Interjú

Interjú Csillagszemmel

Csillagszem 2021. novemberében csatlakozott a csapatunkhoz, és rögtön bele is vetette magát a tippírásba. Sok hasznos információt hozott el a magyar játékosoknak, többek közt az Island Living, a Seasons és a Cottage Living Sims 4 kiegészítők tipptárán is serényen munkálkodott. Most viszont egy interjú keretei között szeretnénk nektek őt magát is bemutatni.

 

Még mielőtt rátérnénk a simses kérdésekre, muszáj elmesélned, mi a neved története!

Csillagszem: Gyermekoromban az utcánkban lakott egy srác, akivel ha az utcán összefutottam, mindig viccelődött velem, tipikusan csipkelődött, mindig megnevettetett. Egyik nap újra összefutottunk és azt kérdezte tőlem, hogy: „Tudod, hogy hívnak téged? Csillagszem! Mert amikor nevetsz, mindig csillognak a szemeid! 🙂” …mondanom sem kell, hogy fülig belezúgtam! 😅 Naná, hogy csillogott a szemem, éppen csak hogy megláttam… és hát így lettem én Csillagszem! 🙂

Ejha, akkor ez a név aztán hosszú ideje veled lehet! A Sims játékokkal is hasonlóan régre nyúlik vissza a kapcsolatod?

Csillagszem: Igen, már nagyon régóta viselem ezt a nevet. Még a bátyám is sokáig Csillagnak hívott. A Sims 2 játékkal általános iskolában ismerkedtem meg (2007-ben), egyik osztálytársam mutatta meg, majd szüleim megajándékoztak az alapjátékkal. Később nagybátyámtól kaptam kiegészítőket hozzá.

Ezek szerint a második szériával kezdted. Később játszottál a hármassal és a négyessel is? Van kedvenced?

Csillagszem: Amikor megjelent a Sims 3, muszáj volt beszereznem, tetszett, hogy magyar nyelven is elérhető. Sajnos ugye a Sims 4-ről ez már nem elmondható. Nagyon sokat játszottam a 2-vel, éveken át, ugyanígy voltam a 3-mal is. A 4-nél nagy csalódás volt az alapjáték, sokáig el is vette a kedvem, így visszapártoltam az elődeihez. Persze, a későbbiekben már aktívan játszottam vele, amikor már több kiegészítővel is bővült a játék. Kedvencem talán a Sims 2, rengeteg emléket idéz fel bennem a volt barátnőmmel kapcsolatban.

Akkor elég sok tapasztalatod van a legutóbbi négy szériával. A játéknak melyik részét élvezed legjobban?

Csillagszem: Fogalmazhatunk így is, igen. Legjobban maga a játszás tetszett mindig is. A karaktereket hamar letudtam, a házakkal sem igazán foglalkoztam. Régebben viszont volt rá példa, hogy a saját családomat elkészítettem és a házunkat is… volt, hogy még a szomszédok is jelen voltak a játékban. Ma már a fotózás miatt játszom és a tippírások miatt.

Ejnye, mindig csak a munka! Van kedvenc kiegészítőd?

Csillagszem: Haha! Élvezem, nincs ezzel semmi gond! Kedvenc kiegészítőm a Cottage Living és a Seasons.

Szóval jobban szereted a hétköznapi dolgokat a játékban? Vagy jöhetnek a természetfeletti lények is?

Csillagszem: Jobban tetszenek, mint a természetfeletti lények, bááár a mostani Werewolf kiegészítő története megragadott, talán több időt fordítok rájuk játszás terén. Az űrlényeket őszintén szólva soha nem próbáltam ki, míg a vámpírokat igen. Pár percet játszhattam, amikor elfelejtettem, hogy a simem egy vámpír és kiküldtem az udvarra. Szóval… szegényért eljött a Zord Kaszás!  Véleményem szerint ezek után nehéz velük játszani…

És az egyedi tartalmakkal hogy állsz? Szoktál használni CC-ket és modokat?

Csillagszem: Nem szeretem az egyedi tartalmakat, számomra játékromboló hatásuk van. Semmit nem használok.

Amikor játszol, és készítesz egy családot, mennyire vagy hűséges ezekhez a simekhez? Sokáig játszol egy családdal, vagy inkább váltogatod őket?

Csillagszem: Régebben nagyon ragaszkodtam az elkészített családomhoz, mindig megmentettem a halál torkából a simeket. Fel akartam húzni maxra minden egyes jártasságukat és jó nagy családfát létrehozni. Most, hogy nincs már úgy időm játszani, van, hogy random generálok egy családot gyorsan, vagy már egy meglévőt használok az egyik szomszédságból. Úgy gondolom, hogy a tippeknek jót tesz, hogy nem mindig ugyan azokat a simeket fotózom le.

Ha már a játék egy picit kezd háttérbe szorulni, mi is nyergeljünk át egy másik témára. Azt már tudjuk, hogy nagyszerű tippeket írsz, de írtál már korábban mást is? Mondjuk történetet?

Csillagszem: Gyermekkorom óta naplót vezetek, ha ez annak számít, akkor igen, írok történeteket. A saját történetem az utókornak meghagyom. Talán majd jókat fognak nevetni rajtuk a gyerekeim, ha elolvassák, vagy éppen én magam vénasszonyként a kis hintaszékemben ülve.

És arra emlékszel, mikor láttad először a Sims Addicts oldalt?

Csillagszem: Pontosan az évre, hónapra, napra nem emlékszem.  Egy biztos, hogy nagyon kerestem a Sims 4 egyik kiegészítőjéhez egy kis információt, mert elakadtam. Aztán annyira megtetszett az oldal (de tényleg), hogy elkezdtem minden egyes tippet elolvasni, hogy minél többet megtudhassak a játékról. Állandóan feljártam az oldalra. Még a fejemben az is megfordult, hogy “De jó lenne, én is írhatnék ilyen jókat!” Meglestem, kik dolgoznak az oldalon, és csak ámultan, mennyi mindent nyújtotok a játékosoknak. Később aztán elkezdtem követni a Facebook csoportot is (de jól tettem), és pont szembejött velem, hogy lehet jelentkezni szerkesztőnek. Nagyon vert a szívem, olyannyira, hogy várnom kellett egy-két napot, mire rászántam magam és kitöltöttem a kérdőívet.

És milyen jól tetted, hogy jelentkeztél! Tippírásban már profi vagy. Vannak még olyan cikktípusok, amikben még kipróbálnád magad?

Csillagszem: Köszönöm, aranyos vagy! Viszont még van mit csiszolni rajta, de igyekszem minden információt összeszedni, hogy aki az oldalra látogat, mindent megtaláljon és ne is menjen máshová, csak is a Sims Addicts oldalra! (Nyeheheheheee) Írtam már másfajta cikktípust, pl: kihívást, életcélokat, jártasságokat. Tetszett mindegyik, de valahogy a szívem csücske az a tippírás. Sok meló van vele, de pont ez tetszik a legjobban. Rengeteget tanulok az adott kiegészítőről, amin épp dolgozom.  Igyekszem azért mindenben kipróbálni magam, hátha más is ennyire megtetszik.

Tartalomgyártásra mindig bőven van lehetőség, az egyszer biztos! Még egy utolsó kérdésem van számodra: mit vársz a jövőben a Simstől?

Csillagszem: Azt várom, de nagyon, hogy kijavítsák az összes bugot a játékban, mert nagyon zavaró tud lenni. Különösebb vágyam és elvárásom nincs. Minden újdonságnak örülök, hiszen újabb munkát jelent!

Ez szép gondolat, pláne így zárásul. Van még valami, amit szívesen megosztanál az olvasókkal?

Csillagszem: Imádok veletek együtt dolgozni, és köszönöm, hogy itt lehetek és gazdagíthatom sok-sok tippel, cikkel az oldalt!  Annyira kedvesek, viccesek és segítőkészek vagytok, hogy aki nem jelentkezett, csak sajnálni tudhatja, miről maradt le!  Szuper barátok vagytok!  Örök emlék lesz ez, tudod… amikor “hintaszéken naplót olvasó vénasszony” leszek.

Mi is nagyon örülünk, hogy itt vagy! Az teljesen biztos, hogy sok simmer életét könnyítik meg a tippek, amelyeket írsz – ki tudja, talán néhányan ezeket olvassák majd a hintaszékben ücsörögve. Köszönjük a válaszokat!

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments