Interjú

Interjú Carmillával (2017)

Kedves Carmilla! Üdvözöllek az első Sims Addicts szerkesztői interjúdon. Mivel megbízható forrásból tudom, hogy hulla fáradt vagy, elfogyott a ropid, tikkel a szemed és éppen valamiféle kódbuherálást szakítottál félbe, ezért nem is akarok nagyon totojázni. Válaszolj hát az első kérdésre: milyen színű a nadrágod, amit most viselsz?

Kedves Carmilla, köszönöm a lehetőséget. 🙂 Valóban kissé fáradt vagyok, de azért igyekszem tartani magam. 😉 Öhm. Hajnal van. Miért viselnék nadrágot? O.o

 

Eee… értem. Most így a kezdet kezdetén milyen jövőt jósolsz a Sims Addicts oldalnak? Tovább robognak a csillámpónik?

Nehéz megmondani. Valójában minden attól függ, hogy az EA hogyan áll hozzá a további játékokhoz. A Sims 4 eleinte nem volt túl nagy siker, és mind éreztük ennek hatását – bár nyilván az is rengeteget hozzátett ehhez, hogy a játék nem jelent meg magyarul -, körülbelül a City Living környékén kezdett újra életre kelni a közösség. Őszintén remélem, hogy hamarosan megérkezik a Sims 5, ami egy olyan irányvonalba megy el, amely minden korosztályú és érdeklődési körű ember számára kielégítő lehet.

 

Az egyik látogató arra kíváncsi, hogy mit szóltak a MySims szerkesztői az oldalhoz? 🙂

Virtuálisan vállba veregettek minket, és sok sikert kívántak. 🙂

 

Ez igazán remek érzés lehetett. 🙂 Egy másik, kapcsolódó kérdés: milyennek szeretnéd látni az oldalt egy év múlva?

Másmilyennek. De psszt, ez titok.

 

Szintén a kérdőíves kalapból kivonatolva: milyen érzés egy új oldalon folytatni a Sims Tales-en megkezdett munkát?

Egyelőre még nehéz, de remélhetőleg minden nappal egyre könnyebb lesz. 🙂

 

Ha már Sims Tales, befutott ezzel kapcsolatban egy másik kérdés is, méghozzá minden szerkesztőnek címezve: van kedvenc történetetek az oldalon? Játszani vagy inkább fotózni, építeni vagy egyéb mást szerettek csinálni Sims-ben? Kit tartatok a legjobbnak köztetek?

Hű, nos kedvenc történetet nem tudnék választani. A játékban leginkább fotózni szeretek, és simeket készíteni. Jelenleg 274 simem van elmentve (épp ma számoltam 😀 ), ebből olyan 60 bármikor használható, a többiek már régebbiek, akik arra várnak, hogy átdolgozzam őket egy kicsit. 🙂

 

Egy másik látogató arra kíváncsi, hogy mennyiben nézed más szemmel szerkesztőként az oldalt és közösséget, mint látogatóként?

Valójában teljesen más szemmel látok mindent – a szerkesztővé avatásom után néhány nappal már meg is történt a paradigmaváltás. Persze kicsit sajnálom, hogy már nincs időm és energiám a végigchatelt estékre, de őszintén remélem, hogy amint véglegesítjük az új oldal rendszerét, és minden a helyére kerül, végre megpihenhetünk, és valamennyire visszatérhetnek ezek a kellemes, „hátradőlve gépelek, és nyálamat folyatva röhögök” esték.

 

Válaszolnál ennek a kis cukinak is? Olyan szomorú: mi lett juhaszgagaval? A segédszerkesztők közt szerepel, de sehol nem látni a nevét 🙁

Megette egy tehénnövény. 🙁

 

Szegény Gaga… 🙁 De ha nem bánod, nem hagynálak sokáig szomorkodni, mert valaki más meg annyira nagyszerű kérdést tett fel, hogy lehetetlen bazsalygás nélkül megállni: ha a szerkesztők rajzfilm-/könyv-/filmszereplők lennének, melyik szerkesztőt kivel azonosítanád? Fotómontázst is készíthetsz:D

Nem készítek. 😛 Viszont, mivel egyetlen igazán nagy kedvenc mesém van, a Szépség és a Szörnyeteg, ezért nem is esett nehezemre kitalálni, abban a történetben kinek milyen szerep jutna.

Egyértelműen TimMac lenne Lumiere, a gyertyatartó, Matt pedig Cogsworth, az óra. A jellemek szinte tökéletesen rájuk passzolnak, ezen nincs is mit magyarázni. Thea lenne Mrs Potts (és nem csak a neve okán), Liza pedig számomra egyszerűen csak Chip/Csészike. 😀 Ruby valószínűleg a Ruhásszekrény, Trixy az összes táncoló szalvéta, Kiss Kiss pedig talán a Portörlő.

Természetesen itt minden esetben a személyiségekre gondolok, nem a nevekre. 🙂

Ja, és én? Hát, a várakozásokkal ellentétben, noha imádom Belle karakterét, és elképesztően sokat olvasok, én egyértelműen a Szörnyeteg lennék. De nem, nem változom királyfivá. Ha megcsókoltok, akkor sem.

 

No problem, erre én sem vállalkoznék. Nagyon aktívak voltak a látogatók, mert újabb kérdés került a kezembe: mi a legrosszabb tulajdonságod, ami hatással van az oldalon végzett munkádra? És melyek a legjobbak?

Okleveles szétszórt vagyok. Ez alapesetben nem jelentene problémát, de ha én vagyok az az ember, aki a leginkább tudja kezelni az oldalt? Akkor bizony gáz. 🙁

Jó tulajdonság? Hát, bármibe fogok is, szívvel-lélekkel csinálom.

 

Milyennek szeretnéd látni a Sims 5-öt?

Gyorsnak. És… nos, én nagyon szeretném, ha az EA elmenne egy icipicit a realisztikusabb világ felé, legalábbis látványra. Részletesebb skinek, testcsúszkák, stb.

 

Ha holnap megjelenne a Sims 5, mit játszanál vele elsőként?

Simeket készítenék és házakat építenék.

 

És azt megtudhatjuk, hogy milyen terveitek vannak az oldallal kapcsolatban?

Melyikkel? Jelenleg még stagnáló állapotban van a Kreatív Klub (már nem sokáig), az Interaktív jelenlegi rendszerével és kinézetével sem vagyunk túlságosan elégedettek, valamint a Sims Addictsra is tervbe van véve néhány kis módosítás és újítás.

 

És hogy van időd mindezekre?

Pont úgy, ahogy skizofrén beszélgetést folytatok magammal hajnali háromnegyed kettőkor – nem vagyok normális. Papírom is van róla.

 

Papírod?

Aha. Én magam írtam.

 

Érdekes… Azonban nem tudsz átverni, és a látogatókat sem, mert egyikük (kis komisz) rávezető kérdést tett fel ezzel kapcsolatban: Hetente kb. hány éjszakát alszol a székedben a gépeddel?

Eh, tényleg kis komisz… Na jó, valójában hármat vagy négyet. 😛 Attól függ, milyen korszakalkotó ötlet jut éppen eszembe az oldallal kapcsolatban, amit azonnal meg kell valósítanom. 😉

 

És ha választanod kellene, akkor Sims 3, vagy Sims 4?

Noha a 4-es szériával az utóbbi időben elkezdtünk összemelegedni, de a Sims 3-at nem adnám semmiért. Örök szerelem.

 

Mit szeretsz benne a legjobban?

Az egyedi tartalmaimat. Elképzelhetetlen számomra a játék nélkülük, főként, mert a simkészítés nyűgöz le igazán. Éppen a napokban számolgattam össze típusonként, hogy miből mennyit birtoklok, és a sliderek súlyos köröket vertek rá a hajakra, ruhákra és dekorációkra, mert 299 van belőlük jelenleg a játékban. A sminkekből pedig 271.

Ezek már elég alapot biztosítanak ahhoz, hogy minél realisztikusabb simeket alkothassak.

 

Egy kérdező arra kíváncsi, képes lennél-e lemondani az egyedi tartalmakról, modokról örökre?

Igen, de csak azzal a feltétellel, hogy törlöm a gépemről a játékot, és soha többé nem telepítem fel.

Számomra a Sims egy remek alap a kreativitásom próbálgatásához, de önmagában a játék nem elég. Miért érjem be kevéssel, ha sokkal többet is kaphatok? A modok, sliderek, egyedi tartalmak gyakorlatilag a lekorlátozott játékélményt határtalanná teszik – ha erről le kellene mondanom, valószínűleg már nem lenne kedvem játszani.

 

Valaki azt szeretné tudni, hogy játék vagy írás közben a természetfeletti vagy reális élet felé billen a mércéd?

A hangulatomtól függ, mindkettőt szeretem. 🙂

 

Melyik simmel hoznád össze siménedet a játékban, és miért? (bármelyik széria) – érdeklődik egy látogató, én pedig közvetítem feléd, nehogy elaludj az interjú közben. 😉

Dante Morganthe. 😀 Moonlight Fallsban lakik, munkanélküli vámpír. Már elsőre is megfogott az arca; ha természetfeletti lényekkel játszottam, mindig vele hoztam össze a család lánygyermekét. 😀

 

Mint aktív tumblr-ösnek, vannak a simmerek között példaképeid?

Akadnak szép számmal. A teljesség igénye nélkül: Sakorbsims, Putrulance, Thriftsimshop, Neversaynevermore, Buckley, Fearpixels… Nagyon szeretem a szép képeket és a szép simeket, ők pedig mind olyan alkotók, akik büszkék lehetnek a munkásságukra.

 

Sokan tudnak rólad keveset, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a következő kérdőíves bejegyzés: kevéssé közismert, hogy a Sims Tales előtt is volt már Sims-szel foglalkozó blogod. Ott miről írtál?

Jajj. XD Az valójában csak egy eléggé összecsapott blogkezdemény volt, ahol sims tale-t próbáltam írni (akkor még nem igazán ismertem a Sims Tales oldalt), valamint talán egy tippem született ott, meg a szokásos dolgaimat műveltem: simeket készítettem és fotóztam. Ezt imádom igazán, és egy ideje a tumblr-ömön élem ki ezt a hajlamomat. 🙂

 

Melyik a kedvenc kiegészítőd a 3-as szériában?

Hűű… Játék tekintetében a Világ körül és a Szigetvilág. Nagyon szeretek utazgatni, imádom a küldetéseket, a Szigetvilágban pedig maga a város és a sellők fogtak meg igazán.

 

És ha te terveznéd a “The Sims 3 – A Világ Körül” kiegészítő utódját, milyen világokat és koncepciót tennél bele?

Huh. Igyekeznék többféle világot összesűríteni – imádom Alaszkát, Új-Zélandot, de ugyanígy odáig vagyok a napfényes, tengerparti városokért is, mint pl. Sunlit Tides. Szeretem a nagyvárosokat (mint Bridgeport), de ugyanígy szeretem a kis eldugott hegyi falvacskákat is.

Amit mindenképpen megcsinálnék, az Ambleside, ami egy tündéri kis angol falucska. 🙂

Küldetések mindenképpen lennének benne, meg vadállatok és helyi- vagy épp őslakosok, akik fenntartásokkal kezelik az újonnan érkezőt. 🙂

 

Jól tudom, hogy a fentiekhez hasonló okok miatt egy másik Sims játék is a „szerelmed” lett?

Oh, az valójában csak olykor-olykor visszaköszönő egyéjszakás kaland, de való igaz, a Hajótörött krónikák is nagy kedvenc nálam. 🙂 Nem tudnám megmondani amúgy, hogy miért, de nagyon szeretem. Valószínűleg az orángután vett le a lábamról… 😀

 

Szóval állatbarát vagy? Milyen állatokat látnál szívesen a Sims 4 Házi kedvenc megfelelőjében?

Vadállatokat. Persze jöhet a megszokott cica-kutya felállás is, de imádnám látni, hogy a simjeim Granite Fallsban egy igazi medve elől menekülnek, vagy Oasis Springsben lefutja őket egy gyalogkakukk.

 

És vajon minek köszönhető ragaszkodásod a pónikhoz és unikornisokhoz? – kérdi egy látogató.

Az admintársaimnak. 😀 Az új oldal építgetése során az unikornis/póni a bosszú egyfajta gyermekded, de egészen kielégítő eszközévé vált. És nem hagytam, hogy erről megfeledkezzenek – észrevettétek már a fejlécképünkön a srác pólóján az unikornist? 😉 😛

 

Nahát! :O Én is csak akkor láttam, mikor odatettem. :O Viszont talán ennek okán merült fel valaki másban a kérdés, hogy sikerült már unikornist szelidítened a Simsben?

Igen, többször is. 🙂 Volt unikorniscsikóm is, de annyira nem nyűgöztek le – a fekete lovak és a mustangok a gyengéim. 🙂

 

Hogyan ismerted meg a Sims-t? – kérdi egy látogató. 🙂

Egy barátnőm játszott vele anno (Sims 1), és körülbelül fél percre láttam. Valamiért megmaradt az emlék, és mikor kicsit komolyabb számítógépem lett (viszlát, Comodore64), Sims 2-zni kezdtem. Ez 2010-ben volt, szóval nem volt sok időnk egymásra a játékkal, mert akkoriban jött ki a Sims 3, amibe azonnal beleszerettem. 🙂

 

Mi lenne számodra az igazi “Álomállás”?

Magas órabérrel díjazott munkanélküli.

 

Fáradttá vagy éberré válsz, ha “Leszáll az éj?”

Éberré, nem is akárhogy. 🙁 Délután négykor hulla fáradtan ténfergek, de hajnali kettőkor teljesen fel vagyok pörögve. :S

 

Mit gondolsz az új Sims játékos “Nemzedékekről”?

Úgy érzem, a Sims 4 önmagával szúrt ki, amiért ennyire könnyű hozzá egyedi tartalmakat készíteni. Eltűnt a minőség (többnyire), helyette maradt a mennyiség, mert már egy 9 éves is saját tartalmakat gyárt és készít, holott messze hiányzik belőle a megfontoltság. 🙁

Nem akarom leszólni az új nemzedéket, de azért valljuk be, kissé hiányzik belőlük a tisztelet is az elődök iránt – éppen ezért remélem, hogy a Sims 5 egy teljesen új irányvonalat képvisel majd.

 

Mi számodra az ideális “Házi kedvenc”?

Francia bulldog, fehér boxer, és a kis chihuahua-tacskó keverékem. 🙂 És természetesen egy fehér görény, Draco Malfoy névvel. 😀

 

Rád is “Vár a színpad”, vagy inkább a háttérben maradsz?

Hááát, ez helyzettől függ.

 

Szerinted a valóságban is léteznek “Természetfeletti erők”?

Persze. Látnál engem teliholdkor hajnali kettő tájban az oldalt kódolni, mindjárt nem kételkednél te sem.

 

“Évszakok” tekintetében melyik a kedvenced?

Változó. Igazság szerint a tavasz kivételével mindet szeretem. 😀

 

Az “Egyetemi évek” még rád várnak, vagy már túl vagy rajtuk?

Én már integettem nekik, ők is nekem. 😉

 

Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre, ami teljes mértékben úgy néz ki, mint a “Szigetvilág” városa?

A laptopomat és a Hajótörött krónikák telepítő CD-jét. 😀

 

“Előre a jövőbe!” – Mit üzennél 10 évvel későbbi énednek?

„Ha fényt látsz az alagút végén – akkor bizony megint felülírtad a világítás-mod fájlját. Idióta!”

 

Nagyon sokan érdeklődnek a VKNY felől. Mi a helyzet a történettel? Mikor folytatódik, és készülsz-e esetleg mással is?

A történet köszöni szépen, megvan, várja az alkalmas időpontot, hogy folytatódhasson. 🙂 És igen, valójában készülök mással is, csak az időtényező az, ami eléggé behatárolja a lehetőségeimet. Jelenleg egy mini tale trilógia, és a Noktürn című hosszabb sztorim van készülőben, előbbi valószínűleg, ha kegyes lesz hozzánk a Sims Addicts mindenható plumbobpónija, még ebben az évben megjelenik.

 

Ha már VKNY, nézd csak, kaptál egy irtó cuki látogatói kérdést ezzel kapcsolatban: Szia, lesz még folytatása a Veszett Kutya Nyomozóirodának? Mert ha jól emlékszem még iskola volt (olyan május környéke), amikor olvasható volt az utolsó rész….Pedig már tökre megkedveltem a sztorit 🙂 Köszi ha válaszolsz:)))

Igen, lesz folytatása. 🙂 Valójában volt egy technikai probléma a történet feltöltésénél, ami miatt stagnálni kezdett, később pedig azért mondtam azt, hogy maradjon szüneten, mert piszkosul sokat dolgozunk nap mint nap az oldalon (még ha ezt ti sokszor nem is látjátok), és igazán rossz érzés lenne, ha úgymond a jelenlétem nélkül futna végig a történetem. Sokat dolgoztam rajta, és természetesen arra vágyom, hogy nyomon követhessem, mi is lesz a sorsa. 🙂 Szóval amint végre teljesen befejezzük az oldal háttérmunkálatait, és hátradőlve kifújjuk magunkat, megindul a feltöltés. 🙂

 

Jééé, még egy! Kuksizd csak meg: Mikor jön a VKNY új része? 😀

Időpontot nem tudok mondani, de szívből remélem, hogy nagyon-nagyon hamarosan. ^^

 

Mi volt a legőrültebb dolog, amit eddig a simsben (játékban) csináltál?

Hm… amikor először játszottam a Sims 4-gyel, készítettem 4 férfi simet, 3-at beküldtem a medencébe, majd egyszerűen húztam egy falat közvetlenül a medence köré, teleraktam ablakokkal, aztán megnéztem, mennyi idő alatt fulladnak meg.

#jólvagyokköszi

 

Mennyi simet öltél meg eddig puszta szórakozásból?

Szórakozásból semennyit. Minden egyes sim halálának volt valami célja.

Amúgy körülbelül 60-at. Talán 70-et. De csak ha nagyon csúnyák voltak.

 

A Zord Kaszás biztosan értékelte a gesztust…

Abszolút. Szerintem már gondolkozik, hogy kiadja nekem a melóját alvállalkozásba. Én meg elég alávaló vagyok, hogy elfogadjam. 😉

 

Azt elhiszem! Most pedig essünk neki az utolsó, levezető kérdésnek: mit üzennél a jövő simmereinek? Miben más ez a játék, mint a többi? Miért játszanak?

Mert játszani és simsezni egyszerűen csak JÓ. 🙂

 

Kedves Carmilla! Köszönöm, hogy megjelentél itt ezen a kései órán, hogy elmerülj a tudathasadás rejtelmeiben.

Kedves Carmilla, én köszönöm, élmény volt!

 

Faggatózott: Carmilla és a látogatók