Interjú

Interjú Veronával

Különleges simek, gyönyörű fotók és elképesztő kivitelezésű videók szegélyezik Verona útját, akinek munkáival valószínűleg már sokan közületek találkoztak. De vajon mi zajlik a kulisszák mögött?

Ruby: Kedves Verona, köszönöm szépen, hogy szakítottál rám egy kis időt! Először is szeretnélek megkérni arra, hogy meséld el, hogyan és mikor találkoztál először a simsszel!

Verona: Szia! Én köszönöm a lehetőséget. Először a Sims 3-mal kezdtem játszani. A Youtube-on találtam róla egy gameplay-t, és nagyon megtetszett! Egész addig játszottam vele, amíg megjelent a Sims 4. Azóta ez a széria a kedvenc.

Ruby: Akkor te ezek szerint két szériát is végigjátszottál. Van esetleg olyan karakter, történet vagy rejtély a sims játékokban, ami nagyon tetszik neked?

Verona: Igen. Nekem nincsenek kedvenc karaktereim a játékon belül. Soha nem is játszottam meglévő karakterekkel, háztartásokkal. Ennek az az oka, hogy nem tetszenek. Kedvenc történetről sem tudok beszámolni.

Ruby: Ha pedig az ember a már meglévők között nem talál kedvencet, akkor törvényszerű, hogy megpróbálja elmesélni a saját történetét, ahogyan azt te is teszed a videóidon keresztül. Szoktál simán játszani is, vagy csak forgatsz és fotózol?

Verona: Sokáig csak simán játszottam, és élveztem a játékot, de aztán jött a Youtube-os őrület. Elkezdtem kihívásokat videózni, amit később, hogy őszinte legyek, meg is untam. Nem élveztem igazán. Utána pedig rákaptam a simek készítésére és az építésre. Imádok alkotni. És most több mint fél éve jött egy ötlet, hogy jó lenne filmet csinálni. Nagy kínlódások, és sok-sok tutorial videó megtekintése után neki is álltam. Már nem szoktam simán játszani.

Ruby: Ezek szerint nem csak a simkészítésben jeleskedsz, hanem az építésben is. A videóidban látható gyönyörű házak a te munkáid?

Verona: Többnyire nem. A legtöbb ház, amit a filmemben látni, nem az én művem. Letöltött házak. De én is sokat építek, és teszek is fel letöltésre.

Ruby: Amiért nagyon hálás is a simmer közösség! Talán a facebookos csoportokban már a legtöbben tudják, hogy te nyitott vagy a többiek ötleteire is – így például alkotsz simeket kérésre. Szereted az ilyen jellegű kihívásokat?

Verona: Igen, nagyon. Nem minden sikerül, de mindig megpróbálom teljesíteni őket. Remélem, a jövőben is kapok ilyen feladatokat!

Ruby: Ó, én ebben biztos vagyok! Szép simekre és házakra mindig van igény. A műveiden látszik, hogy rengeteg egyedi tartalmat használsz. Ez mindig így volt?

Verona: Igen, így. Én nem szeretem a játék bútorait, ruháit, és semmit. Most is, mint mindig, rengeteg egyedi tartalommal játszom. Élvezem a keresésüket, és azt, hogy sokkal több mindent meg tudok alkotni velük, mint nélkülük. Szerencsémre bírja a gépem is (még).

Ruby: Bizony, ehhez nem árt egy erős számítógép. Ha jól vettem ki a szavaidból, folyamatosan bővíted a gyűjteményedet, igaz? Vannak azért olyan egyedik, amelyek hatalmas kedvencek nálad? Esetleg kaphatunk egy toplistát?

Verona: Igazából nincsenek kedvenceim. Mind imádom egytől egyig. De mostanában nagyon tetszenek a férfi egyedik. De azok közül sem tudok most hirtelen kiemelni neked egyet sem, mint kedvenc.

Ruby: Na, nem baj, legalább a többieknek is megmarad a keresgélés öröme. Ha már ennyi egyedid van, gondolom modokat is használsz. Ezek közül miket tartasz a leghasznosabbnak vagy épp legszórakoztatóbbnak?

Verona: Én csak két modot használok. A WickedWhimst, és a Pose Playert. Mind a kettőt a forgatáshoz használom. A többiről nem is tudok véleményt mondani. Egy párat kipróbáltam, de nem láttam bennük fantáziát. Erről a felnőtt tartalmú modról pedig nem szeretnék itt bővebben beszélni. Pose Playert meg imádom. Nehéz megszokni, de sok gyakorlással gyerekjáték a 4-ben pózolgatni. A közeljövőben szeretném is megtanulni a pózok készítését.

Ruby: Bizony, a pózkészítés egy hasznos mesterség lehet, kiváltképp akkor, ha az ember videózik is. Említetted, hogy kihívásvideókkal kezdted a pályafutásodat a Youtube-on. Mikor töltötted fel az első videódat, és mi volt az?

Verona: Az első videót 2017 júniusában töltöttem fel. A 100 baba kihívást kezdtem el, amit Doggyandi csatornáján fedeztem fel. Néha vissza szoktam nézni a régi videóimat, hát, jókat szoktam kacagni rajta.

Ruby: Az ilyesmi mindig szórakoztató szokott lenni, igen. Viszont már jó ideje fut a filmsorozatod. Azok kedvéért, akik nem ismerik, összefoglalnád röviden, miről szól?

Verona: Hűha!!! Ez egy dráma. Legfőképp egy bűnöző férfiról szól (Noel), aki beleszeret egy fiatal, házas lányba (Jenifer). A történetben azt mutatom meg, hogy a szerelem milyen hatással van Noelre és az ő személyiségére. Hogy igenis képes változni egy ember, ha szeretet és család veszi körül. Az 5 évad az ő életüket mutatja, a sok szenvedést, amin keresztülmennek Noel munkája miatt, ugyanis ő a Maffia feje. Sokszor győz az erős szerelmük, de sajnos egy betegség legyőzi azt, és Jenifer eltávozik. Nagyon röviden összefoglalva ennyi.

Ruby: Szövevényes szerelmi sztori, ez igen! Ez az első történeted, vagy próbálkoztál korábban is, esetleg írással?

Verona: Ez az első, de az első évad után csináltam egy másik sorozatot, aminek a címe Csak te kellesz. Az írás nem az én erősségem, én jobban ki tudom fejezni a dolgokat képekben, pózokban, a mellé rakott zenékkel, mint írásban. Az nem az én világom. És nem is vonz.

Ruby: A képek, videók készítésében viszont megtaláltad a helyed. Mesélnél arról egy kicsit, honnan jött a sorozatod ötlete? A sztori volt meg hamarabb vagy a szereplői?

Verona: Többségében megtörtént eseményen alapszik. Pontosabban a 4. évadig, ahol Noelnek a történet alapján meg kellett volna halnia! 🙁 És mivel nem szerettem volna ilyen befejezést (mert nagyon megkedveltem a karakterét :)), ezért változtattam, és folytattam az én elképzeléseimmel. És előbb a sztori volt meg a fejemben, aztán hozzá alakítottam a karaktereket.

Ruby: Húha! Ezek szerint valós személyek inspiráltak a karaktereid megalkotásakor is?

Verona: Részben igen.

Ruby: Ez izgalmasnak hangzik! Amikor elkezdesz új szereplőt alkotni, mit tartasz szem előtt? Előbb a külső készül el vagy a személyisége van meg? Esetleg párhuzamosan alakul a kettő?

Verona: Az elképzelt személyiséghez alakítom a simet. Igyekszem arra törekedni, hogy a személyiséget tükrözze a külső.

Ruby: Ez egy jó módszer a személyiség kifejezésére, igen. Van kedvenc szereplőd?

Verona: Hát hogyne! Nem árulok el ezzel szerintem nagy titkot. Noel a kedvenc karakterem és simem.

Ruby: És miért pont ő? Mit szeretsz benne?

Verona: Mindent. A külsejét, a személyiségét, a határozottságát. És talán, amit kiemelhetnék, hogy az ő arcán valamiért a pózoknak jobban átjön az érzelmi hatása.

Ruby: Biztos vagyok benne, hogy nem te vagy az egyetlen, akinek ő a szíve csücske! Viszont egyszer mindennek vége szakad – tudod már, hogy hogyan fog a történeted lezárulni? Vagy még alakul?

Verona: Már van elképzelésem a végét illetően. De hogy ez mikor jön el, azt még nem tudom.

Ruby: Akkor a nézőid nevében is remélem, még sokáig tart majd a sorozat! Mesélnél egy kicsit arról, hogyan zajlik nálad egy forgatás?

Verona: A fejemben, mielőtt nekiállok, mindig megvan, hogy mi lesz a következő epizódban. Az első, hogy felveszem a jeleneteket az Obs programmal. Körülbelül egy rész 200 4-5 perces videóból rakódik össze. Ha ezzel készen vagyok, elkezdem a szerkesztését a videószerkesztővel, és összedobom. Mostanában a részek több mint egy órásra sikerednek. Ez az egész folyamat úgy 5-6 nap alatt zajlik le. A részletekbe, ha most belemennék, akkor órákig tudnék írni erről. Úgyhogy röviden ennyi egy forgatás.

Ruby: Volt már olyan, hogy a simek belebakiztak neked a forgatásba? És esetleg ez még jól is jött ki?

Verona: Nem. Én kivettem a szabad akaratot a beállításokban, úgyhogy szegények semmit nem csinálnak, csak azt, amit én akarok. És használom a titkos kódot is, hogy ne csökkenjen a szükségletük sem. Ezért ők csak próbababák, amikor forgatok.

Ruby: Szegénykék… de azért a szerelmük igazi, ugye?

Verona: Noel és Jenifer a játékban is házasok. És Jenifer csak a történetben hunyt el. Él és virul Noel mellett. 🙂

Ruby: Megnyugodott a lelkem, hogy a színészek rendben vannak! 😉 Elárulod nekem, hogy mit élvezel a legjobban a videózásban?

Verona: Vártam ezt a kérdést. A legjobban a nézőimet, a reakciójukat szeretem ebben az egészben. Imádom, hogy így szeretik a filmemet. Ha ők nem lennének ilyen lelkesek, valószínű, hogy nem élvezném ennyire. Szeretem, ahogy kombinálnak, ahogy elképzelik a folytatást, és amikor megkönnyezik némelyik megható epizódot. Szóval ezt szeretem leginkább ebben az egészben.

Ruby: Ó, igen, a pozitív visszajelzésnél nincs inspirálóbb! A nézőid hogy fogadják egyébként a korhatáros jeleneteket?

Verona: Jól. Szeretik. Mostanában kapok 2-3 dislike-ot, de ez nem tántorított el, egészen a tegnapi napig. Ugyanis egy személy egy ideje minden videómat megjelöli és a Youtube letörli. Én mindig fellebbezek, és vissza is szokták tölteni. De az előző résszel már nem sikerült, mert gondolom, megelégelték. 🙁 Úgyhogy a folytatásban nem lesznek felnőtt tartalmas jelenetek. Nyert ez a személy. Innen is üzenem neki, hogy gratulálok!

Ruby: Ó, sajnálom, hogy ilyen csúnyán zajlott le ez az ügy. De abban biztos vagyok, hogy a sorozatod így is szuper lesz! Gondolkozol egyébként azon, hogy ha ez a sztori véget ér, kezdj egy újat?

Verona: Biztos, hogy újba kezdek egy nagyobb szünet után. Szeretnék nem sorozatokat csinálni, hanem filmeket. Ez alatt rendes hosszúságú, kb. 2 órás filmekre gondolok. Akció, romantikus, dráma, bármi! Nagyon sok ötletem van!

Ruby: Váó! És nem árulnál el nekünk valami kis apróságot az egyik tervedből?

Verona: Nem. 🙂 A lényeget már elárultam.

Ruby: Ejj, de szigorú vagy! 🙂 Akkor mesélj inkább arról, hogy követsz-e más simses alkotókat!

Verona: Igen. Sok kedvenc simmerem van. Párat leírok: AlexisAriel, DazzlingSimmer, DeeSims, Dinha Gamer, Kiwisimming , Soulsistersims, A hazánkból pedig Joannie Gaming, The Simsologist és szepeszdipetra.

Ruby: Ők azok, akik inspirálnak téged szakmailag? Vagy van még esetleg más, nem simmer alkotó is, aki időnként megihlet? Zenészek, írók?

Verona: Igen, inspirálnak. Szeretem az alkotásaikat, a házaikat és a kihívásokat, amit végigcsinálnak lelkesen. A sorozattal kapcsolatban, ami egy ideje megihlet, az egy regény, méghozzá Borsa Brown írónő egy 3 kötetes sorozata. A maffia ágyában az első kötet. Imádom. Ajánlom minden kedves felnőtt társamnak.

Ruby: Én majd mindenképpen ránézek a molyon! 🙂 Kedves Verona, köszönöm szépen, hogy ilyen hősiesen válaszoltál minden kérdésemre! Remélem, hogy töretlen sikered lesz a továbbiakban is.

Verona: Én is köszönöm a lehetőséget! 🙂

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Verona
5 évvel ezelőtt

Itt is köszönöm még egyszer a lehetőséget! 🙂

Lee
Lee
5 évvel ezelőtt

Nagyon szeretem Veronát, nagyon jó videós, és szépek a simjei.

Verona
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Lee

Köszönöm Lee 🙂