Interjú

Interjú a 2014-es Sims Tales Awards első fordulójáról

Hogy a hónapban is meglegyen a szokásos Csütörtöki Csevegő rovatunk, úgy gondoltuk, ezúttal aktívabb látogatóinkat faggatjuk ki egy igazán aktuális eseményről. Pénteken hírt adtunk róla, hogy elindult a Sims Tales Awards 2014. A poszt alatt többen is jelezték, hogy már kitöltötték az ITT megtalálható kérdőívünket, mi pedig arra gondoltunk, meginterjúvolunk néhány kommentelőt, így esett a választásunk DeeDee-remartin923-raNita90-reRochelle-re és Sookie-ra, a tovább mögött az ő válaszaikat olvashatjátok el az alábbi kérdésekre:

1. Körülbelül hány tale-t, illetve novellát olvastál el az oldalról?
2. Mennyire volt nehéz kitölteni a kérdőívet?
3. Mely kategóriáknál volt igazán nehéz számodra a döntés?
4. Melyek voltak döntés szempontjából a legkönnyebb kategóriák?
5. Emlékezetből szavaztál, vagy azért „utánanéztél a dolgoknak”, visszalapoztál egy-egy történetet?
6. Mennyi idő alatt végeztél a kérdőívvel?

Aki esetleg nem került be a megkérdezettek közé, de szeretne nyilatkozni, az nyugodtan írja le a kommentekben a válaszait. Mindenkire kíváncsiak vagyunk! 🙂


 

1. Körülbelül hány tale-t, illetve novellát olvastál el az oldalról? 

DeeDee: Azt hiszem, körülbelül 4-5 tale kivételével mind olvastam (de azok is várólistán vannak), a mini tale-k, novellák közül pedig mindet elolvastam.
martin923: 
A novellákat mind olvastam, a talek közül viszont csak kb. 10-et. Sok pótolni valóm van.
Nita90: 
12 tale-t teljesen, valamint 4-5-öt részben; többségük 2014 után jelent meg. A novellákból 13-at, azaz egy kivételével mindet. 
Rochelle:
 Novellák közül az összeset olvastam már, tale-ek közül hatot nem olvastam még el.
Sookie: A novellák közül mindegyiket, a tale-ek közül pedig nagyjából úgy a 70-75%-át. Az új történeteket figyelemmel kísértem hetente, a régebbiek közül maradt még ki néhány, de igyekszem pótolni őket, ahogy időm engedi.

2. Mennyire volt nehéz kitölteni a kérdőívet? 

DeeDee: A kérdőív nagyon jó volt, nekem a választás volt nehezebb, mert annyi jó történet van az oldalon! És még utána is nézegettem dolgoknak, és szerencsétlenkedett az oldal, az igencsak lassította a folyamatot.
martin923: 
Felhasználó barátság szempontjából nagyon könnyű volt, míg abból a szempontból, hogy ki kellett választani a legjobbakat elég nehéz. Sok jó tale található az oldalon, komolyan el kellett gondolkodni.
Nita90: 
Mivel volt 3-5 lehetőségem, a legtöbbször könnyen meghoztam a döntést, bár egy-két kategória esetében volt némi dilemma. Szerintem sokkal nehezebb lesz majd csak egy-egy szavazatot leadni. 
Rochelle:
 Nehéznek nem volt nehéz, mert felhasználóbarátnak sikerült elkészíteni a kérdőívet, csillagos ötös érte. 🙂 Inkább tényleg maga a választás volt nehéz, sokat gondolkodtam azon, hogy ki lenne tényleg a legeslegjobb a sok remek közül. Meg főleg szereplőknél kicsit törni kellett a fejem, hogy kiről is van szó.
Sookie: Nem volt nehéz, hiszen átlátható volt, és logikusan felépített. Inkább a döntés volt a nehezebb része.

3. Mely kategóriáknál volt igazán nehéz számodra a döntés?

DeeDee: Azt hiszem, a szereplős kategóriákban, mert olyan sok szereplő van a történetekben, hogy dupla annyit kellett gondolkodni. XD
martin923: 
A legjobb szereplőknél akadtam el igazán. Ott sok helyen megálltam hosszabb időre is.
Nita90: 
A 2014 előtti kategóriákkal egy kicsit bajban voltam, ugyanis ezek közül nekem elég sok tale kimaradt, sajnos nagy klasszikusok is, amiket még mindig nem sikerült pótolnom.  Általánosságban a legjobb helyszínek és a legjobb fogalmazás néhol “gondolkodós” volt, talán ezeken agyaltam legtöbbet. A 2014 utáni kategóriában kedvenc női főszereplőt is nehéz volt választanom, ott nagyon kellett volna még nekem a +1 “lehetőség”.  
Rochelle:
 A mellékszereplőknél, meg a legjobb tale-eknél volt nehéz a döntés. A 2014-es könnyebb volt, mert kevesebb közül kellett választani, de a 2014 előttiek igen komoly fejtörést okoztak, ott nehéz volt választani.
Sookie: Talán azok, ahol legdrámaibb jelenetet, vagy legjobb részt kellett választani. Ott elidőztem jó darabig. De az is nehéz volt, hogy kiválasszam melyik az a három történet, amely szerintem megérdemelhetné a Legjobb tale címet, hiszen annyi jó történet olvastunk már, és mindegyik más miatt különleges, és bizonyos szempontok szerint, mindegyik a legjobb valamiben.

4. Melyek voltak döntés szempontjából a legkönnyebb kategóriák?

DeeDee: Legjobb borító, cím, legjobban várt tale 🙂
martin923: 
Legjobb borítókép, legjobb finálé, legjobb illusztrálás, legjobb kezdés. Ezek egyből megvoltak.
Nita90: 
Legjobb borító, legjobb tale.
Rochelle:
 Legkönnyebb nekem a drámai jelenet megnevezése volt, meg a kedvenc főszereplők.
Sookie: Legjobb illusztrálás talán, mert az tényleg olyan része a tale-eknek, amelyről azonnal eldöntjük jó vagy rossz. Ellenben mondjuk a fogalmazással. De könnyűnek tűnt a Legjobb pár(os) kategória is számomra. Mert nem volt túl nehéz igazán emlékezetes párosokat felidézni.

5. Emlékezetből szavaztál, vagy azért „utánanéztél a dolgoknak”, visszalapoztál egy-egy történetet?

DeeDee: Igen, utánanéztem a dolgoknak, igyekeztem minél jobb válaszokat adni.
martin923: 
Emlékezetből. Néha a borítóképnél körbekattintgattam, de a többi helyen erre nem volt szükség.
Nita90: 
Emlékezetből ment, a nagy kedvenceimre tisztán emlékszem.
Rochelle:
 Főleg emlékezetből, de leginkább a mellékszereplőknek néztem utána, hogy jól emlékszem e.
Sookie: A legtöbb esetben emlékezetből. Azoknál a kategóriáknál viszont, ahol nekem kellett kitalálnom, hogy vajon melyik volt a legjobb jelenet, ott kénytelen voltam böngészni.

6. Mennyi idő alatt végeztél a kérdőívvel?

DeeDee: Körülbelül háromnegyed óra volt, de ebbe bele kell számolni az oldal lassúskodását is 🙂
martin923: 
Volt egy balesetem, ahol az internetem úgy döntött, hogy inkább nem szeretné megjegyezni a kipipált részeket, így hát egyszer előröl kellett kezdenem… Ezt leszámítva így 1 órára saccolnám.
Nita90: 
Nem mértem, de 20-25 percnél biztos nem volt több, de úgy, hogy közben dolgoztam, fél szemmel és füllel oda is kellett koncentrálnom. Egyébként lehet, hogy 10-12 perc alatt is végeztem volna. 
Rochelle:
 Kb. fél óra alatt.
Sookie: Nem mértem, de szerintem húsz perc megvolt.