Interjú

Interjú Romenával – Tükörkép – Szilánkok

Mi ihlette a történetet?
Ezt eléggé nehéz megmondani. Jobban belegondolva még évekkel ezelőtt is volt egy történet, és annak a főszereplője is író lett volna. Bár ez sajnos sosem fogom megvalósítani, néhány elemét kiemeltem belőle, és több történetötletből végül összeraktam az egészet. A második évadnál viszont sok ihletet adott a Once Upon A Time című sorozat.

Miről szólt volna az eredeti történet? Hogyhogy így megragadott az írós téma? És ezek szerint kedveled a kicsit misztikus történeteket?
Az eredetinek elég sötét lett volna a hangulata. A történet szerint a főszereplő elkezdene nyomozni egy elhagyatott kisvárosban, ahol mindenféle paranormális eseményekkel találkozik, majd érdekes titkokra derít fényt. Leginkább azért vetettem el ezt a történetet, mert nem hiszem, hogy el tudnám nyújtani a sztorit, hogy egy egész tale ki jöjjön belőle. Talán leginkább azért ragadott meg az írós téma, mert sokan tudunk vele együtt érezni, és nekem is sokkal könnyebb egy ilyen főszereplő gondolataiba belebújni. Már kiskorom óta nagyon szerettem a misztikus történeteket. Valószínűleg azért, mert akkor nagyon szerettem a Rejtélyes Igazságot című műsort.

És mit gondolsz, a továbbiakban is hasonló rejtélyes történetekre számíthatunk tőled?:)
Hát most a következő talem inkább a sci-fi témában fog mozogni, de nem kizárt hogy azután valami misztikusabb történetet fogok írni.

948709154-5212001

“Talán leginkább azért ragadott meg az írós téma, mert sokan tudunk vele együtt érezni..”

Mikor ötlött fel benned a folytatás gondolata? Már ennek tudatában írtad az első évadot, vagy utána döntötted el, hogy lesz második?
Amikor elkezdtem írni az első évadot még egyáltalán nem terveztem második évadot. Nagyjából a történet felénél jutott eszembe az ötlet, ezért a korábban megírt részekben utólag elrejtettem kisebb utalásokat.

Hogyan született a második évad? A képeket vagy a szöveget készítetted el először? Vázlat alapján dolgoztál, vagy követted a megérzéseidet?
Mindig szoktam vázlatot írni, bár ettől sokszor eltérek, és az utolsó részek szinte mindig teljesen másak az eredeti elképzeléshez képest. Először mindig megírtam a a részeket és csak utána forgattam.

Mennyire volt nehéz ennyi szálat összegyúrni egy egész történetté?
Igazából nem volt olyan nehéz. Szinte adta magát a történet mit hogyan és hova tegyek bele.

Tervezed, hogy még egyszer ennyi főbb szereplővel készíts történetet?
Nem hiszem. Szeretnék minden történetemben valami újítást beletenni, amit korábban még nem próbáltam ki.

128186958-6079961

“..az alapján alkottam meg az új külsőjüket, hogy ők vajon hogy is akarnának kinézni a mi világunkban.”

Mennyi ideig tartott a forgatás? Mennyi időt töltöttél azzal, hogy “átalakítsd” a korábban megismert szereplőket evilágivá?
Mivel az írást és a forgatást párhuzamosan csináltam, ezért az nagyjából egy évig tartott. A szereplők átalakítása nem tartott olyan sokáig, de jót szórakoztam vele.

Mi volt a fő szempont a szereplők átalakításakor?
Mindenképpen az volt a cél, hogy felismerhetőek legyenek. Próbáltam beleképzelni magamat a szereplők fejébe, és az alapján alkottam meg az új külsőjüket, hogy ők vajon hogy is akarnának kinézni a mi világunkban.

Van legkedvesebb részed, jeleneted a történetben?
A kedvenc részem gondolkodás nélkül az, amelyik Griffon és Claire történetét meséli el. Nagyon szeretem a kettejük kapcsolatát, és ezért a részt is nagyon könnyű volt megírnom.

806428518-5454753

“A kedvenc részem gondolkodás nélkül az, amelyik Griffon és Claire történetét meséli el.”

Nehéz volt eldönteni, az A vagy B befejezést vedd alapul a folytatáshoz?
Sokat gondolkodtam hogy az egyes befejezés után hogyan tudnám folytatni a történetet, és mindkettőre volt is ötletem, de az első nekem is és az olvasóknak is jobban tetszett, ezért azzal mentem tovább.

Megosztod velünk, hogyan képzelted a folytatást, ha a másik befejezést választottad volna?
Igazából csak kisebb pontok vannak meg abból a verzióból, de abban biztos vagyok benne, hogy Jayden és Aderyn kapcsolatára sokkal nagyobb hangsúlyt fektettem volna.

Ha most látnál neki a történet megírásnak, változtatnál-e bármit a szereplőkön vagy a történet menetén?
Lenne pár dolog, amit szívesen megváltoztatnék, de ezek nem olyan fontos dolgok a történet szempontjából, ezért az nem változna sokat.

238959478-9170219

“Amire büszke vagyok képek, pedig azok, amik a boltban játszódnak..”

Van olyan kép/jelenet a történetben, aminek az elkészítésére büszke vagy?
Nem tudom megmondani miért, de nagyon tetszik az a kép, mikor az utolsó részben Étaín és Aloysius éppen indulna haza, de Étaín integet még egyet. Nincs különösebb indoka annak, hogy miért szeretem ezt a képet, összehozni sem volt annyira nehéz. Amire büszke vagyok képek, pedig azok, amik a boltban játszódnak, mert emlékszem, hogy a sok díszlet miatt nagyon lassú volt a játék, és szinte rémálom volt összehozni.

Hogyan képzeled el a szereplőid jövőjét?
Boldogan. Aderyn és Jayden néhány évvel később összeházasodik, majd lesznek gyerekeik. Griffonéknál is hasonló a helyzet. Hogy őszinte legyek anno meg is alkottam a gyerkőcöket simsben.

jayden-aderyn-gyerekei_orig-8869452

Jayden és Aderyn gyermekei

 Vannak-e a tale-edben “önéletrajzi” elemek, azaz hasonlóságok az életedből? Merítettél onnan ihletet?
Leginkább Bonnie és Jayden kapcsolatához merítettem a saját életemből ihletet, hiszen nekem is hasonlóan jó a kapcsolatom az unkatesómmal, és úgy érzem, hogy ezt nagyon jól hoztam a történetben is.

Hogyan szerzel inspirációt az íráshoz? Hallgatsz közben valamilyen zenét, esetleg csendpárti vagy?
Sajnos az inspiráció akkor jön amikor akar, és van, hogy hetekig hozzá sem nyúlok az egészhez, aztán egyszer hirtelen három részt egy hét alatt megírok. Általában írni csendben szoktam, de néha bekapcsolok valamilyen filmzenét vagy ehhez hasonló instrumentális zenét.

El tudnád-e képzelni, hogy másik Sims játékkal forgass?
Kizártnak tartom. Már annyira kiismertem a sims 3-at, hogy szerintem képtelen lennék átszokni másikra. Ráadásul már annyi egyedi tartalmam van, hogy sosem tudnék ennyit a többi játékokhoz összegyűjteni.

 

griffon-clair-gyerekei_orig-6713832

Claire és Griffon gyermekei

 Említetted korábban, hogy szereted a sci-fit. Milyen műfajok állnak még közel hozzád?
A fantasi és a sci-fi mellet még a horrort szeretem nagyon.

Említetted, hogy készül egy tale-ed, úgyhogy egyből rá is kérdeznék, mit osztanál még meg velünk róla?:)
Hát azt már említettem, hogy sci-fi témájú lesz, emellett poszt apokaliptikus hangulata lesz. A történethez sok ötletet merítettem a Beyond: Two Souls című játékból, illetve a Kilenc című animációs filmből, illetve még sok más is közrejátszott abban, hogy megalkossam a talet.
Hogy ezek után fogok-e még írni arra egyelőre nem tudok mit mondani. Nagyon szeretnék, de még semmilyen ötletem sincs egy új történetre.

 

658615766-9450869

“Nem tudom megmondani miért, de nagyon tetszik az a kép, mikor az utolsó
részben Étaín és Aloysius éppen indulna haza..”

Simnovellában még nem gondolkodtál?
Novellán még nem, de van egy mini tale ötletem, amit majd egyszer szeretnék megvalósítani, már csak ihlet kell hozzá.

Visszakanyarodva a Tükörképhez, szívesen élnél Aloysius világában?
Hát hogy véglegesen odaköltöznék-e abban nem vagyok biztos, de szívesen tennék oda egy hosszabb kirándulást.

Hogyan reagálnál, ha betoppanna hozzád Jayden, és azt mondaná, a Tükörkép történetét a másik világban szerzett emlékeid ihlették?
Hát először dobnék egy hátast, majd kizavarnám a szobámból, hogy rendesen felöltözhessek, aztán valószínűleg meghívnám egy kávéra, és amellett megbeszélnénk a dolgokat.
Aztán lőnék Griffonnal egy selfiet, ha már ő a kedvenc karakterem.:)

Akit faggattak: Romena
A Tükörkép és a Tükörkép – Szilánkok írója
Akik faggatóztak: a látogatók és a szerkesztők