Interjú

Interjú Mike Lindberggel (Jelzőfény: Végzet)

Üdvözlöm a kedves olvasókat! Itt ül velem szemben, Michael Lindberg, akit elég nehéz volt elcsípni, de végül mégis sikerült. Szia Mike!
Szia, üdv az olvasóknak is!

Hogy érzed magad?
Hááát egy kicsit izgulok. Szerencsére nem minden nap akarnak meginterjúvolni. *nevet*

Ezt elhiszem. Hogy telik a nyári szünet?
Köszönöm kérdésed, jól telik. Sokat pihengetünk, megpróbálunk feltöltődni a sulikezdésre. Pár napja jöttünk vissza Twikkiiről, nagyon menő hely! És forró… De még sosem voltam ott, szóval tök jó élmény volt.

1_1_orig-8936772

“Jesszus, tizenhét évesen hova gondolkozzak eljegyzésen?” 

Hát Twikkiire én is szívesen elmennék! Egyébként hogy vagytok Skyjal? Dúl a szerelem?
Ööö valami olyasmi, jól megvagyunk, sokat vagyunk együtt, és hát… igen, dúl a szerelem, így is lehet mondani. Nem tudnám elképzelni az életemet nélküle.

Aw ez aranyos! Vannak már terveitek a jövőről, esetleg gondolkoztál már az eljegyzésen?
Hogy miiiiii? *köhög*

Nyugi, meg ne fulladj! *nevet*
Jesszus, tizenhét évesen hova gondolkozzak eljegyzésen?

Bocsi!
Ne tegyél fel ilyen kérdéseket légyszi!

Ezt megbeszéltük. *nevet* Szóval hamarosan vége a nyári szünetnek, és vissza kell ülnötök az iskolapadba. Jó tanulók vagytok?
Szerintem nem olyan rosszak a jegyeink, de mivel végzősök leszünk, extrán bele kell majd húznunk a tanulásba.

Tervezitek a továbbtanulást?
Igen, Sky már jobban tudja, hogy mit akar, valami tesis dolgot, edzőiben gondolkodik, vagy valami hasonlóban. Én még kicsit bizonytalanabb vagyok, igazából még nem is agyaltam olyan sokat rajta. Hát matekból nem vagyok olyan rossz, szóval lehet valami ilyesmi lesz majd, de hát még van egy fél évem eldönteni, hogy mi legyen.

Hát igen, az még viszonylag sok idő, csak ne hagyd az utolsó pillanatra! Visszatérve Skyra, mit gondoltál róla, mielőtt összekerültetek, és jobban megismerted?
Igazából nem nagyon gondoltam róla semmit, mármint, oké, tudtam, hogy létezik, meg hogy balhés, meg hallottam párszor a nevét, de egyébként csak egy ismeretlen évfolyamtárs volt a számomra. Pont ezért tök fura, hogy most meg így együtt vagyunk, meg minden. Igazából talán erre az egyre volt jó ez az egész hatalomátvételesdi, hogy így összejöttünk. Persze nem azt mondom, hogy jó volt, hogy így történt, de hát lehet, hogy ennek így kellett történnie.

Voltál már szerelmes, mielőtt megismerted Skyt?
Nem igazán… nem. Hát nyilván voltak gyerekszerelmek, kézenfogással meg arcrapuszival, de semmi komoly.

Ez cuki! Skynak viszont volt valakije…

Igen, Clayton, de azt a dolgot már lezárta. És szerencsére most már a srác is felfogta, hogy nincs köztük semmi.
Próbálkozott még Skynál?
Persze. De nem járt túl jól, Skynak vannak khm… módszerei a nem kívánatos személyek leszerelésére.

Hát nem szívesen lennék nem kívánatos személy akkor. *nevet* Sok fiú barátja van? Szoktál féltékeny lenni?
Ööö hát ja, kb csak fiú barátai vannak. De nem szoktam féltékeny lenni á! Én ugyan nem!

Oké. *nevet* Még sosem jutott eszedbe belenézni a fejébe?
Volt már, hogy eszembe jutott, de sosem tenném meg. Azok mégis az ő gondolatai, meg a magánszférája, elég… beteg lenne, ha folyton benézegetnék. De egyébként ő van annyira őszinte, hogy a képembe mondja, ha valami baja van velem.

Volt már ilyen?
Talán? Jó oké, hát volt. Amikor még elég frissen voltunk együtt, nem mindig viselte jól, hogy van ez a kötelékes téma Grace-szel, és hát volt, hogy fejemhez vágott nem túl szép dolgokat… De szerencsére ezen az időszakon már túltettük magunkat, és bízunk egymásban, maximálisan.

2_1_orig-3694241

“Igazából talán erre az egyre volt jó ez az egész hatalomátvételesdi, hogy így összejöttünk. Persze nem azt mondom, hogy jó volt, hogy így történt, de hát lehet, hogy ennek így kellett történnie.”

Tényleg, tartod a kapcsolatot Grace-szel?
Persze! Sokat szoktunk beszélgetni, meg minden, meglátogatjuk egymást… Még a múlt hónapban voltunk egy hetet náluk, Belladonna Cove-ban. Még egy hegedű előadására is elmentünk, nagyon szépen játszik!

Jaj biztosan! Ő hogyan tette túl magát a szörnyűségeken?
Hát, gondolom neki sem volt egyszerű, de most már egészen olyan, mint régen. Nem mintha tudnám, hogy milyen volt régen, csak úgy mondom. *nevet*

A szerelme, Shawn Fisher túlélte?
Ez jó kérdés, nem tudom. Szerintem igen. Majd megkérdezem Grace-t, ha beszélek vele, igazából nem volt szó róla, de szerintem Grace nem is volt belé szerelmes, csak… rajongás volt?

Értem. Egyébként te is érzed az erős érzelmeit, vagy csak ő a tiédet?
Érzem én is, ez egy ilyen kölcsönös cucc. Igazából nem tudom, hogy most mire lehetne használni, de szerintem egyre erősebb. Néha, ha nagyon ideges, akkor még otthonról is megérzem, durva!

Hát ez tényleg az! Ha már itt tartunk, melyik angyalképességedet érzed a leghasznosabbnak?
Egyértelműen a gyógyítást. Az egész angyalságban az a legjobb, hogy segíthetünk másoknak, és nekem amúgy is a gyógyítás az erősebb képességem, ha lehet így mondani. Szóval szerintem az a legjobb képesség. Persze a fénygömbök is tök hasznosak voltak a harcban, de igazából a harcolás az nem az én műfajom, az inkább Skyé.

Szeretsz angyal lenni, vagy szívesebben lennél halandó ember?
Igazából jó angyalnak lenni, pont ezért, amit elmondtam, hogy segíthetünk másoknak a képességeinkkel. Amúgy ha belegondolok, ha nem lennék angyal, már valószínűleg rég halott lennék, szóval maradjon inkább az angyalság. *nevet*

Gondolom azért nem mindig volt ilyen egyértelmű ez a dolog.
Nem, persze, hogy nem. Az elején nagyon nehéz volt elfogadni ezt az egészet. Főleg, ahogy jött, mint derült égből a villámcsapás. Sokszor kívántam azt, hogy bárcsak normális lehetnék, leginkább akkor, amikor még kontrollálatlanok voltak a képességeim. Aztán valahogy… megszoktam, meg belelendültem. Igazából nem nagyon volt választásom, de már nem bánom, hogy így alakult.

Elhiszem, hogy nem volt egyszerű. Apropó, ki az az angyal, akit a legjobban tisztelsz, akit a legnagyobb példaképednek tartasz?
Igazából minden angyalt tisztelek, aki harcolt, és beteljesítette a küldetését, vagy legalábbis mindent megtett, hogy beteljesítse, még ha nem is sikerült neki, azt hiszem ilyenből elég sok volt az utóbbi időben. De, ha mégis választanom kéne valakit, az apám lenne. Egyrészt azért, mert hát mégiscsak ő az apám, másrészt meg azért, amit véghezvitt, és ahogyan véghezvitte. Szeretnék olyan bátor lenni, amilyen ő volt.

3_3_orig-5827034

“Amúgy ha belegondolok, ha nem lennék angyal, már valószínűleg rég halott lennék,
szóval maradjon inkább az angyalság.”

Szerintem bebizonyítottad már, hogy nagyon bátor vagy! De mégis, mi az, amitől a legjobban félsz?
Nem is tudom, talán… attól, hogy nem tudom megmenteni azokat, akiket szeretek. Hogy elveszítem őket. Nem tudom, hogy bírnám ki, ha történne valami anyuval vagy Skyjal. Épp elég szerettünket vesztettük már el, sajnos.

Ezt megértem. Kanyarodjunk vissza apukádhoz. Ugye tudjuk, hogy nem ő nevelt, de milyen volt a kapcsolatod a nevelőapáddal? Mindig tudtad, hogy nem ő a vér szerinti apád?
Mindig jó volt a kapcsolatunk, szerintem jobb nevelőapát nem is kívánhattam volna magamnak, tényleg, apám helyett apám volt. Azt meg, hogy nem ő a vér szerinti apám, valahol tudat alatt mindig tudtam. Mert ugye anyu sem hivatkozott úgy sose rá, hogy ő lenne az apám, hanem ő volt Will. És én ezáltal őt sosem hívtam apunak. Azt hiszem, középső csoportos lehettem, amikor az egyik csoporttársam megkérdezte, hogy miért nem hívom apámnak őt, és én csípőből rávágtam, hogy mert ő nem az apám. Persze ő ezt nem értette meg, és be akarta bizonyítani, hogy ő az apám. *nevet* De aztán ez így szöget is ütött a fejemben, és megkérdeztem anyut, hogy tényleg nem ő-e az apám, és akkor mondta is, hogy nem. Mert hogy apuhoz járunk mindig a temetőbe, Will meg csak a nevelőapám. Hát, ennyi a sztori.

Értem, azért jó, hogy így szeretett téged, biztosan nagyon hiányzik ő is. Egyébként sokat szoktál beszélni édesapáddal?
Sajnos nem igazán van lehetőség rá. Csak a hírnök engedélyével lehet látogatást tenni, ami igazából a Jelzőfény engedélye, és ez leginkább csak végszükség esetén van. Azt hiszem, a hatalomvisszavétel óta egyszer sikerült beszélnem vele, ami nem sok.

Ez tényleg sajnálatos. Más angyalokkal tudsz beszélni esetleg?
Nem, csak közeli hozzátartozók tehetnek látogatást.

Szóval Orionnal sem? Szoktál gondolni rá?
Nem, vele sem. De szoktam rá gondolni, igen. Skyjal néha felemlegetjük a hülyeségeit, meg belegondolunk, hogy mi lenne, ha… Aztán leginkább csak elszomorodunk. Hiányzik azért, kár, hogy tényleg csak pár napot tudtunk együtt tölteni vele.

Mit gondolsz, melyikőtök a helyesebb: te, vagy Orion?
Ööö hát ezt nem nekem kell eldöntenem… asszem.

Akkor ezt majd megkérdezem mástól is! *nevet* Szerinted milyen lenne a világ, ha nem tudtátok volna megállítani Omegáékat?
Hát nem tudom, de nem is nagyon akarok belegondolni… Valószínűleg, mint valami disztópikus filmben. Ügynökök és klónok tartanák félelemben az embereket, meg nem tudom. Tényleg nem jó belegondolni. A lényeg, hogy nem így lett.

Sokan hálásak lehetnek ezért nektek! Mennyire váltál ismertté azóta?
Szerencsére az én esetemre is igaz volt, hogy minden csoda három napig tart. Már csak elvétve ismernek fel, gratulálnak, ilyenek. Az első pár hónapban azért volt, amikor többen is letámadtak. *nevet* De már minden rendeződött.

4_1_orig-1477458

“..szoktam rá gondolni, igen. Skyjal néha felemlegetjük a hülyeségeit, meg belegondolunk,
hogy mi lenne, ha… Aztán leginkább csak elszomorodunk.”

Akkor most már nyugodtabb az életetek. Anyukáddal éltek, ha jól tudom. Ő hogy van?
Most már viszonylag jól. Amikor sikerült kihozni a Vaspalotából, miután vége lett az egésznek, eléggé maga alatt volt. Ami igazából természetes, mert mi sem viseltük túl jól a dolgot. Még hónapokig rémálmaink voltak, néha még most is vannak. Szerencsére együtt vagyunk és igyekszünk túltenni magunkat a dolgokon. Én mindig itt vagyok neki, és próbálom támogatni, ha épp rossz napja van.

Jól teszed, biztosan jól esik neki, hogy ott vagy vele. Csak hármasban laktok, vagy van valami háziállatotok is?
Nem, nincs állatunk, de Grace-nek van egy macskája, Gyémánt. Szerintem nem bír engem, mert folyton megkarmol.

Szóval nem kedveled a macskákat? Esetleg a kutyákat jobban?
Szerintem egy kutyával jobban meg tudnám értetni magam, a macskák túl önfejűek. Még talán Skynál is önfejűbbek. *nevet*

Mit szoktatok csinálni a szabadidőtökben?
Hát, szoktunk moziba járni, sétálgatni a környéken, szerintem nem csinálunk semmi különöset, amit más pár ne csinálna.

Van valami hobbid?
Szeretek olvasni! A fantasy könyveket különösen szeretem.

Sport?
Nem tudom hobbinak számít-e, hogy betuszkoltak a sulis kosárlabdacsapatba. *nevet*

Ahol Clayton a csapatkapitány?
Igen. Bár most már nem ő lesz, mert elballagott az év végén. Nem mondom, hogy egyszerűen indult az együttműködésünk, de végül valahogy csak elviseltük egymást a szezonban.

Ha megkérdezhetem, hogy végzett a csapatotok?
Másodikak lettünk, ami szerintem tök jó! Szerintem a Sunset Valley-iek droidok, de reménykedem, hátha a következő szezonban sikerül megszorongatnunk őket.

5_1_orig-7695557

“Szerintem egy kutyával jobban meg tudnám értetni magam, a macskák túl önfejűek.
Még talán Skynál is önfejűbbek. “

Én szurkolok nektek! Lassan elfogynak a kérdéseim. Végezetül még annyit, hogy hol látod magad tíz év múlva?
Hát ööö… remélem lesz saját kis lakásunk, vagy házunk Skyjal. Biztos munkahely, meg talán még egy-két gyerek is belefér a hosszútávú tervbe… Vagy egy kutya. *nevet*

Remélem, valóra válnak a terveid. Sok sikert kívánok hozzá! Köszönöm szépen hogy válaszolgattál a kérdéseimre!
Én meg köszönöm a lehetőséget!

Akit faggattak: Mike Lindberg (DeeDee)
Jelzőfény: Végzet
Aki faggatta: a látogatók és a szerkesztők