Interjú

Interjú Nade-del – Készülőben: Psziché, Közös hang, “Történetírós tale”, Kötelék

Bár a közösségi életre ritkán jut ideje, Nade lassan, de biztosan készül történeteivel a háttérben. A Sims Tales Awards 2017 “Legjobban várt történet” kategória indulói között ti is felfedezhettétek néhány történetét, ez azonban nem minden, más is készül a színfalak mögött, ahová most bepillanthattok ezzel az interjúval. Kattintsatok, és várjuk együtt a művek érkezését!:)

Milyen érzés ismét történetet küldeni az oldalra, magabiztosabbnak érzed magad, vagy aggaszt, sikerül-e túlszárnyalnod a korábbi műve(i)d?

Csak egy balladaféleségem jelent meg, így nincsenek elvárásaim, hogy túlszárnyaljak bármit is. Nekem az is nagy siker lenne, hogyha befejeznék valamit önerőből, ami nem „kötelező” (például sulis munka). Viszont sajnos mostanság nem csak a lustaság, hanem a szabadidőhiány is akadályoz.

 Mi ihlette a történetet?

Psziché: A történetet egész egyszerűen az ihlette, hogy sok év után újra a Sims 2-höz nyúltam, mert megkaptam Ri egyedi tartalmait és ki akartam próbálni őket. Annyi poszt-apokaliptikus cucc volt benne, hogy égtem a vágytól, hogy készítsek valami ilyen telket és simeket. Aztán kitaláltam hozzá egy történetet.

A közös hang: Itt igazából egy challenge féle dolgot találtam ki, ahol adott lett volna pár sim karakter, meg egy alap jellem/történet, aztán az embernek ki kell hoznia belőle valamit. Igazából annyira megtetszettek a szereplők, meg minden, hogy végül úgy döntöttem, hogy magam csinálom meg a történetet.

„Történetírós tale”: Ebbe a projectbe nem rég fogtam bele és az inspirálta, hogy nézegettem mennyi féle stílusú egyedi tartalom létezik a Sims 4-be. Szerettem volna a stílusokkal is és a különböző képi világokkal is játszadozni, ugyanis nekem nagyon fontos a történethez passzoló stílusbeli megjelenítés is.

Kötelék (novella, nem végleges cím): Ezt a novellát a nyári novellaíró versenyre kezdtem el, csak a felvételim miatt nem tudtam befejezni. Viszont most így fél év után elővettem és úgy döntöttem, újraírom, ahol szükséges. Jót tett neki ez a pihenés, meg sok hibát látok benne most, amit akkor nem, bár ez valószínűleg az egyetemi dramaturgia óráknak köszönhető. 🙂

 Hol tartasz az írásban/forgatásban?

A Pszichénél és A közös hangnál megvan a simek nagy része, de a Pszichés karaktereket és helyszíneket újra szeretném csinálni Sims 4-ben, mert otthonosabban mozgok benne és optimalizáltabb a játék. A „történetírós tale”-ben még csak lehetséges szereplőtervek készültek el. Illetve a dramaturgiai részek vannak többé-kevésbé megtervezve fejben/írásban.

A novellánál a képek 90%-a kész, a szövegből amennyi volt azt kukáztam és még újraírásra vár.

Mi a legnehezebb számodra az írásban?

Az, hogy nagyon ritkán van kedvem írni. Amikor rajzolok, vagy képeket szerkesztek, akkor olyankor is élvezem, amikor nincs inspirációm, írásnál viszont ilyenkor erőltetett lesz.

 Tapasztaltál “írói válságot”, amikor elakadtál egy időre? Hogyan jutottál túl rajta?

Igen. Asszociációs módszerrel, különböző ötletek felsorakoztatásával vagy mások megkérdezésével jutottam túl rajta általában. Ha valami nagyon nem ment, akkor jegeltem a projectet hónapokra.

 Milyen módszer szerint dolgozol a történeten?

Általában a főszereplők már megvannak a történet előtt. Majd készítek egy vázlatot a szereplőkről, szinopszisról, hogy melyik részben mi történik majd és a történeti szálakról lineárisan. Utána vagy nagyon pontosan elképzelem a helyszíneket és a plánokat a képekhez, vagy ha nem vagyok lusta, akkor firkálok róluk egy rövid storyboardot is. Eszerint megépítek egy helyszínt és leforgatom az összes ott játszódó cselekményt, utána rátérek a következőre. Általában több kép közül választom ki a megfelelőt, amit Photoshopban átszerkesztek és átrajzolok ahol szükséges. Miután a képek megvannak egy részhez, jöhet az írása az adott résznek. Ez lenne a terv, de a novellámat csak ehhez hasonló módszer szerint csináltam, mivel az rövidebb.

 Hogyan érzed, mikor olvashatjuk az oldalon a műved?

A novellát talán 1-2 hónapon belül, de a többire nem tudok korai időpontot ígérni sajnos. Az elkövetkezendő évben még a nyaram se lesz szabad… Viszont semmiképpen nem vetettem el egyik ötletet sem. 🙂

 


A közös hang

Hollie most kezdi a főiskolát. Egy új város nem csak új reményeket, de új arcokat is hoz. Ám a nagybetűs élet ennél sokkal nehezebb, ha az ember a saját lábán szeretne megállni, főleg, hogyha a megszokott akadályokon kívül a gátlásosság is jelen van. Ugyanis a kis gólya rendkívüli zenei tehetség, viszont a baj, hogy erről önmagán kívül senki sem tud. Egészen addig, amíg a híres, lázadó jellemű, ám igencsak vonzó Jaxen észre nem veszi a lányban rejlő lehetőségeket és úgy dönt, hogy a saját hasznára fordítja azokat. Hollie mindezek ellenére azonban, lassan többet kezd érezni a fiú iránt. De vajon képes lesz-e ez a szerény és naiv lány felülkerekedni az érzelmein és beteljesíteni az álmát, vagy örökre a sunyi és egocentrikus Jaxen kutyájává válik majd?

Műfaj: new adult
Készül: Sims 4
Korhatár: 12

hang1_orig-4952833

hang2_orig-8326801

hang3_orig-8741304

hang4_orig-4417951


Psziché

Eileen békésen éli a gazdag tinédzserek hétköznapjait üzletember édesapjával együtt, mígnem egy nap álmában egy Zariah nevezetű különös nővel találja szembe magát. Az akkor még valótlannak hitt kép azonban igen hamar valóssá válik, amikor a fiatal másnap fogságban találja magát egy omlófélben lévő elhagyatott elmegyógyintézetben. A szellemszerű Zariah is hamarosan megjelenik, és különös ajánlatot tesz neki, amivel együtt egy érdekes és meglepően furcsa macska-egér játék veszi kezdetét…

Műfaj: pszichothriller
Készül: Sims 4
Korhatár: 16

psziche1_orig-9410092

psziche2_1_orig-9784285


„Történetírós tale”

Kalel új városba költözik. Megint. Megszokta már, hogy a környezete állandóan változik, az emberek, ahogy jöttek, úgy mennek is ki az életéből. A magányon kívül van azonban még egy társa, ami nem más, mint a saját fejében lévő kis fantáziavilága. A különc írópalánta ugyanis a saját életét is különös módon dolgozza fel, hiszen a múltbéli traumák hatására úgy érzi, csupán a saját világában tud kiteljesedni. Nem tekint hát máshogyan erre az időszakra sem. Egy új város, iskola, esetleg néhány új barát, egy új kedves pékárus bácsi a közértben és egy újabb morcos matektanárnő, aki fejét fogva elárasztja majd őt kettesekkel. Aztán minden eltűnik, semmivé válik és kezdődik elölről. A sors azonban más jövőt tartogat számára, amikor egy véletlen baleset folytán az új iskoláját, az elit és híres Bradley Középiskolát ideiglenesen áthelyezik a – teljesen ellentétes – mondjuk úgy, nem túl szorgalmasan tanuló és rendbontó diákokkal teli Jason Williams Középiskola épületébe. Kit tudja, mi lesz hát ennek az amúgy is különc és befelé forduló lánynak a sorsa ebben a csavaros helyzetben.


Kötelék (novella):

Ebből csak pár képet mutatnék meg, hiszen nem egy hosszú mű. 🙂

 

Interjúalany: Nade

Készítette: Thea