Illusztrálás

Szülés illusztrálása Sims 2-vel

A simek szülése igen speciális. A vajúdás igaz hangos és fájdalmas, ám a levegőből lepottyanó pelenkás bébi nem túl látványos egy olyan történetben, ahol életszerűbb jelenetre vágyunk. A következő tipp tehát egy élethűbb szülés jelenetet hívatott bemutatni. Vigyázat, csalok!

Kezdjük a díszlettel. Kell egy szülőszoba hangulató helyiség, zöld csempe, kórházi taposó. Hogy félszobát használsz díszletként, vagy teljes házat építesz, az teljesen mindegy.

Picture

Húzzunk a szoba közepére az alapozás eszközzel egy négyzetrácsnyit legalább. Kihasználjuk azt a lehetőséget, hogy az alapozás körül üres négyzethálók lesznek, amire normális esetben padlólapot tehetünk, arra pedig bármi mást.

Picture

Szükségünk lesz hamarosan két csaláskódra. Veszélytelenek, jó szolgálatot tesznek most nekünk. Hívjuk elő a kódablakot azáltal, hogy lenyomjuk a Ctrl+Shitf+C gombokat a billentyűzeten. A kódablakba írjuk be:

moveobjects on

boolprop snapobjectstogrid false

Szükségünk van egy tévére, és a simre, aki majd a szülő nőt fogja eljátszani. Kattintsunk a hölggyel a tévére, majd válasszuk az Edzzen opciót. Fontos, hogy tévével próbálkozzunk, magnónál a simek nem fekszenek hanyatt, és nekünk most erre van szükségünk.

Picture

Kell továbbá egy szülész-nőgyógyászt alakító sim is. És igénybe kell vennünk egy statisztát is a jelenethez, aki a képeken nem látszik, de nem mennénk túl sokra nélküle.

Tegyünk le egy masszázsasztalt a szobába, egyvonalban az alapozással, amit a szoba közepére építettünk. A szülész-nőgyógyász felajánlja a statiszta simnek, hogy kap egy kis svédmasszázst. Közben a hölgy edzzen a tévé elött.

Picture

Mikor a hölgy hanyatt fekszik és a férfink keze a páciens derekán pihen, nyomjuk meg a billentyűzeten a P gombot, vagy a szünet gombot a kezelőfelületen. Váltsunk át Építés módba.

Fogjuk meg a hölgy simet és tegyük az alapozás melletti egyik üres négyzethálóra. A moveobjects on kód lehetővé teszi ezt.

Picture

Picture

Ezután fogjuk az alapozás-eszközt és töröljük ki simünk mellett az alapot.

Picture

Picture

Most lépjünk a Vásárlás katalógusba, és keressünk egy olyan ágyat, ami passzolhat a jelenethez. Ez lehet egyedi tartalom is. Én a Trendi tini cuccok fémvázas ágyát választottam, egy halvány színű ágytakaróval. A bekapcsolt boolprop snapobjectstogrid false kód teszi lehetővé, hogy a négyzetrácstól elcsúsztatva, miliméterenként mozgassuk a tárgyakat, simeket akár. Fogjuk meg az ágyat, és csúsztassuk a sim alá.

Picture

Most fogjuk meg a masszírozó férfit, és hozzuk őt is az ágyhoz. Most így festenek oldalnézetből. Majdnem jó. De szeretnénk, hogy a keze közelebb legyen a hasához

Picture

Hívjunk segítségül egy másik – szintén veszélytelen kódot. Az aktív simnek a férfi legyen kijelölve = az ő feje felett legyen a kristály. Gépeljük be:

StretchSkeleton 0.96

Ettől simünk kissé alacsonyabb lesz, és a keze rásimul a hölgy hasára.

Picture

Megfelelő egyedi ruhákkal, kidolgozottabb berendezéssel, így fest a dolog a történetben:

Picture

A kitolási szakaszt is szeretnénk bemutatni, ehhez a doktornak szembe kell néznie a “tényekkel”…

Fogjuk az orvost, majd kattintsunk az újság/olvasás opciójára.

Picture

Majd vegyük el tőle az újságot. (moveobjects on – kód kell)

Picture

Vigyük a simet a fekvő nő lábához. Valahogy így fest majd:

Picture

Ez így nem túl szép… ezért mozgassuk úgy a kamerát, hogy ne látszódjanak a trükkös részek.

Így most már olyan, mintha a doktor kissámlin ülne, vagy térdelne, miközben levezeti a szülést. Készítsünk képet bőségesen, több szemszögből, hogy legyen miből válogatni.

Picture

A “filmbeli” jelenet pedig:

Picture

A kórházi képek a Titkok erdeje című My Sims Tale-ből származnak.

A tipp a mysims.hu szerkesztőinek engedélyével került leközlésre.

Készítette: Mazsola