Hibaelhárítás

Sims 3 bug – A sim nem megy dolgozni

Probléma

  1. A sim nem megy dolgozni, és a parancs eltűnik az akciósorból.
  2. A simek felsorakoznak a munkahely előtt, integetnek, és nem tudnak bemenni.
  3. A divattanácsadó, kísértetvadász és belsőépítész sim nem tudja elfogadni a munkalehetőséget, mert nem sikerül elérnie az ügyfelet.

Lehetséges okok

1. Ennek a hibának számos oka lehet attól függően, hogy milyen karriert játszol, és hol dolgozol.

  • A sérült munkaruházat megakadályozza a simek munkába küldését.
  • A filmsztárok véletlenszerű ruhadarabot kapnak, miután elérik a ranglétra azon szintjét, amelynél a szerepükhöz öltöznek. Ezek a ruhák sérültek a leggyakrabban, ami az interakció elvetéséhez vezet.
  • Bridgeportban elérhető minden szomszédság minden munkalehetősége, azok is, amelyekhez  nem kapcsolódik nyúljárat a városban. Ha simed olyan munkát választott, ami nem elérhető a környének, nem fog munkába menni.

2. Egy láthatatlan objektum akadályozza az utat.

3. További különböző okok, de a leggyakoribb eset, amikor az ügyfél valahol elakad, pl. a liftben, kerítésnél, egyéb akadályoknál, így a sim nem érheti el az ügyfélt. Néha az ügyfél elköltözik az idő alatt, ameddig befejezed a feladatot.

Megoldások

1. Több lehetőséget kipróbálhatsz:

  • Mielőtt munkába indítod a simed, cseréld ki a munkaruhát szekrény vagy MasterController mod segítségével. MasterController mod esetén kattints a simre, és menj az Nraas menüre, majd a Master Controllerre. Miután megjelenik a kis ablak, ugorj a „Haladó” lehetőségre, és „Átalakítás”-ra a „Sim létrehozása” részben. Máris átalakíthatod a munkaruhát.
  • Szerkeszd át a sim munkaruháját, és töröld azokat, amiket nem te készítettél. Ha a simnek egy ruhája van, akkor hozz létre egy újat, és utána töröld ki a régit.
  • Kattints a megfelelő nyúljáratra, és válaszd ki a „menjen ide” opciót. Ha a simnek érvényes munkahelye van, akkor munkába áll. Az inaktív simekkel ugyanez a helyzet.

2. Helyezz el egy új nyúljáratot, vagy miután elmented a játékot, menj a Városszerkesztőbe, és változtasd meg a nyúljárat munkahely telektípusát, majd változtasd vissza az eredeti típusra.

3. Próbáld meg manuálisan irányítani a simet az ügyfélig, és ellenőrizd, nem járna-e fizetség neki. Ha igen, először ezt kérd el.

Javaslat

Érdemes letöltened az (NRaas) Overwatch modot, ami garantálja a játék megfelelő működését. 

 

A tippet Matt készítette/fordította

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.