Interjú

Interjú martin923-mal – Age Innovators – A.I.A.I.

A történet egy alternatív, távoli jövőben játszódik. Miért pont ott? Egyáltalán honnan jött az ötlet, hogy ilyen nagyot ugorj az időben?
Nem éppen távoli jövő, bár szándékosan nem adtam meg sehol dátumot. Egy olyan világot akartam igazából megteremteni, ami a limitáltság és a limitálatlanság bizarr határán helyezkedik el. Látszólag minden tökéletes, az emberek egy praktikus világban élnek… De valójában olyan dolgokat követtek el, ami miatt még a földfelszínre sem lehet felmenni.
264971035-5810787
Sok letöltést láthatunk a képeken, de folyamodtál olyan kreatív megoldásokhoz is, mint például a vonat az utolsó részben. A futurisztikus környezet megalkotása milyen nehézségeket okozott?
Igazából… Semmilyent. Minden pont ugyanolyan nehéz volt, mintha egy letöltés nélkülit alkottam volna meg. Csak követtem a kreativitásom.

Az írást vagy a forgatást élvezted jobban?
Ez a jelenettől változott. Volt ahol a kép és az írás pont ugyanolyan jól ment. Attól függött, hogy mit kellett ábrázolni éppen.

245847582-5221322
Volt olyan szereplő, aki különösen a szívedhez nőtt? Ki ő és miért?
Igazából A.I.A.I. lenne az. Talán ő az egyetlen karakter aki különösen a szívemhez nőtt. Nem tudom miért.

Mesélj kicsit a címszereplőről, A.I.A.I.-ról! Honnan jött az ihlet, hogy pont egy mesterséges intelligenciát helyezz a középpontba?
Az ötlet onnan jött, hogy mély nyomokat hagyott bennem például, a 2001:Űrodüsszeia film és a Portál játékok. Eleinte egy ilyen összekuszálódott izé-bizé volt A.I.A.I., és bár ő lett volna a bonyodalom közepe nem szerepelt volna benne sokat. Ezt most nehéz és időigényes lenne elmagyarázni. A.I.A.I. viszont rólam van mintázva. Pontosabban néhány meggondolatlan cselekedetemről. Ahogy alakult az életem úgy öltött végül alakot a végső történet is. Persze a történet utolsó két része, már totálisan túl van dramatizálva.

Tervezel folytatást, vagy akár egy másik történetet?
Tervezek egy folytatást, igen.

Ha valamelyikre igen a válasz: Lehet már tudni valamit a készülő műről?
Annyit mondok, hogy sokkal komplexebb lesz, mint az A.I.A.I. történet, és 203 évvel A.I.A.I. után fog játszódni. A címe: Age Innovators: Project Genesis. Tervezek még egy spin-off-t is, annak a vázlata 100% kész, már csak megírni és forgatni kéne. Az Age Innovators: Before Birth névre fog hallgatni.

812570440-3231075
Mennyire vagy megelégedve a végeredménnyel és a fogadtatással? Változtatnál bármit is?
Talán nem látszik, de az 1.rész és a 12.rész között 7 hónap telt el. Rengeteg változtatáson esett már át így is… Nagyjából a 4. újraírása olvasható a történetnek az oldalon. Amikor hozzákezdtem például rossz gép miatt Sims 1-el próbáltam meg illusztrálni. Őszintén szólva egész jól sikerültek azok a képek is. Szerepelt rengetek epizód is még, mint például Peter látogatása a műtét után alvó Timnél, de nem igazán illett bele a történetbe. Végül most azt mondanám, hogy az első felét újraírnám, de történetileg nem változtatnék benne. Maximum egy-két apróságot. A második felével viszont tökéletesen megvagyok elégedve.

Melyik a kedvenc epizódod?
Az Eltévelyedések. Egyértelműen. Már jóval azelőtt megírtam, mint hogy oda értem volna.

Akit faggattak: martin923
az Age Innovators – A.I.A.I. című történet írója
Aki faggatózott: NoAngelBrigi