhez a történethez. 🙂

Tapasztaltál “írói válságot”, amikor elakadtál egy időre? Hogyan jutottál túl rajta?

Nem volt rá időm, hogy ilyesmit tapasztaljak, mert mire sorra került volna, már készen lettem. 🙂

Milyen módszer szerint dolgozol a történeten?

Kivárásra játszom – várom, hogy legyen időm nekilátni a forgatásnak. 😀

Hogyan érzed, mikor olvashatjuk az oldalon a műved?

Szívből remélem, hogy pár héten belül. 🙂 De mindenképpen a tél beköszönte előtt. 😀

 


Héja

 

Műfaj: akció

Korhatár: 16

Figyelmeztetések: nagyon durva nyelvezet, erotikus tartalom, erőszak, kínzás

 

Tartalom:

A legnagyobb rohadékot keresed?

Megtaláltad.

Vért akarsz, halált és sikolyokat?

Megkapod.

Ebben a városban semmi sem történhet a gengszterkirály, Ryo Monti tudta nélkül.

Drog, pénz, szex – mindez az ő kezében van.

A csapatommal évek óta azon ügyködünk, hogy börtönbe vagy hullazsákba jutassuk a szemétládát, és végül esélyünk nyílt rá, hogy a közelébe férkőzzünk – én lettem a kiválasztott, aki beépült a szervezetbe.

Másfél éve élek álnéven egy hamis albérletben, és miközben szép fokozatosan törtem előre a maffia ranglétráján, minden apró információt összegyűjtöttem, minden utamba állót kiiktattam, minden kishalat magam mögé utasítottam.

Azonban ma végre eljön a perc, hogy megpillanthassam a gengszterkirály arcát – Ryo Monti személyesen is látni akar.

Elérkezett az én időm – ma beindul az akció, amelynek végeztével az egyikünk kihűlt testtel végzi egy jéghideg asztalon.

Nem én leszek az.

Mert Hawke vagyok.

Én vagyok a Héja.

 

Hawke-nak egy különösen hosszúra nyúló beépített akció kapcsán immár más vágya sincs, csak hogy az mielőbb véget érjen. A feladata nem más, mint így vagy úgy, de kiiktatni a gengsztert, aki rettegésben tartja a várost – és ez a feladat cseppet sem egyszerű.

Azonban végül a kitartása és kíméletlensége meghozza gyümölcsét, és Ryo Monti személyes találkozót kér tőle – Hawke pedig úgy hiszi, ez lesz a legjobb alkalma, hogy bilincset kattintson a bűnöző csuklójára, vagy golyót röpítsen sötét szívébe.

Azonban az este nem egészen úgy alakul, ahogy eltervezte – vadidegen támadók, lövöldözés, bombák és menekülés lesz a vége, ráadásul nem is egyedül, mert a nagy kavarodásban Ryo húga, Isabella a férfi mellé szegődik.

És Isabella egy nagyon, nagyon csábító fiatal nő…

 

Részlet:

“A lábdobogás egyre hangosabb lett, Hawke ösztönei pedig éppen egy pillanattal azelőtt fújtak riadót, hogy az ajtó és a fal egy része fülsüketítő robajjal berobbant volna. A szilánkok és a törmelék beterítették a levetődő és lehanyatló testeket, a meglepett üvöltések és sikolyok adrenalinnal telítették a levegőt.

A helyiségbe rontó fegyveresek nem teketóriáztak sokat, azonnal lőni kezdtek mindenre, ami mozog, de félkörben szűkülő alakzatuk elmondta Hawke-nak azt, amit már úgy is tudott: az ismeretlen fickók is a gengszertkirályra vadásznak.

Alig egy másodperc múlva Monti fegyvere felbukkant a felborult íróasztal mögül, ezzel egy időben pedig a gorillái is nekiláttak feltápászkodni, de cselekvésre már nem maradt idejük, a támadók túl közel kerültek. A következő két lövés különösen élesnek hangzott, majd felharsant Ryo Monti fájdalmas üvöltése, aztán pedig a húga rémült sikolya… ”

 

Kép a történetből:

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.