Interjú

Interjú Lexy-vel – Készülőben: Kísértő múlt 2. – Sötét árnyak

Aki figyelemmel követte az STA-t, annak biztos nem új hír, hogy a Legjobban várt tale kategóriát a Kísértő múlt második évada nyerte. Én részemről már jó ideje várom, hogy megjelenjen, és minden apró információra ugrok a készülő évadról. És habár a spoilereket nem szeretem, a kis kulisszatitkokat nagyon is. Úgyhogy nagyon örültem, amikor Lexy beleegyezett, hogy egy interjú keretében bővebben érdeklődhessek a készülő évadról. Persze csak spoilermentesen.

Készen állsz? Mert jó pár kérdéssel készültem. 😀
Igen készen állok. 😀

Nagyszerű, akkor vágjunk is bele. 😀 Az eddig megosztott információk alapján azt már tudjuk, hogy körülbelül egy év telik el az első évad vége óta. Mennyiben változott meg azóta a szereplők élete?
Úgy fogalmaznék, mindkettőjüknek egy új élethelyzetbe kell beilleszkedniük, ahol próbálják megállni a helyüket. Andrea a Twinbrooki rendőrségnél, Dorian pedig az FBI-nál. Magánéleti szempontból is sokat változtak, mivel mindketten próbálnak továbblépni a közös múltjukon, hogy ez mennyire sikerül, hamarosan kiderül.

3598203_orig-5851341
Biztos nehéz lehet, hiszen az első évad alatt azért sok minden történt köztük. Szinte mindenki szurkolt Andreának és Doriannek, végül mégis elváltak, és a saját életüket kezdték el élni. Viszont most újra keresztezik majd egymás útját. Hogyan fognak viszonyulni egymáshoz ennyi idő után?
Azért ennyire nem mennék bele a részletekbe, de talán annyit elárulhatok, hogy a kapcsolatuk még az eddiginél is viharosabb lesz.

Bevallom, valami hasonló válaszra számítottam. 😀 De akkor lépjünk is tovább, nehogy újabb spoilerbe szaladjak, és térjünk át a mellékszereplőkre. Az első évadban több olyan szereplő is volt, akiket megkedvelhettünk a főszereplőkön kívül. Ott van rögtön Tom, vagy épp Gerard. Újra szerepet kapnak majd?
Rátapintottál a lényegre, mert talán őket, kettőjüket emeltem volna ki említés nélkül is. Mindketten visszatérnek a második évadba és mindkettőjük hangsúlyosabb szerepet kap majd.

6432492_orig-4994798
Ezt örömmel hallom, mert nekem mind a két férfi szimpatikus volt, persze más-más dolgok miatt. Rajtuk kívül volt még egy igazán kedvelt szereplő. Méghozzá Annabell. Sokan szerették, úgyhogy viszontlátjuk még őt, vagy a karácsonyi novellával el is búcsúzott?
Annabellt nem szándékoztam már visszahozni a következő évadba, de úgy gondoltam, jár annyi neki, hogy egy kis történettel, jelen esetünkben a karácsonyi novella által, biztosítsam a felől az olvasókat, akik szerették, hogy szerető családba került a kislány.

Ez megnyugtató. 🙂 Ha már karácsonyi novella, ebben a bizonyos történetben egy újabb szereplő is feltűnt. Egész pontosan egy kutyus, Charlie. A megosztott képek alapján már szépen megnőtt. Nyomozókutya lett belőle?
Igen, eltaláltad, Charlie immáron nyomozókutyaként jelenik majd meg Andrea mellett.

6095329_orig-7962469
Biztos remek társai lesznek egymásnak, úgyhogy kíváncsian várom Charlie igazi debütálását. De rajta kívül biztosan lesz még új szereplő. Utaltál már egy új halottkémre is a fórumon. Egy bizonyos Madisonra? Képek, és hozzá tartozó részlet alapján igencsak extrém karakternek tűnik. Lehet róla tudni valamit? Hogyan jellemeznéd őt?
Ó, igen Madison Hart! Na, róla egész este tudnék beszélni. Mint ahogy említetted is, igazságügyi halottkémként tűnik majd fel a történetben, illetve mint Andrea legjobb barátnője. Ha néhány szóval kellene jellemeznem, akkor extravagáns megjelenés, nagy pofa és nyers humor. 😀
5750023_orig-9437975
Azta, izgalmas karakternek ígérkezik. 😀 Én személy szerint kedvelem, ha valaki egy igazi egyéniség, úgyhogy most igazán kíváncsi lettem. Rajta kívül lesz még olyan új szereplő, akinek nagyobb szerep jut a készülő évadban?
Nem, nem lesz több olyan szereplő, aki nagyobb szerepet kap, de feltűnik majd több új (de talán nagyon is ismerős :P) arc a második évad folyamán.

Azt hiszem, itt tudom, mire célzol, hiszen már az első évadban is több „ismerős arc” feltűnt. 😀 Viszont most a szereplőket hagyjuk kicsit magukra, és térjünk át magára a történetre. Láttam, hogy az ajánlóban már nem csak krimiként, hanem drámaként is meg van jelölve az új évad. Ez mit jelent pontosan? Más lesz, mint az első évados gyilkossági nyomozás?
Én úgy érzem, igen, más lesz, hiszen az első évadban a legnagyobb helyet Stacy Johnson gyilkosa után való nyomozás töltötte ki, amibe fokozatosan belevegyült a két nyomozó kapcsolatának alakulása. A második évadban némiképp megváltoznak az arányok, hiszen bár lesz bűntény és nyomozás, de a nagyobb hangsúly a főszereplőkre, kapcsolatukra és az ebből fakadó konfliktusokra épül majd.

Ezt nagyon jó hírnek tartom, mert izgalmas egy nyomozás, de néha pluszt ad egy történethez néhány jól megírt karakter, és az őket érintő probléma. Úgyhogy részemről így talán még jobban is várom a folytatást. 🙂  Neked, mint írónak, van olyan kedvenc részed, amit nagyon vársz, hogy megjelenjen? Főként az olvasói reakciók szempontjából?
Igazából több kedvencem is van, de talán az első részt várom már leginkább, hogy megjelenjen, hiszen azzal indul be az egész történet, Nagyon várom már, hogy visszajelzéseket kapjak a fogadtatásról.

7153263_orig-7772310
Ó, hát biztos nem csak a saját nevemben beszélek, ha azt mondom, hogy azt már én is nagyon várom. 😀 Na és kedvenc részen kívül van esetleg kifejezetten kedvenc jeleneted is? Tudom, hogy ez egy spoilermentes interjú, de annyit legalább muszáj megkérdeznem, hogyha van, akkor az melyik szereplőhöz kapcsolódik?
Megkérdezni megkérdezheted, de nem biztos, hogy válaszolok. 😛 Na jó, válaszolok, van kedvenc jelenetem, amely Dorianhoz és Andreához kapcsolódik, de a legtöbb Madisonos jelenet is a kedvenceim között van.

Jó, tudom, hogy kicsit spoileres kérdés volt, de hát a kíváncsiság ugye. 🙂 Ha már Sims Tale, akkor ejtsünk néhány szót a képekről is. Az első évad pose player nélkül készült, és sokan dicsértek ezért. Most úgy tűnik, hogy mégis használsz pózokat. Miért döntöttél így?
Elsősorban azért döntöttem úgy, hogy a második évadnál már használni fogom, mert néhány jelenetet nem tudnék összehozni nélküle vagy összetudnék, de nem lenne olyan, ahogy azt elképzeltem. Próbálom azért tartani az összhangot és ötvözni a játékbeli lehetőségeket a pózokkal, nem akarok túlzásba sem esni. A lényeg, hogy természetes és élethű legyen.

Ezt megértem, mert ha van néhány bonyolultabb jelenet, tényleg egyszerűbb lehet pózokat használni. Mennyiben más így a forgatás az első évadhoz képest?
Őszintén? Azt hittem, könnyebb lesz és hamarabb elkészülök a forgatással. Hát ez nem jött be, sokkal tovább elidőzök egy-egy jelenetnél, amíg megtalálom a tökéletes beállítást, talán ez abból is fakad, hogy egyre kritikusabb vagyok magammal szemben. Szeretnék fejlődni. Szebb és részletesebb képet készíteni.

5649919_orig-5268739
Bár én nem vagyok igazán otthon a TS3-as forgatásban, de amennyire én az eddigi képek alapján meg tudom ítélni, tényleg részletes és szép képetek készítesz. Összességében hogy haladnak a munkálatok? A fórumon azt jelezted, hogy némi technikai problémába ütköztél. Ez mennyiben befolyásolja a munkát?
A munkálatok jól haladnak, a szöveg már teljesen kész, és a képekkel is jól haladok, viszont ahogy azt már a fórumon említettem a játékom megmakacsolta magát, és egyszerűen lehetetlenség volt vele normálisan forgatni, a folytonos lefagyások miatt. Szerencsére a probléma megoldódni látszik, úgyhogy a tavaszi szünetben igyekszem behozni a lemaradásomat.

Ez szuper hír. 😀 Remélem, mihamarabb olvashatjuk is. Végezetül pedig egy kicsit szomorúbb kérdés következik, de muszáj tudnom. A második évaddal végleg véget ér Kísértő múlt?
Ez a kérdés még engem is kicsit érzékenyen érint, mivel igen, a második évad lezárja a történetet.

Hát ezt sajnálattal hallom, de azért engedd meg, hogy reménykedjek, hogy valamilyen formában még viszontlátjuk őket. 🙂 Köszönöm szépen, hogy válaszoltál ezekre a kérdésekre a következő évadból! Na meg persze, köszönöm szépen a csodás promóképeket, amikkel színesíthettem az interjút. 🙂 A további munkádhoz pedig sok sikert kívánok, na meg kellő türelmet a pose playerhez.
Én köszönöm a lehetőséget. A képeket pedig nagyon szívesen csináltam, örülök, hogy tetszettek. Köszönöm a jókívánságokat. Sok sikert kívánok neked is! 🙂

Akit faggattak: Lexy
Kísértő múlt című történet írója
Aki faggatózott: Sookie