Interjú

Interjú Matt-tel (2016)

Nemrég lezárult az STA, és az oldal látogatói kíváncsiak rá, mennyire követted figyelemmel az eseményeket? Olvastad az összes tale-t, novellát? Van kedvenc történeted?
Sajnos egyiket sem olvastam végig, csak az első 5-6 részt. Nagy szégyen ez nekem. Nyáron szeretném őket elolvasni, mert akkor lesz időm.  Első 5 rész olvasása után egyértelműen LSDN tale lett a kedvencem. Minden novellát és minden mini talet elolvastam.

A képeket például meg tudtad így is ítélni. Elégedett vagy a szavazás eredményével?
Meg vagyok elégedve az eredménnyel, kivéve a borítókép szavazással. Nagyon nehéz döntés volt számomra, és a Tükörképnek adtam a szavazatomat. Örültem az Üldözöttek hazája győzelmének is, de úgy gondoltam, hogy Tükörkép is megérdemelne egy szép díjat.

Melyek azok a tale-ek, amiket mindenképp szeretnél bepótolni a nyáron?
Természetesen minden tale-t el fogok olvasni, ami indult a STA versenyen, és kritikával szeretném kárpótolni az írókat.

Tervezel valamilyen művet írni, akár tale-t, akár novellát (vagy képregényt, ha már felmerült ennek a lehetősége)?
6 éve tervezek írni egy talet, mely “A rejtélyes ajtó” címet viseli (még nem végleges a cím). Jó lenne haladni valamennyit. Azért húzom a történetemet, mert sokszor úgy éreztem, hülyeséget fogalmazok, de sok ember biztatott, hogy nem baj, úgyis a lektor megoldja a problémát. Egyelőre megvannak a vázlatok, és finomítok egy kicsit a cselekményszálakon és karakterek felépítésén. Csak akkor tudom folytatni, ha nem leszek stresszes, akkor jön meg az ihletem. A történet előtt elkészülhet egy-két novellám, valószínűleg az egyikből mini tale lesz. Nemrég említettem az egyiket közülük, “A skarlátvörös festmény” lesz a címe. Képregényen nem gondolkodtam, de még a novella előtt kerülhet fel az is az oldalra.

5801059_orig-5673012

Szeretem a fordulatokat, a váratlan és drámai helyzeteket, nem maradhatnak ki a történetből és a történetemből sem.”

Milyen műfajban írsz egyébként? Miből merítesz ihletet az íráshoz?
A történet misztikus fantasyban fog íródni, és lesz benne akció, romantika és kaland. Az egyik novellám műfaja pedig misztikus krimi lesz. Nézem a sorozatokat/filmeket, és jelenetek alapján próbálom elképzelni a történetemet. Sokszor inspiráló képeket nézegetek, és azokból kapok ihleteket.

Ösztönből írsz, vagy szoktál olvasgatni ezzel foglalkozó könyveket, blogokat?
Nem hinném, hogy csak ösztönből fogok írni. Miután elkészítem a vázlatot, elkezdek majd írástechnikát tanulni. Még nem néztem utána, hol fogok tájékozódni róla. Olvasás közben figyelni fogom, hogyan fogalmaznak szépen az írók a regényeikben.

Könyvek és filmek terén is a fő érdeklődési köröd a fantasy? Miért pont ez a műfaj ragadott magával?
Számomra unalmas a bennünket körülvevő világ, olyan hétköznapi. Szeretem a mesés, idegen civilizációkat, különböző kulturális sokszínűséget. Pár filmet, sorozatot tudok említeni: Trónok harca, A rejtély, Harry Potter, Gyűrűk Ura, Felhőatlasz és Az emlékek őre. Ezek voltak maradandóan emlékezetes filmek/sorozatok.

Mi az, amit szerinted nem hiányozhat egy jó történetből, és mi az, amit a legkönnyebb elrontani?
Szeretem a fordulatokat, a váratlan és drámai helyzeteket, nem maradhatnak ki a történetből és a történetemből sem. Adott jelenetben, például amikor akció van, megpróbálom összeszedni minden ötletemet, hogy jobbat alkossak. A történetet azzal lehet elrontani, ha mesterkélt vagy logikátlan.

Mi fog meg leginkább egy filmben/könyvben? Karakter, cselekmény vagy világ?
Nekem igazából mind a három fontos. Karakterben nagyon fontos, hogy jól legyen felépítve, félénk kislánytól harcos simen át gonosz istenig. Szeretem a sokszínű, érdekes szereplőket, ez szokott megfogni. Cselekménynél is hasonló, mint a karaktereknél. Előző kérdésben említettem, hogy milyen elvárásaim vannak a történetben. A világ mondjuk nem annyira fontos, de érdekelni szoktak a különleges helyek. Jó történet születhet viszont akkor is, ha átlagos világban játszódik.

6547532_orig-5023772

“Ahogy mondani szokták, legyen a hobbid a hivatásod.”

Sims Talen kívül is szoktál írni?
Elektronikus levelet, jegyzőkönyvet szoktam írni, na jó, vicceltem. 🙂 Semmi mást nem szoktam írni, inkább sorozatokat/filmeket nézek szabadidőmben, és tavasztól kertészkedni fogok is.

Nem tűnik úgy, hogy teljesen ellentétes szakmát választottál, mint amilyen dolgok örömet okoznak számodra?
Ugye? Én is most gondolkodtam, hogy mi a fenét csináltam? Szeretem a gépet meg természetet is. A Szegedi Tudományegyetemen mérnökinformatika szakra járok, és érdekel, csak még sokat kell tanulnom.

Gyerekkorod óta egyértelmű, hogy te informatikus leszel, vagy voltak azért más ötleteid is?
Részben igen, eredetileg kutyakozmetikus akartam lenni. 😀 Később kiderült, hogy szeretem az informatikát, így egyértelmű volt, hogy ez lesz a munkám. Ahogy mondani szokták, legyen a hobbid a hivatásod.

Milyen típusú embernek tartod magad?
Sokszor csendes és visszafogott típus vagyok, de előfordult, hogy csináltam vad dolgokat. Régebben szerettem a kalandparkot, szeretem a kihívásokat.

Akkor mondj pár dolgot, amit nem szeretsz (*Matt tanácstalanul néz*), mint egerek például..
Fölszaladok egy székre és sikítok, és összevissza hadonászok a seprűvel. Viccet félretéve, hagynám menekülni. A csótányokat utálom. Cipruson fürödtem és mikor nyúltam a tusfürdőért, frászt kaptam tőle, mert életemben először találkoztam vele. Elzártam a zuhanyt, felkaptam a törölközőmet, és próbáltam kikergetni az ablakon át. Remek élmény volt!

4918216_orig-9686917

“Nem kapunk vagy nem sok visszajelzést kapunk a látogatóktól a posztokról. Nem tudjuk eldönteni, hogy van-e értelme tovább csinálni bizonyos témákat.”

Mennyire vagytok megelégedve az oldallal így két év távlatában? Elérte a kitűzött célt szerintetek?
Tartalmilag meg vagyok elégedve vele. Örülök, hogy a tale-ek nagy részét sikerült megőriznünk az oldalunkon, és továbbfejlesztettünk a Sims Tales részlegét. Sokkal több lehetőséget kínálunk az olvasóknak és íróknak egyaránt. Bízom benne, hogy ezekkel megmozgatunk őket. Az oldal célja, hogy minél több régi látogató térjen vissza hozzánk és új látogatókat is szívesen látunk. Kezdetekhez képest nagyon sokat fejlődött az oldal, rengeteget bővítettük. Sokszor a látogatókat kérdeztük, hogy mire lenne igényük. Persze nekik is köszönhető, hogy felépült az oldal. Nélkülük nem is lenne. Az STA-t szerettük volna valamivel felhasználóbarátabbá tenni, ezért hoztuk létre a kérdőívet és a szavazást. Erre azért is volt szükség, hogy több kategóriában szerepelhessenek a történetek. Nem gondoltuk, hogy 27 novella fog érkezni STA előtt, ezt elég nagy teljesítménynek mondanám. Alig tudtuk kiválasztani a legjobbat. Reméljük, hogy a jövőben ennél még több novella lesz. Nagy sikert aratott a Disqus kommentrendszer is, mert anélkül nem sok hozzászólás volt, és mi se tudtuk követni őket, hogy ki írta, melyik posztban és mikor. A kevés komment miatt azt hittük, hogy sokan már megunták az oldalt és elpártoltak. Bevezettük az 5 csillagos értékelést és a “tetszikelőst”, így megtudhattuk, hogy sok csendes megfigyelő is olvas minket. Szóval azóta kicsit kevesebbet aggódunk. 🙂 A pályázat is igazán figyelemreméltó, sok írót megmozgattunk és sokkal több pályázat is lett az első évhez képest.

Milyen újításokat terveztek?
Az oldal és fórum dizájnát szeretném még alakítani, valamint egységesíteni és testreszabni az oldalt.

Milyen elért eredményre lennél büszke?
Legyen több millió aktív tag. 🙂

Mennyire kaptok visszajelzéseket az oldalról, honnan tudjátok, jó-e amit csináltok?
Nem kapunk vagy nem sok visszajelzést kapunk a látogatóktól a posztokról. Nem tudjuk eldönteni, hogy van-e értelme tovább csinálni bizonyos témákat. A másik probléma pedig az, hogy sokszor kimerül a szemezgető és a kérdés kedd. Nem könnyű magunktól újdonságokat kitalálni, ezért kérdezzük a látogatóktól, hogy mi érdekli őket. Szívesen megcsináljuk vagy összegyűjtjük.

2379709-7679322

“Amikor kevés történet van, akkor előfordulhat, hogy megunom a szerkesztést. Kell valami pörgés!”

Szerinted miért van ilyen sok inaktív tagja az oldalnak? Ennyire unalmas lenne a Sims Tales téma?
Gondolom nemcsak nekünk, hanem nekik is van programja gépen kívül, ezt meg tudom érteni. A kérdőív szerint pedig sokan bátortalanok és félnek, hogy rosszul fogunk reagálni az írásaikra. Nem hiszem, hogy haragudnánk, bármilyen hülyeséget írnak, én is szoktam. 🙂 Csak néha jól esne, ha reagálnának valamelyik posztra. Ha azt mondják, tetszik, jó volt vagy szórakoztatónak találták, akkor legközelebb hasonlót fogunk összeállítani. Ha senki nem szól hozzá, akkor megpróbálunk mást kitalálni. Néhányan pedig valószínűleg megunták a sims témát és nem jönnek vissza többet.

Ha az EA ajánlatot tenne az oldal megvételére, eladnátok neki?
Soha nem adnám el nekik, legfeljebb hozhatnak egy jó szerkesztőt, és menedzselhetik az oldalt. Az irányítás megmarad.

Nana kiválása milyen változásokat hozott az oldal életébe? Tartjátok vele a kapcsolatot?
Zavartalanul ment az oldal de nagyon hiányoltuk Nanát, mégis szükségünk volt még egy szerkesztőre, hogy megfelelően eloszthassuk a feladatokat. Természetesen tartjuk a kapcsolatot Facebookon keresztül.

Melyik az a poszt-fajta, amit a legkevesebb lelkesedéssel írsz, és melyik a kedvenc?
Kérdés Keddet írom a legkevesebb lelkesedéssel, mert egy posztot sem írtam róla. Rossz vagyok a kérdezésben. Szeretek összeállítani híreket a Hírhétfőben, vagy szórakoztatom a tagokat a Szombati Szórakozásban, vagy gyűjteményeket hozok a Szemezgetőre, de nem könnyű újat kitalálni. És persze történetet, novellát vinni a legkönnyebb.

Szívesen foglalkozol még az oldallal? Mennyiben másabb most, mint a kezdeti lelkesedés idején?
Említettem, hogy informatikai területen tanulok. Szeretném gyakorolni a webszerkesztést, szóval ez munka és szórakozás egyaránt. Bevallom, hogy az STA végére meguntam. Amikor kevés történet van, akkor előfordulhat, hogy megunom a szerkesztést. Kell valami pörgés! Lehet, hogy a videószerkesztés miatt ment el a kedvem.

4879373_orig-8220901

“Mielőtt elkészítettem a kisfilmet, korábban volt egy másik elképzelésem a STA videó megrendezéséről.”

Milyen szinten műveled egyébként a videószerkesztést? Egyedül készítetted az STA videókat? Kinek az ötlete volt, hogy legyen? Mást is szoktál készíteni?
Nem profi, se amatőr szinten, inkább “hobbiból” csinálom a videókat. Ha jól emlékszem, mikor az STA elkezdődött, akkor pattant ki csak úgy a fejemből. Elmeséltem az ötletemet a kollégáimnak, de kezdetben nem nagyon rajongtak érte, azt gondolták, hogy rengeteg munkával járhat és nem akartak még több terhet cipelni a vállunkon. Ők ugye nem tudták elképzelni, mert nem „jártasak” a videószerkesztésben. Lám, mégis meglett és jól sikerült. 🙂 Mielőtt elkészítettem a kisfilmet, korábban volt egy másik elképzelésem a STA videó megrendezéséről. Az elsőben Marci és Etti hangja szerepelt,  és úgy képzeltem, hogy ők lettek volna a műsorvezetők a vörös szőnyegen. Természetesen mozgó videóról lett volna szó. Utána érkeztek volna a színészek/színésznők, megállítottuk volna őket egy rövid interjú erejéig. Persze gondoltam rá, hogy különböző szériában élnek a simek, és hasonló épületet, vörös szőnyeget, belső teret építettem volna minden játékban. Végig láthattuk volna, amikor a nyertes felmegy a színpadra és átveszi a díjat. Bizony, nagy munka, amit felsoroltam. 😀 Voltak persze okai, amiért elvetettük. Néhány író talán nem szívesen osztaná meg a simeket, ezt meg tudnám érteni. Előfordulhat, hogy egyedi tartalmat használnak a simek, lásd a “Fame” történetnél a My Sims oldalán. Szívbajt kapnék, ha egyáltalán nem működnének a játékban, és nem tudnék forgatni az eredeti simekkel. Ezek után elkészült a prototípus STA videó, és megosztottam a szerkesztőkkel. Kaptam hideget meleget, aztán végleg meglett a hivatalos verzió. 🙂 Én készítettem az egészet, de tőlük kértem véleményeket/ötleteket és Ettitől/Marcitól is kaptam hangfájlt a videóhoz. Simses videókon kívül csináltam pár filmet, videoklipet a kollégiumi versenyre. Videóval kedveskedtem apukámnak a születésnapjára. 🙂

Nem zavar, hogy többnyire a háttérmunka jut neked, amit az emberek hajlamosak természetesnek venni vagy észre sem veszik?
A látogatók nem látják a hátterünket és azt hiszik, hogy könnyű mindent megcsinálni, pedig nem. 🙂 Kábé 1 vagy 2 éve készítettünk egy érdekességet arról, hogy milyen munka áll az oldal mögött.
5944392_orig-7778076

“Engem szoktak zargatni, ha valami gond van az oldallal vagy a fórummal.”

Mit tudnál mondani a felmerült lehetséges reklámvideóról?
Arra gondoltunk, valamivel reklámozni kellene az oldalunkat, hogy több látogatót vonzzon. Egy kósza ötlet volt a reklámvideó. Pontosan nem tudom elképzelni, hogy mi lehetne benne. Talán megmutathatnánk pár dolgot az oldal tartalmából. Egyelőre azonban megelégszünk a különböző méretű bannerekkel, amiket meg lehet osztani más oldalakkal. Hamarosan ezek is fel fognak kerülni.

Átlagosan mennyi időt töltötök az oldallal egy héten? Mennyire “megterhelő” számotokra a munka?
Függ a poszt nagyságától, mennyiségétől és bonyolultságától. Olyan 1-3 órán belül készülhet el. Például a Szombati Szórakozásban a kvízre ráment a fél nap, sok idő volt utánanézni a dolgoknak és kitalálni.

Mi a fő szereped a csapatban? Hogyan oszlanak el a feladatok?
Olyan posztot viszek, amit tudok. Ha senki nem tud elvinni egyet, akkor megpróbálom rááldozni az időmet. Ahogy a kollégáim mondani szokták, technikai vezető vagyok az oldalon. Engem szoktak zargatni, ha valami gond van az oldallal vagy a fórummal.

Mik a legpozitívabb élményeid az oldallal kapcsolatban?
Az, amikor új történet, novella vagy bármi érkezik e-mailben, és elolvashatom. A másik dolog pedig amikor a posztom alatt hozzászólnak a cikkel kapcsolatban. Mostanában nem túl sokszor fordul elő.

Tudsz negatívumot mondani?
Hol bujkálnak az aktív tagok? 🙂

Nem érzitek úgy, hogy a napi posztok megírásán, és a részek feltöltésén kívül aktívabbnak kellene lennetek az oldalon? Vagy szerintetek ennyiben nagyjából ki is merül a feladatotok?
Igaz, kicsit aktívabbnak kellene lennem, de sajna egyetem mellett nem lehetséges. Volt olyan, amikor nem volt kedvem írni, inkább a szórakozásomra pazaroltam az időmet.

3453611_orig-7190620

“Volt olyan időszak, amikor nem volt ihletem posztot írni…”

Mi inspirál titeket ennyi év után, hogy nap mint nap foglalkozzatok az oldallal? Nem megy a magánélet rovására?
Engem az új történetek, a látogatók jelenléte és más oldalak nézegetése inspirál. Ha nagy munkáról van szó, akkor előfordulhat, hogy felborul a napirendem, de idővel megoldom a problémát, feltalálom magam.

Van barátnőd?
Volt egy virtuális barátnőm, de nemrég szakítottam vele, mert összetörte a virtuális szívemet. Ha igazira vagy kíváncsi, nincs. 🙂

Hogyan jutott eszedbe olyan hobbit választani, aminek mások szórakoztatása a célja? Mi okoz számodra örömöt az oldal üzemeltetésében?
Őszintén, először csak meg akartam őrizni a történeteket, és nem jutott eszembe, hogy friss posztokat is írhatunk, de gondoltam beszállok segíteni megvalósítani ezt-azt. Hasznosnak érzem, amikor kérés alapján összegyűjtök valamit a szemezgetőre vagy tippet osztok meg a látogatókkal. Sok simmer elakadhat valamiben, örömmel próbálok nekik segíteni. Sok mindent szeretnék még megvalósítani.

Nyújt számodra annyi örömet az oldal, mint amennyi időt belefektetsz?
Sokszor inkább fordítva. Volt olyan időszak, amikor nem volt ihletem posztot írni, akkor megerőltető volt számomra, hogy írjak az adott nap témájáról.

Ha nem lenne a Sims Tales, szerinted mi töltené ki az űrt a helyén?
Tanulnék, és továbbra is tartanám a kapcsolatot a kollégáimmal. Több sorozatot/filmet néznék. Ha sikerül megtanulnom a programozást, szeretnék elhelyezkedni egy jó és jól fizető munkahelyen. Ez még csak álomban létezik, de nem lehetetlen.

2536976_orig-2173815

“Bármilyen anyagot szívesen fogadunk, ami hasznos az oldal számára.”

Felmerült már benned, hogy abbahagyod? Miért (nem)?
Ilyen gondolat járt már az agyamban nagyjából a 2. STA kezdete után, de nem hagynám cserben a kollégáimat. Inkább tartottam egy hét szünetet, aztán megjött a kedvem írni. Néhány kollégám is tartott már kis pihenőt. Persze nem beszéltük meg, hogy azért tartunk szünetet, mert meguntuk az oldalt, hanem időhiányra hivatkozva nem vállaltunk posztot. Amikor egy történet van, vagy egyáltalán nincs, elég nehéz időszakon megyünk keresztül. Tavaly volt olyan, hogy pár hónapig nem volt történet, elég nehéz volt kinyögni a posztokat. Úgy gondoljuk, hogy STA után kellene egy 3. pályázat, amit könnyű készíteni, pl. képregény. Az nagyon kevés fogalmazást igényel, reméljük, hogy ez hoz egy kis friss tartalmat az oldalra.

Te hogy látod az oldal jövőjét, hosszú időre elég kitartás van még a csapatban?
Akkor van értelme oldalt vezetni, mikor érkezik történet/bármi más, van látogatónk és persze egy kis időnk. Egyelőre több évig élhet az oldal, aggodalomra nincs ok.

Nem félsz attól, hogy idővel egyes látogatók már nem hobbioldalt, hanem szolgáltatást látnak az oldalban, és kötelességeteknek érzik, hogy szórakoztassatok? Hogyan próbáljátok megőrizni az egyensúlyt?
Mindig kihangsúlyoztuk, hogy ez interaktív oldal, vagyis nemcsak mi hozzuk az újdonságokat, akár a látogatók is. Még mindig várunk bármilyen érdekességeket vagy javaslatokat. De azért vannak határok, amiket mi húzzuk meg. Bármilyen anyagot szívesen fogadunk, ami hasznos az oldal számára. Például Szemezgető Szerdára DeeDee rengeteg cikket hozott, nem véletlenül kapott érte „Kincset érő kincsvadász” plecsnit. A többieknek is megköszönöm a munkáját. 🙂

Mi indokolta a szerkesztőfelvételt? Hogyan zajlott? Milyen szempontokat tartottatok szem előtt, amikor a jelölteken gondolkodtatok?
Miután kitettük a kérdést az oldal fejlesztésével kapcsolatban, érkezett egy jó hosszú, kimerítő válasz, és remek meglátások voltak benne. Azt gondoltam, ő lehet az esélyes jelölt. Egyöntetűen eldöntöttük, hogy őt kinevezzük szerkesztőnek, mert nem csak kommentet írt, hanem aktív is, szeret és komolyan foglalkozik az oldalunkkal. Ezek voltak a legfontosabb feltételei a felvételnek. Ezzel megkíméltünk mindenkit a csalódástól, aki szerkesztő szeretett volna lenni. Gondolkodtunk B-tervben is, arra az esetre, ha Thea elutasítja felkérést. Akkor elindítottuk volna a szerkesztőfelvétel felhívást.

Gondoltátok, hogy néhányan csalódottan fognak reagálni a változásra?
Nem lepődtem meg, mindenhol előfordul ilyesmi. Ha tudjuk, mi a probléma, igyekszünk megoldani. Egyébként nem ígértünk semmit, ne tessék ránk haragudni. 🙂

315844_orig-1517387

“Úgy értékelnek, ahogy akarnak, hisz nem tökéletes világban élünk, léteznek rossz vélemények is.”

A szerkesztőfaggató Kérdés Kedd rovatban névtelen kérdezésre is volt mód. Jó ötletnek tartottad?
Úgy gondoltuk, hogy így a félénk kérdezők is feltehetik a kérdéseiket névtelenül, úgyhogy jó ötletnek tartom. Még jó, hogy nem több kérdést kaptunk, mert most eszméltem rá, hogy túl sok a kérdés. 😀

Térjünk rá erre a kritikusabb hangvételű névtelen kérdésre: Szerintetek az oldal látogatói milyen véleménnyel fogadták, hogy olyan fontos döntést, mint az új szerkesztő választás a hátuk mögött intéztetek titokban? Ilyen önkényes hozzáállással szerintetek meddig húzza az oldal?
Nem értem, miért lenne ez önkényes hozzáállás? Mint írtam előbb, nem ígértünk semmit, és voltak feltételek. Tényleg komolyan kell venni az oldalszerkesztést, és nehéz megbízni másokban. Ez nem olyan egyszerű döntés, és Theának féltve adtunk kulcsot az oldal felületéhez. Örülünk, hogy idővel megbízunk egymásban. 🙂

Hogy érintenek az ilyen számonkérések, támadóbb hangvételű reakciók, lepontozások?
Engem nem izgat, ha lepontoznak valamit. Úgy értékelnek, ahogy akarnak, hisz nem tökéletes világban élünk, léteznek rossz vélemények is. Megtehetném, hogy beállítom, hogy csak 3-tól fölfelé legyen lehetőség értékelni.:D

Mennyire engedtek meg magatoknak részrehajlást? Előfordulhat, hogy engedményeket nyújtotok valaki felé?
Hát fogjuk rá. Ragaszkodunk azokhoz, akik életben tartják az oldalt. 🙂

Utólag is a ez a meglepetésszerű létszámbővítés tűnik a legjobb döntésnek?
Nem csinálnék semmit másképpen, örülünk, hogy jól döntöttünk.

Hogyhogy Theára esett a választás? Ismertétek már őt személyesen? Hogyan ismerkedett össze a csapat?
Én egyáltalán nem ismertem Theát, csak felfigyeltem rá, hogy milyen remek meglátásai voltak.
Talán Brigit ismertem meg először a facebookos csoportban, aztán Nanát, akivel leveleztem valami tippel kapcsolatban. Mikor bejelentette a mysims.hu megszűnését, akkor írtam Nanának, hogy nem őrizhetnénk-e meg az oldal valamennyi tartalmát. Felkértük Brigit, aki ért az oldal dizájnolásához, de úgy gondoltunk, ez kevés. Nem sokkal később DEM (Detty-Etti-Marcello) írt a fórumon, és így alakult meg a csapat. Persze ismertem a történeteiket de nem mertem hozzászólni, akkor még csendes megfigyelő voltam.

Theán kívül kit/kiket látnátok szívesen a csapatban, milyen nevek merültek fel rajta kívül?
Neveket nem említenék, de van egy-két esélyes jelölt. Ha szerkesztőfelvétel lesz, akkor őket keressük meg először.

5747965_orig-5385151

“A legtöbben nem tudják rólam, hogy az oldal szerkesztője vagyok.”

Ha egy hőlégballonban utaznátok, és egy hegy felé tartanátok, és csak úgy menekülhetnétek meg, ha egyikőtöket kidobjátok, akkor melyikőtök repülne?
A vészhelyzet beindítja rejtett képességünket, és repülve elhagyjuk a lezuhanó hőlégballont. Együtt vészeljük át a veszélyes kalandot. 😉

Fogunk valaha képet látni rólatok, hogyan néztek ki igaziból?
Ha a kollégáim beszállnak, akkor mutatni fogok. Ha nem, akkor elárulom nektek, hogy van két gyönyörű szemem, a többit pedig hozzá tudjátok képzelni:D

Az ismeretségi körödből mások számára is ismert a Sims Tales, vagy teljesen elkülönül a két “életed” egymástól?
Ha nem simmeres ismerősökre gondolsz, akkor csak pár embernek szóltam. A legtöbben nem tudják rólam, hogy az oldal szerkesztője vagyok.

Szerinted milyen pozitívumokat hozott az életedbe az oldal alapítása? Miben fejlődtél általa?
Örülök, hogy megismerhettem a kollégáimat és pár embert a Sims Tales oldaláról. Örülök, hogy továbbra is olvashatom a történeteket/novellákat. Le tudom foglalni magam a szerkesztéssel. A jövőben talán fejlődök a webprogramozásban is.

Okozott valaha bármilyen nehézséget/lemondást a Sims Tales oldalon való szerepvállalásod?
Voltak nehézségei, de megoldottuk. Amikor változik a programom, kiveszem a feladatomat a facebook csoportos dokumentumból, amiben írjuk, ki, melyik napon szeretne posztot vállalni. Természetesen szólok nekik előre, hogy szabad a préda.

Ha saját blogot indítanátok valamilyen témában, az mi lenne?
Szívesen írnék kertészkedéssel kapcsolatban, amiben leírnám a tapasztalataimat a kezdő kertészeknek.

4955859_orig-4618536

“Kicsit csalódtam a The Sims 4-ben, mert grafikailag nagyon visszafejlődött a játék.”

Mennyire követed figyelemmel az új Simses híreket? Szoktál még játszani a Sims játékokkal? Mi a véleményed a Sims 4-ről?
Folyamatosan követem a híreket. Sajnos sok helyen már minden a The Sims 4-el kapcsolatos, ami engem nem érdekel, mert nem tetszett. Ha az összes kiegészítő megjelenik, akkor talán adok neki egy esélyt. Meguntam a Sims játékot, inkább forgatásra használom. Kicsit csalódtam a The Sims 4-ben, mert grafikailag nagyon visszafejlődött a játék. Túl sok betöltőképernyő lett, Sims 3-ban szerettem a szabadon bejárható, nyitott világot. Mikor elkezdtem vele játszani, nem éreztem a simlish feelinget. Talán a baj ott kezdődhet, hogy már kinőttem belőle.

Detty kérdezte, hogy Mappa még mindig mamádnál van? Honnan jön ez a Mappa kutyás dolog?:D
Mivel nyáron bezár a STO iroda, nem akartuk otthagyni éhen Mappa kutyust, ezért vittem mamáékhoz. Majd ő felhizlalja szőrös kedvencünket. 🙂  Nem csak nyáron, máskor is mamánál szoktuk hagyni. Mappa története a Karácsonyi turpisság STO képregényben olvasható.

Nem szeretitek Mappát az irodában?:)
Dehogynem, csak rosszcsont volt, és még egy kis fegyelmet kell neki tanítani. 🙂

Többen kérdezték, hogy a jó idő közeledtével nem gondolkodtok-e Sims Tales találkában? Látsz esélyt a megvalósulásra, lenne rá igény?
Ha jó időt és jó időpontot tudunk kifogni, akkor nem lehetetlen, hogy összehozhatunk egy találkozást. Még nem gondolkodtam rajta, hol lehetne, gondolom Pesten. Jó kérdés, hogy eljönnének-e, a tagokon múlik. Ha nem akarnak jönni, akkor nem kell. Nem haragszunk rájuk. 🙂

Köszönöm szépen az interjút! 🙂
Nagyon szívesen és köszi, hogy részt vehettem az interjún, vagy inkább a kínvallatáson. 😀