Interjú

Interjú a 2015-ös Sims Tales Awards győzteseivel

1. Mint induló, Te is kivetted a részed a szavazásból, vagy csak figyelemmel kísérted az idei STA eseményeit?

DeeDee: Természetesen aktívan szavazgattam, még ha néhol nagyon nehéz is volt a döntés (szégyenszemre egy kategóriában nem is tudtam, így azt kihagytam *megy és elbújik az ágya alá*)

Gabett: A novelláknál és mini tale-eknél szavaztam, a tale-eknél, mivel (még) nem olvastam mindet, úgy éreztem, igazságtalan lenne, ha azok közül válogatnék, amiket már olvastam, a többit meg kihagynám. Abban a kategóriában csak a legjobb cím és a legjobb borítóképnél szavaztam, ha jól emlékszem.

Lexy: Természetesen én is kivettem a részem a szavazásból mindkét körben.

Nita90: Figyelemmel kísértem az eseményeket, és kivettem a részem a szavazásból. A reggeli rutinom része volt küldeni az aznapi voksot.

Sookie: Szavaztam is, hiszen minden szavazat számít, és mivel olvastam az összes alkotást, úgy érzem tudtam reálisan mérlegelni a kategóriáknál.

2. Számítottál rá, hogy esélyes lehetsz valamelyik kategóriában? Melyik címnek örülsz, vagy örültél volna a legjobban?

DeeDee: Hát, igazából az illusztrálásban reménykedtem, de ahogy haladtunk előre a versennyel úgy lettem egyre biztosabb benne, hogy nem én fogok nyerni. De végül örültem, hogy így lett, bár mások is megérdemelték volna a díjat 🙂

Gabett: Inkább csak reménykedtem 🙂 Nagyon örültem a legjobb novellának, főleg azután, hogy a nyár végén már megkaptam a Napvilágért az elismerést (az oklevél amúgy azóta is kint van a mágnestáblámon:D).

Lexy: Nyilván minden tale-író számára volt olyan kategória, amelyikben esélyesebbnek érezte magát, illetve olyan is, amelyikben kevésbé. Nálam sem volt ez másként.
Mind a négy elnyert díjnak nagyon örülök, de ha muszáj egyet kiemelnem, akkor a „Legjobb páros” díjat mondanám.

Nita90: A novellák közül esélyesnek tartottam A kávéskanna képeit – még ha ezek nem is az én kezem munkáját dicsérik, ez a novella az első közös munkánk Lexyvel, így egy kicsit magaménak is érzem ezt a győzelmet -, és nagyon örülök, hogy megkapta az elismerést az illusztrálás terén. A tale-ek esetében a legjobb negatív szereplő és a legjobb fogalmazás kategóriában láttam valamennyi esélyt – talán ez utóbbira vágytam leginkább -, és nagyon örülök, hogy ezeket meg is kaptam, a legjobb tale cím pedig a hab a tortán, ennél nagyobb elismerést nem is kívánhatnék.

Sookie: A mini tale-es díjaknak nagyon örültem, mert nagyon szeretem azt a történetet, és nagyon örülök, hogy ennyi embernek tetszett. A rendes tale-ek kategóriái között pedig persze, hogy volt olyan cím, amire pályáztam, de hogy végül megkaptam-e vagy sem, az maradjon titok.

3. Volt olyan kategória, amelynél meglepődtél, hogy bekerültél/első lettél?

DeeDee: A férfi mellékre nem számítottam egyáltalán, hogy én nyerem. Bár elnézve az eredményt, igen szoros küzdelem volt, szóval akár máshogy is alakulhatott volna.

Gabett: A legjobban várt mini tale kategória meglepett. Gyakorlatilag nem osztottam meg semmit a Boldogsággal kapcsolatban, csak hogy létezik, mégis felkúsztam a harmadik helyre! Köszönöm a belém vetett bizalmat!^^ 😀

Lexy: A női mellékszereplőknél eléggé meglepett Annabell továbbjutása, illetve nem számítottam rá, hogy mind a hét tale-es kategóriában tovább jutok.

Nita90: A legjobb helyszínek/díszletek és legjobb illusztrálás kategóriában nem számítottam rá, hogy sikerül továbbjutnom a második körbe, de nagyon jólesett. A legjobb tale cím pedig teljes sokként ért, másodpercekig nem fogtam fel, mi hangzott el a videó végén, azt hittem, hallucinálok (gyanakodva rásandítottam a mekis csokis shake-emre, nem került-bele valami), vagy esetleg valami hiba történt a videó szerkesztése során.

Sookie: A novelláknál nagyon meglepődtem, hogy Az első hópehely minden kategóriába bejutott. Valamint nagyon megdöbbentem a címes díjaknak, mert mindig rossz címadónak tartottam magam. Talán ez kezd megváltozni.

4. A versenytársak közül kiket tartottál komoly ellenfélnek? Van esetleg neked is kedvenced/kedvenceid, aki(k)nek szívesen odaítéltél volna egy-egy díjat?

DeeDee: Legnagyobb ellenfélnek az Ezüst krónikákat, a Kísértő múltat, és az Üldözöttek hazáját tartottam (szigorúan betűrendi sorrendben), mindhárom tale a kedvenceim közé került 🙂

Gabett: Idén nagyon pazar eresztés volt mind tale-ek, mind novellák terén. Az első hópehelynek mindenképp adtam volna valamit, engem nagyon megfogott az a novella. A kávéskanna nagyon megérdemelte szerintem az illusztrálásért járó díjat. Ez az egyébként, amit megcélzok magamnak: szeretnék fejlődni illusztrálásban, és elhappolni érte egy díjat (és itt most nem csak a novella és mini tale kategóriára gondolok…;))  Az otthont karácsonyrának (hm, ez így de furán hangzik:D) is adtam volna valamit, minimum a gyönyörű képekért!

Lexy: Az idén remek tale-ek indultak, ezt mutatta a szavazás állása is. Szoros küzdelmek alakultak ki. Volt olyan a kategória, amit másnak adtam voltam, de ezalatt nem azt értem, hogy aki nyert, az nem érdemelte volna meg a díjat.

Nita90: A novellák közül Az első hópehely és az Otthont karácsonyra nagy kedvenceim voltak, szívesen adtam volna nekik díjat. Tale-ek esetében a Kísértő múltat, a Jelzőfény – Végzet-et és az Üldözöttek hazáját tartottam legesélyesebbnek. A Kísértő múlt adatlapján szívesen látnék még egy-két-három csillogó kristályt, nagyon megérdemelte volna, nekem az egyik legnagyobb kedvencem az a történet, de egyik díjat sem sajnálom senkitől.

Sookie: Reálisan nézve a helyzetet, minden kategóriában tudtam, hogy kik igazán erősek. Kedvencem pedig nyilván van – mint szerintem mindenkinek –, de igyekeztem ennél azért objektívabban dönteni. Nem állítom, hogy minden első helyezett eredményével egyetértek, de többnyire igen.

5. Adjuk át a szót a nyertes szereplő(i)dnek, mit mondana/mondanának a díjátadón a köszönőbeszédükben?

DeeDee: Grace szerényen megköszönné, Orion pedig bizonyos okok miatt már nem mondana semmit 🙁

Lexy: Dorian Carson: „Köszönöm szépen mindenkinek, aki rám szavazott. Igazán megtisztelő. Most pedig oszoljanak, kérem, nincs itt semmi látnivaló.”
Andrea Mackenzie: „Szeretetnék köszönetet mondani mindazoknak, akik támogattak a szavazataikkal. Meglepetésként ért a győzelem, hiszen igencsak erős volt a mezőny. Megtiszteltetés volt olyan kiváló női szereplők között indulni, mint Albine Ashmore, Isabella Arendsor és Skylar Hewitt. Egy szónak is száz a vége, nagyon hálás vagyok nektek, és már alig várom, hogy a következő évadban újra találkozhassunk.

Nita90: Őfelsége, Edward király meglehetősen elégedett a győzelmével, de mostanában nagyon lefoglalják az államügyek és a gyerekei, így nem ér rá nyilatkozni, de köszöni minden kedves rajongójának (őt idézve, “alattvalójának”) a szavazatokat.