Illusztrálás

Terülj-terülj asztalkám Sims 2-ben

Egy történet során gyakran előfordul, hogy a simek együtt ebédelnek, vacsoráznak vagy reggeliznek, akár valamilyen alkalomból, vagy a hétköznapokon finom ételek mellett beszélik meg a gondjaikat. Tippem abban segít, hogy minél mesésebb, gusztusosabb asztalokat teríthessünk egy-egy jelenethez.

A változatosan terített asztalhoz elég akár az alapjáték is. (A képen látható konyhához és eszközökhöz más kiegészítők is segítségemre voltak, de ezek nélkül is lehet kivitelezni a terítést) Először is szükségünk van egy asztalra, elegendő a legkisebb, négyszemélyes is.

Picture

move_objects on kód beírása után öt tányért helyezhetünk el az asztalon. Először középre egyet, majd köré szépen sorban a többit. A legtöbb esetben ez nem túl szép, hiszen a tányérok egymásba lógnak, de a képen látható leveses tállal és tányérokkal így is elférnek az asztalon.

Picture

A fent említett probléma kiküszöbölésére két módszert is alkalmazhatunk. Az első a képen látható: az asztal közepére a nagy tányér helyett valamilyen díszt (ez esetben virágot) helyeztem. Ha be van kapcsolva a fent említett kód, akkor a nagyobb tányért máshová is rakhatjuk az asztalon.

Picture

A még változatosabb terítéshez már egyedi tartalomra lesz szükségünk és egy másik kódra. Én egy átlátszóvá színezhető tartóelemet használok, amit INNEN lehet letölteni, de más hasonló tartalmak is a segítségünkre lehetnek.

Az asztalok egyéb elemei között található tárgyat helyezzük le, majd rakjuk rá az asztaldíszt.

Picture

A továbbiakban szükségünk lesz a setQuarterTilePlacement on kódra. (Ezt csak a Paloták és Parkok kiegészítővel használhatjuk. A kód beírása után a Shift+F billentyűkombinációval érhetjük el, hogy további négy részre osztódjon a négyzetháló.)

Ezek után helyezzük az asztalba a segédelemet a tárggyal együtt. Így akár olyasmit is rakhatunk az asztalra, amit egyébként csak a közepére helyezhetnénk el. Ha készen vagyunk, változtassuk meg a segédelem színét átlátszóra. Az asztal közepére továbbra is bármit tehetünk.

Picture

Ha rendelkezésünkre áll a Szabadidő kiegészítő, akkor a nektárpult segítségével üdítős poharakat is rakhatunk az asztalra.

Picture

Kérjük meg simünket, hogy szolgáljon fel valamilyen italt. Ilyen módon kávés csészéket és félkész ételeket is felhasználhatunk a terítéshez. Mikor az eszközök a számunkra kedvező állapotba kerülnek (például összedarabolt zöldségek a salátához, vagy pultra rakott hozzávalók a müzlihez) akkor x-eljük ki a cselekvést.

Picture

A kiöntött italokat helyezzük a már korábban is látott segédelemünkre. Elég furcsán helyezkednek el rajta, de ez nem baj, ugyanis most egy olyan kódot fogunk használni, amivel már nem csak a négyzethálón belül helyezhetjük el a tárgyakat.

Picture

Írjuk be a kódablakba: boolProp snapObjectsToGrid false. Ezt követően helyezzük a kívánt helyre a poharakat, majd alakítsuk átlátszóra a segédeszközöket.

Picture

Íme, kész is a gusztusos uzsonnás asztal!

Picture

Hmm… Amint látom, Zsóka már el is készült az ünnepi sült hússal!

Picture

Kezdődhet Péter előléptetésének ünneplése romantikusan, édes kettesben!

Picture

Picture

Néhány teríték a Szappanbuborék a szerelem című tale-ből:

Picture

Picture

Picture

A kódok kikapcsolása:

  • move_objects off
  • setQuarterTilePlacement off
  • boolProp snapObjectsToGrid true

Kezdődhet a forgatás! Nektek jó munkát, a simeknek pedig jó étvágyat!

írta: NoAngelBrigi