Interjú

Interjú Theával – Készülőben: “Athéna-project”

Milyen érzés ismét történetet küldeni az oldalra, magabiztosabbnak érzed magad, vagy aggaszt, sikerül-e túlszárnyalnod a korábbi műve(i)d?
Irigylem azokat, akik magabiztosan tesznek pontot a történetük végére, és maximálisan elégedettek az eredménnyel. Én sosem voltam ilyen, és aggaszt, vajon tényleg sikerül-e felkeltenem vele az olvasók figyelmét. Szeretném túlszárnyalni korábbi tale-emet, és nagyon csalódott lennék, ha nem sikerülne, elvégre hosszú évekkel ezelőtt íródott, és nem is választottam hozzá túl izgalmas témát. Akkoriban leginkább próbára akartam tenni magam, elég kitartó vagyok-e hozzá, hogy befejezzek egy történetet. Most ennél magasabbra tettem a lécet, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek majd a fogadtatásra!

Mi ihlette a történetet?
Nem tudom, ihlette-e valami. Szeretem a sci-fit, de szinte minden műfajú könyv és film érdekel, amiben a hangsúly a szereplőkön van, a környezet számomra másodlagos. Nem hiszem, hogy az alaptörténeten túl egyedi lenne, posztapokaliptikus-űrhajós-kapcsolatfelvételes történetből elég sok van, szóval bármi ihlethette. Remélem, sikerül a karaktereim szemén keresztül friss szemszögből bemutatnom az eseményeket. Az ihet talán inkább egy alapgondolatként jött, szerettem volna olyan történetet írni, amiben minden hősi jellemvonást nélkülöző karakterek küzdenek céljukért, és tulajdonképpen mindenkinek igaza van, csak másképp. Persze megírhatnám ugyanezt hétköznapibb körítéssel, de egy hétköznapi történetem már volt.:) A fantasy műfajt pedig azért hanyagolnám, mert túl sok energia egy teljes kitalált világ felépítése és illusztrálása, és inkább a karakterekre szeretnék koncentrálni. Bár egy fantasy ötletet azért régen dédelgetek, de előbb a jelenlegit szeretném az oldalon látni.

Hol tartasz az írásban/forgatásban?
Szégyen, de nem sokat haladtam tavaly óta. A történetnek azonban jót tett az eltelt idő, hozzátettem néhány új szálat, és töröltem néhány korábbit, messze járok már az eredeti elképzeléstől, de jobb is.

Mi a legnehezebb számodra az írásban?

Időt keríteni rá.:) Csendet és nyugalmat igénylek magam körük az íráshoz, ez azonban mostanában ritkán adatik meg. Ha mégis, akkor az oldalon végzett munka élvez elsőbbséget.

Tapasztaltál “írói válságot”, amikor elakadtál egy időre? Hogyan jutottál túl rajta?

Nem igazán. Ha kis lépésekben is, de folyamatosan készül a tale, világos előttem, merre tartok, úgyhogy nem aggódom attól, hogy elakadnék az írásban. Sokkal inkább aggaszt, hány idegösszeomlást fogok kapni illusztrálás közben..

Milyen módszer szerint dolgozol a történeten?
Ragaszkodom a pontos, részekre bontott vázlathoz, hogy minden jelenet és gondolat azért kerüljön a tale-be, mert lényeges a karakter vagy a történet szempontjából. A forgatókönyv és a szereplők jellemrajza általában egyszerre születnek, majd megalkotom őket a játékban, és belevágok az írásba. Az illusztrálást a legvégére hagyom, nem szeretek komplett jeleneteket újraforgatni. Sőt, lehetőleg semmit.

Hogyan érzed, mikor olvashatjuk az oldalon a műved?
Nem merek ígérni semmit, de szeretném mihamarabb. Tavaly júniust ígértem, remélem egy évnél többet nem fogok késni a premierrel.


“Athéna – project”

Olyan jövőben járunk, amikor a virágzó civilizációt már elmosták a háborúk, járványok. A lakható területek száma megfogyatkozott, az emberiség megmaradt része pedig nem képes kivetkőzni önmagából, ádáz harcok dúlnak a hatalomért és megmaradt erőforrásokért. Ilyen zűrzavaros helyzetben kerül sor az első földönkívüli jel észlelésére. Ahelyett, hogy ez összekovácsolná a népességet, az indulatok összecsapnak. Minden fél magának akarja a kapcsolatfelvételtől remélt tudást és technológiákat. Az emberiség legjobbjaiból válogatott, minden várható helyzetre felkészített elit alakulat azonban egy merénylet során megsemmisül. Az indulás pillanata sürget, így egy sebtében összeállított csapat kénytelen megbírkózni a küldetéssel. Nem ők a legalkalmasabbak, legtapasztaltabbak, sőt, nem is önzetlenül sietnek a hívó szóra, nem akad azonban más, aki vállalkozna a veszélyesnek ígérkező feladatra. Útjuk során azonban szabotázs történik, ami elszigeteli őket a Földtől, és aggasztó következtetést von maga után: valaki közülük bármilyen eszközzel kész megakadályozni, hogy a hajó célhoz érjen..

screenshot-208_orig-1017205

screenshot-172_orig-4277007

screenshot-227_orig-1741052

screenshot-60_orig-9444453

screenshot-177_1_orig-3794943

screenshot-216_orig-8259100

screenshot-3_1_orig-7731422

screenshot-196_orig-6069634

screenshot-202_orig-2462113

screenshot-232_orig-3076776

 

Thea