Interjú

Interjú Jayden Walkerrel (Tükörkép I-II)

Hogyan kezdtél írni?
Már tizenéves koromban elkezdtem kisebb történeteket írni, bár ezeket sosem mutattam meg senkinek. Aztán egy nap volt egy hirtelen gondolatom, és elmondtam Bonnie-nak, aki azután, hogy elolvasta őket, biztatott abban, hogy elküldjem őket valami kiadónak. A többi már gondolom egyértelmű.Milyen hatással volt az életedre és emberi kapcsolataidra, hogy ezt a foglalkozást választottad?
Az elején rettentően nehéz volt, hiszen nem sok pénzem volt, és az szinte mind az egyetemre és az akkori albérletemre ment el, ráadásul sok időm sem volt ezzel foglalkozni, de egy idő után megtaláltam az egyensúlyt az írás és a tanulás között.

Van-e olyan író, akit példaképednek tekintesz?
Nagyon szeretem Stephen King és Edgar Allan Poe horror történeteit, de szívesen olvasom a kevésbé ismert írók könyveit is.

Jelenleg dolgozol-e valamilyen regényen, ha igen, mit lehet tudni róla?
Már egy ideje megfogalmazódott bennem az ötlet, de eddig még nem szállt meg az ihlet az írásra. De egy nap mindenképpen megírom.

833382914-8948835
Hogyan halad azóta a karriered?
Nagyon jól. A filmnek köszönhetően még több emberhez eljutott a történetem, és rengeteg különböző rendezvényekre is el szoktak hívni, hogy ott is dedikáljam a könyvemet.Hogyan viszonyulsz az életedhez azok után, amit átéltél?
A történtek után sokkal nyitottabb vagyok az ismeretlen felé, és nem zárkózok el az új dolgoktól sem. Megtanultam, hogy értékeljem a kisebb dolgokat is az életemben, és megpróbálok pozitívabban gondolkodni.

Hogy van Bonnie? Mi a helyzet vele?
Él és virul. Valójában hiperaktívabb, mint eddig, és az utóbbi időkben sokkal többet lógunk együtt, mint korábban.

Hogyan alakult azóta a kapcsolatod anyáddal? Minek köszönhető, hogy olyan ridegen bánt Aderynnel Bonnie esküvőjén?
Mondjuk úgy, hogy anyámmal azóta nem jó a kapcsolatom, mióta apám meghalt. Az esküvőt illetően, az nem Aderyn hibája volt. Valamiért ő sosem támogatott abban, hogy író legyek, ennek ellenére a könyveim mégis sokkal jobban érdeklik őt, mint az életem.

444712048-2381320
Sosem bántad meg, hogy nem hagytad, hogy Aderyn megmagyarázza, miért hazudott?
Mielőtt még nem ismertem volna az igazságot rosszul éreztem magamat, de amióta tudom ki is ő valójában nem, hiszen a teljes igazságot sosem mondhatta volna el, és több hazugságra pedig nem volt szükségünk.Mit éreztél, mikor Aderyn elmondta, meg akarják menteni a házasságukat? Számítottál erre?
Meglepő módon nem éreztem sem fájdalmat, sem bánatot. Addigra már szinte teljesen lezártam azt a korszakot az életemben, ezért nem is igazán értettem miért mondta el nekem.

Milyen a kapcsolatotok így az újrakezdés után? Együtt vagytok még, terveztek esetleg közös jövőt?
Jobb, mint valaha. A történtek után végre teljesen őszinték lehetünk egymással, és végre neki sem kell titkolnia a valódi kilétét. A közös jövőről még nem igazán szeretnék nyilatkozni, de ha rajtam múlna a dolog, én mindenképpen vele képzelném el.

868470892-6769650
Van valamilyen háziállatod?
Régen volt egy kutyám, de túlságosan vad volt a természete ahhoz, hogy rendesen megneveljem, ezért valaki másnak oda kellett adnom. Talán a jövőben lesz egy kevésbé macerásabb állatkám, mint egy hörcsög, vagy egy tengerimalac. Talán egy macska.

Tartod még a kapcsolatot Griffonnal? Hogyan alakult róla a véleményed?
Elég nehéz nem tartani vele a kapcsolatot. Habár az elején nagyon furcsa volt vele lógni, és hogy állandóan elhívott ide-oda, egy idő után már teljesen megszoktam. Persze még mindig vannak érdekes megnyilvánulásai, de ezeket a legjobb ignorálni. (Mindenkinek tanácsolom, hogy a Trónok Harcát ne vele nézzétek. Nem olyan vicces.)

Hiányzik-e néha a “könyved” világa, a régi életed?

Sokszor elkalandoznak a gondolataim, hogy mi lenne, ha visszajutnék, de ebből hamar ki szoktam zökkenni. Már egy teljesen új életem van, ahol boldog vagyok.

Álmodtál azóta a másik életedről?

Szinte majdnem minden éjszaka arról álmodok
506839892-8766322
Mi volt az első gondolatod, mikor a vakrandira érkezve ott találtad Scarletet és a többieket?
Hát nem élném át újra mégegyszer az biztos. Még mindig nem kellemes visszagondolnom rá.Mi volt a legrosszabb benne, mikor visszatértek az emlékeid?
A legrosszabb talán az, hogy rá kellett döbbennem arra, hogy minden, amit eddig igaznak hittem, hazugság. A gyerekkorom, a barátaim, és minden kedves emlékem mesterséges volt.

Hogy érezted magad Aloysius világában? El tudnád képzelni, hogy boldog legyél ott?
Az emlékeim nélkül biztosan nem mennék vissza. Nem sok időbe telne, hogy kinyiffanjak. El tudnám képzelni magamat boldognak, de abban a világban már van egy belőlem, kettő pedig már túl sok lenne.

Hogyan éreztél Aloysiussal kapcsolatban? Szerinted mi lehet most vele?
Mikor megismertem rettentő kellemetlen és furcsa volt vele lenni, hiszen akkor még csak egy egyszerű karakter volt a könyvemből. Azután, hogy visszatértek az emlékeim még furcsább lett az egész, hiszen olyan volt, mintha a klónom lett volna. Arról, hogy most mi lehet vele, csak reménykedni tudok, hogy Étaínnel rendezték a kapcsolatukat, és most boldogan élnek, míg meg nem halnak.

893598872-2323294
Nem érezted magad kellemetlenül, mikor Étain a könyvedből értesült a hűtlenségről?
De, rettentően rosszul érezem magamat miatta, hiszen nemhogy megcsaltam a feleségemet, de még meg is írtam egy könyvben, ahol több ezer ember értesült róla őt kivéve.A film hatására nem kerestek fel sorstársak, akik felismerték a történetet?
Személyesen még sosem keresetek fel, de több rendezvényen is odajöttek hozzám, hogy elmeséljék a történetüket, és hogy mennyit segítettem nekik a könyvem megírásával.

Megfordult a fejedben, hogy a veled történt események második felvonását is megírd könyvben?
Megfordult a fejemben, de hamar elvetettem az ötletet, mert nem hiszem, hogy képes lennék úgy megírni, hogy az az embereknek tetsszen is.


Akit faggattak: Jayden Walker (Romena)
Tükörkép, Tükörkép – Szilánkok
Akik faggatóztak: a látogatók és a szerkesztők