Interjú

Interjú a 2016-os Sims Tales Awards “Legjobban várt történet” helyezettjeivel

Tudnál nekünk mondani pár szót a készülőben lévő történetedről? Miről szól, mire számíthatunk?

Dettyke: A történet az emberi kapcsolatokat helyezi előtérbe, a családi, baráti és szerelmi viszonyokat egy FBI-ügynök magánéletén keresztül bemutatva. Egy fő konfliktus köré épül a cselekmény, ami (ha csak közvetve is, de) kihat szinte minden szereplőre. Alapvetően a dráma kategóriába sorolnám némi humorral és (ha már FBI-ügynök a főhős) egy kis akciószerű izgalommal megspékelve. Egyébként saját élményeken alapul a sztori. 🙂

Gabett: Hm, nos, igen, nem sokat osztottam meg róla eddig. Ez igazából azért van, mert, hát, nem épp egy cselekmény-központú alkotás lesz, inkább kicsit gabettosan elgondolkodós. Van egy részletem belőle, nem emlékszem, megosztottam-e már a fórumon, de látom, hogy az Ezen dolgozomban nincs benne, szóval itt van: “Boldognak úgy a legkönnyebb lenni, ha boldogságot adsz. Te mindig másra, mindig többre vágysz majd, mert önmagunk boldogságát hajlamosak vagyunk tulajdonokban mérni. De másnak boldogságot szerezni olyan, mintha neked egy gyufád, neki pedig egy gyertyája lenne. Ha meggyújtod a kanócot, a láng fénye még akkor is be fog borítani Titeket, amikor a Te gyufád már régen ellobbant. Ezt nagyon fontos megértened. A boldogság olyan, mint a szeretet: akkor lesz igazán valódi, ha többen érzik. Épp ezért minél több emberrel osztod meg, annál inkább lesz a Tiéd.”

Lee: A flamingó folytatása nagyrészt egy középiskolában játszódik, ahol némelyeknek alapos okuk van arra, hogy eltitkolják valódi kilétüket. Ráadásul titokzatos betegség üti fel fejét a gimnáziumban, legalábbis erre utal, hogy többen rosszul lesznek. De visszatérnek régi ismerőseink is, Jack Hunter és a grófnő, akiknek további sorsához  Nita90 adta az ötleteket. Ők fontos döntést hoznak a jövőjükkel kapcsolatban.

Lexy: Azt, hogy miről fog szólni a 2. évad, az ajánlójából mindenki megtudhatja. Azt meg, hogy mire számíthatunk, egyelőre fedje jótékony homály. Nemsokára úgyis kiderül. 😀

Sookie: Aki figyelemmel követi a megosztott információkat, az már tudhatja, hogy közvetlenül az első évad után folytatódik majd. A szereplőknek új helyzetekkel és új problémákkal kell megbirkózni, és új célokat keresni. Valamint egy újabb kancellár is megjelenik majd a történetben.

Thea: A tale címe még bizonytalan, a műfaja viszont mindenképpen sci-fi. Sok szereplőt szeretnék megmozgatni benne, és több nézőpontból követni az eseményeket. Az egyik szál egy űrhajón játszódik, ami 10 fős legénységével úton van a kozmosz egy pontja felé teljesíteni küldetését: felkeresni egy jel forrását, remélve, hogy egy idegen civilizáció nyomaira bukkannak. A célhoz közeledve azonban valaki sikertelenül próbálja szabotálni a műveletet, elveszítik a kapcsolatot a Földdel. Rá kell jönniük, ki próbál az életükre  törni, és mi a valódi szándéka. A másik szál az eközben a Földön történt eseményeket követi nyomon, feltárul a küldetés háttere és előzményei, és olyan információk birtokába juthatunk, amiről a küldetés résztvevőinek nem lehet tudomása. Olyan  tale-t szeretnék írni, ami aprólékosan illeszti össze a részleteket, és az olvasó számára is csak akkor válna világossá az események mögött álló személy(ek) kiléte, amikor a történet a megfelelő ponthoz érkezik, és ekkor minden titokzatos múltbéli esemény értelmet nyerne. Nagyon szeretném, ha a történetszál és a karakterek személye is érdekelné az olvasókat. Ez sci-finél talán nem könnyű, de szeretem a kihívásokat.

Hogy állsz vele jelenleg?

Dettyke: Tavaly szeptember végén fejeztem be az utolsó, a huszonhatodik rész írását, az illusztrálást azonban (technikai és egyéb problémák miatt) csak nemrégiben sikerült elkezdenem. Eddig öt epizód rendelkezik képekkel.

Gabett: Ehh… büszkén?:D Az írás része hamar megy (meg ugye már ősszel készen is volt), a forgatás kicsit nehézkesebb, mivel a gépem iszonyatosan lassú, ezért már a harminc perces töltőképernyőnél elmegy a kedvem az egésztől. Úgyhogy időszűkében inkább egy másik projektre áldozom a forgatásra szakított óráimat – ez mercy tale-je, amit ő ír és én illusztrálok. Innen is köszönöm a türelmét, mostanában sajnos nem vagyok valami produktív! 🙂

Lee: Jelenleg 2 és fél rész van kész a 9-ből, egyéb munkáim miatt sajnos nagyon lassan megy a forgatás.

Lexy: Az az igazság, hogy többé-kevésbé már kész is van. Jelenleg az utolsó részen dolgozok. 🙂

Sookie: A szövegen dolgozok, és lassan a fele kész. Tavasszal reményeim szerint ez a része el is készül.

Thea: A történet 21 részes lesz, vázlatosan már készen van, a végleges verzió írása folyamatban. Az írással gyorsan haladok, az illusztrálás szerintem hosszadalmasabb lesz, de akkor már hajt az, hogy látom a végét!

Mit gondolsz, mikor leszel vele kész, mikor lesz olvasható az oldalon?

Dettyke: Őszintén bízom benne, hogy még idén felkerül az oldalra. Nagyon fogok igyekezni.

Gabett: A szereplők és a helyszínek egy része is már megvan, de május előtt valószínűleg sajnos nem lehet számítani rá, mivel először szeretnék túllenni a kisérettségin. :s Aztán ki tudja, lehet, hogy a tavaszi szünetben egyszer csak ihletet kapok, és két nap alatt leforgatom az egészet, mint nyáron a Napvilágot. 😀 De nincs a szőnyeg alá söpörve, erről biztosíthatlak benneteket!

Lee: Remélem, hogy legalább  a történet megjelenésének első évfordulója körül ( ami március vége) szállítani tudom a folytatást.

Lexy: Én nagyon optimistán belövök egy március végét, április elejét. 😉

Sookie: Szerintem hasonlóan az első évadhoz, az év második felében lesz teljesen kész.

Thea: Szeretném, ha még idén befejeződne az oldalon a történet, ehhez legkésőbb július végén kellene megjelennie.