Interjú

Facebook beszélgetés az adminok között (Marcello, Matt, NoAngelBrigi, Nana)

Hát, ilyet se csináltunk még, de mikor, ha nem most. Nyílt titok, hogy a kapcsolatot egymással egy csoportos privát beszélgetésben tartjuk Facebookon,  itt szoktuk megbeszélni a fontosabb dolgokat, és persze a “szakmai” 😛 (nagyon idézőjelbe tenném) dolgokon túl azért más is szóba kerül köztünk. Még januárban Marcello indított el egy kis kérdezz-feleleket ott, amelyből jó kis csevej alakult ki, és bővebben elbeszélgettünk arról, ki milyen történeten dolgozik jelenleg, hogy áll vele, hány részes lesz. Úgy gondoltam, miért ne oszthatnánk meg Veletek is ezt a kis beszélgetést, hátha érdekesnek találjátok. 🙂

A “tovább” mögött az M és N betűvel kezdődő szerkesztőink csevegésébe tekinthettek bele, ami egyébként tényleg egy csütörtöki napon zajlott, így tényleg nagyon passzol ehhez a Csütörtöki Csevegő rovat nevünk. 😀


Marcello: Brigi, tőled akartam kérdezni már régóta, hogy a Bubi óta nem olvashattunk tőled semmit. Készül most valami, novella vagy hosszabb mű, amit akár publikálnál az oldalon is, vagy láthatunk mi is?
NoAngelBrigi: 2 novellát is írtam az elmúlt években, de sose jutok odáig, hogy illusztráljam őket. Azon gondolkodtam, hogy talán én is felkérek valakit illusztrálni, de csak az egyikhez, mert a másik Szappanbubi utórezgés.
Marcello: Ha nem jut rá időd, akkor szerintem mindenképp kérj meg mást, szívesen olvasnék már tőled. Én is most megint elkezdtem írni valamit, de egyszerűen az illusztrálásához nagyon nem lenne kedvem. Az “Apagyilkos”-sal is szerencsém volt, hogy juhaszgaga ennyire jól és egyedien végrehajtotta a feladatot… így pl. nem is tudtam volna, mint ahogy ő.
Nana: Tetszenek ezek a kooprodukciók.
NoAngelBrigi: Nem is az, hogy nincs kedv, de idő sincs… mire elkészül az ember az előkészületekkel, már fel is kell állnia a géptől. Gaga stílusa amúgy sokat adott a sztorihoz. Önmagában is ütött volna, de ezek a sötét hangulatú képek nagyon megadták neki azt a pluszt, ami kell egy sims talenek.
Marcello: Jaja, egyetértek, mondtam is, hogy szerintem illusztrálásban ez eddig a legjobb munkája, “Jake tette” ide vagy oda.
Matt: Az megvan, hogy mi lesz a címe? Kíváncsi vagyok. Nekem is el kéne kezdeni végre írni a novellámat.
Marcello: A címe nincs meg sajnos, meg igazából csak nagyvonalakban tudom, mit akarok, még előttem is meglepetés a sztori egy része.
Matt: Aha, akkor megvannak a vázlatok. Nekem is van egy-két kissé gyilkosságos novellám, az egyik megvan a cím: Skarlátvörös festmény. Nem, nem Vérvörös gyémánt ihlette meg, előtte létezik a vázlatom, csak nem tudok nekikezdeni.
NoAngelBrigi: Fura, hogy a cím hamarabb van meg, én azt mindig a végén szenvedem ki.
Marcello: Neked már elég sok vázlatod van, nem, Matt? Régen is mintha mondtad volna, hogy dolgozol egy tale-en.
Matt: Igen, túl sok a vázlat. Ti látjátok, hogy milyen a fogalmazásom és annyira nem választékos. Ott a baj, hogy maximalista vagyok és ettől tart vissza.
Marcello: Nekem általában, ha hosszabb sztorit írok, csak néhány ilyen fontos fordulópont vagy főbb esemény van a fejemben, vagy esetleg a legvége. Hát igen, megértelek, de ha egyszer összeszeded magad, meg átnézed sokszor, akkor jó is lehet az.
Matt: Amúgy dettó, fontos fordulatokat, elejét meg végét leírtam a vázlatban, csak közepével kell kezdeni, hogy kerek legyen a történet és nem akarok elcsépelni a dolgokat.
Nana: Nekem is megvan a talemmel az A pont meg a B pont csak a kettő közti út hiányzik. XD De most olvasok ilyen anyagokat történet felépítésről meg ilyenekről, hátha lesz vmi haszna. A részeknek pláne nem tudom mi lesz a címe, de felvázlatoltam 25 részt asszem, hogy kb ez fog benne történni, de nyilván írás közben változhat.
Matt: Az szép. Szeretem a hosszú részt.
Marcello: 25 rész? Nem semmi.
Nana: Szerintem 20 körül fog kijönni.
Marcello: Van már amúgy valami kézzel fogható belőle? Mondjuk egy kész rész, vagy ilyesmi?
Nana: Jelenetek vannak, meg továbbra is az utolsó rész, amit már vagy 2,5 éve megírtam, és ami úgyse úgy lesz már. Az első 2 részből meg vázlatok vannak, az első rész az időközben mondjuk prológus lett, mert akkor lehet rövidebb, meg végülis annak inkább elmegy, mármint így meg van írva pl 2 bekezdés, aztán néhány vázlatpont, hogy oda mit kéne írni, aztán megint egy bekezdés … következetlen vagyok. De most az utóbbi hetekben egész jól haladtam vele.
Marcello: Akkor azt írod, amihez kedved van. Én inkább kronologikusan szeretek haladni, akár kedvem van hozzá, akár nem.
Matt: Én is szeretek kronologikusan írni, ha nem különben így fog kinézni, amikor összekapcsolom a darabokat.
6650379_orig-2485698

Nana: Matt, ez tök jól kifejezi. Én is úgy szeretnék, csak mivel a prológus meg a történet annyira nem függ szorosan össze, így ezt a 2-t tudom párhuzamosan írni, mármint az első résszel. De most már úgy vagyok vele, hogy csak azért is megjelentetem idén. Tavaly is így voltam mondjuk. Most jó lett volna indulni, jó erős a mezőny.
Marcello: Húha, merész! Én már nem merek ilyeneket mondani. Tavaly elhatároztam, hogy havonta 1 fejezetet írok a sztorimhoz, amit akkor írtam… és hát képzelhetitek, mennyire tartottam be.

Etti