Heti Visszatekintő

Heti Visszatekintő

Ez a hét is gyorsan elrepült, és ezúttal sem maradtatok poszt nélkül: az oldalon és a facebookon is számos újdonsággal jelentkeztünk nektek, így ha nem akartok lemaradni, érdemes felkötni a nadrágot, és bekövetni az oldalunkat facebookon is! És ha már ott vagytok, a tetszik gomb is igencsak hívogató tud ám lenni… Sőt, jelenleg 996 kedvelőnél tartunk, ha szeretnél te lenni a kerek ezredik, érdemes beszállni a harcba! Na de nem is szaporítom tovább a szót: hétvégi menetrendünknek megfelelően elevenítsük fel, mi is történt egész héten, majd pedig újra lehetőséget kapok, hogy rátok erőltessem az ízlésemet régebbi tartalmak terén.

Heti posztok, frissítések

 • A hetet Thea felvilágosító órájával kezdtük. Na persze nem kell rögtön 18+-os tartalomra gondolni, csupán csak annyit árultunk el nektek, hogy a simeket sem a gólya hozza, hanem máshogy keletkeznek azok a bizonyos bitek és pixelek. Na de hogy pontosan hogyan is? Leírhatnám, de akkor minek lenne róla egy terjedelmes tippünk?
 • Remélem még nem untátok meg a SimsVip oldalról beszerzett összeesküvés-elméleteket, mert ezúttal is jelentkeztem a heti teória adaggal, hogy lerántsam a leplet a Sixam bolygó átveréséről. Áh, a régi szép emlékek, mikor tízből tízszer bolgyót írtam bolygó helyett…
 • Hetünk a Sims 4 Moschino Cuccokkal dübörgött tovább, amiről mindenhol mindenfélét közzétettünk, legrészletesebben viszont az oldalunkon, Matt által megjelentetett cikkből értesülhettek, így ha lemaradtatok volna a híráradatról, itt javaslom, hogy először fejest ugorjatok bele!
 • Már régóta folyamatban volt, de a lustaság útját állta legújabb kitalációnk, a Slowbuild megjelenésének, most azonban végre pontot tettem az ügy végére, és egy új oldalról megközelítve próbáltam segíteni mindenkinek, aki szeretne fentebb jutni építésben a kockaházak szintjéről. Ha te is hasonló szindrómákkal küzdesz, és ráadásul oda is vagy a viktoriánus stílusért, ez a barkácstipp duplán élvezetes lesz számodra!
 • És ha már lustaság, ne menjünk el észrevétlenül a Hét Főbűn kihívás mellett sem, amelyet Lorie-nak hála hozhattunk el nektek oldalunkra. A cikket érdekes borítóképpel látta el, ti kitaláljátok, melyik sim melyik bűnt ábrázolja?

Ez is történt…

Mindazon felül, hogy mennyi tartalommal jelentkeztünk, a háttérben is számos változás történt. Mivel ezeket ti személyesen sokszor nem tapasztaljátok (illetve nem tudjátok, hogy egyes kényelmi funkciókban mennyi munka van), heti visszatekintőinket részben a technikai háttérinformációknak is szenteljük, hogy a színfalak mögötti munkák se maradjanak elismerés nélkül!

 • Fáradhatatlanul azon vagyunk, hogy az oldal tartalmainak optimalizálásával növeljük az élményindexet, és egyúttal csökkentsük a mobilnet forgalmat, ami az oldal lapozgatásához szükséges.
 • Egy nagyobb karbantartási munkálat során kicsit átvariáltuk az oldal szervezését, ha pedig nagyon elvesznétek, egy oldaltérkép is készült számotokra, hogy egy tekergő se tévedjen el a csínytevései során!
 • Malmaink néha lassan őrölnek, de végre sikerült frissítenünk a Rólunk menüpontot az új szerkesztőkkel, valamint a régiekről is készültek új fotók. Ha valaki kíváncsi Matt megújult sármos mosolyára, nyomás meglesni!
 • Az oldalunk kezd hatalmas méreteket ölteni, így szükséges volt megejtenünk egy tárhelybővítést. Ez azonban számotokra mindenképp jó hír: a jövőben sem tervezünk faképnél hagyni titeket!

Facebookon jelentettük

Szemezgető

Miközben e sorokat írom, Ruby épp egy esküvőn teszi tiszteletét. Nos, ott épp zajlik a valami régi, valami új, valami kék és valami kölcsön, én meg gondolkodom, hogy mi legyen a valami régi cikk, valami tale, valami novella, meg a valami játék. Nézzük is sorra, mit sikerült előásnom oldalunk történelméből!

 • Egy korábbi posztpárosunk – hála Ruby olasztudásának – lerántotta a leplet arról, mi ihlette az egyes városokat kedvenc játékunkban. A Sims 3 szomszédságainak valóságos változatainak bemutatása után a Sims 4 városait veséztük ki, érdemes őket szemügyre venni!
 • Mostanában főleg a Sims 4 élvezi mindenki figyelmét, legalábbis ami a híreket és az eseményeket illeti, így ezúttal egy Sims 2-vel illusztrált sims tale-t ajánlok a figyelmetekbe, hogy visszatérjünk egy kicsit a klasszikusokhoz. Az Abyss – Út a mélybe című alkotás, mely Ri fejéből pattant ki, úgy lett megvalósítva az említett szériával, hogy a Sims 4-gyel vetekszik a képi világa. Zseniális, izgalmas történet, sok fordulat, bőrdzsekis halál, és egy gyönyörű vers… mi kell még? Olvasó szemüvegeket fel!
 • Ha pedig valaki valami rövidebbre vágyik, máris kisegítem őt a novelláinkhoz vezető titkos átjáróval. És ha már ott jársz, ajánlom figyelmedbe a tárlat Tizennégy nap napvilág című remekművét, Gabett tollából. Megható történet, kész érzelmi hullámvasút, egy visszaszámlálás… Három, kettő, egy… és már olvasod is!
 • Hatalmas sikernek örvendett annak idején a mi lennél, ha sim lennél nevezetű személyiségtesztünk. Emlékszem még, kommentháború indult a szabad világ vezetői és a gonosz császárai között, és pillanatok alatt az oldal történelmének legnépszerűbb posztjává avanzsálódott ez az alkotás. Sajnos a költözködések során a kommentek elvesztek, de közös erővel újra teleírhatjuk üzenetekkel a falat! Szóval? Ki melyik oldalhoz csatlakozik?
 • Ha valaki már el sem tudja képzelni a játékát a Wicked Whims mod nélkül, számára tökéletes feladat lehet a Bordélyház kihívás, amely az említett modhoz hasonlóan rontja meg túlzottan ártatlan simjeink életét. Figyelem, csak nagykorúaknak ajánljuk!

Youtube

Mióta világ a világ, és gamer a gamer, szeretjük nézni, ha valaki játszik. És ha beleszólhatunk valamilyen módon a játékába, az olyan, mintha mi magunk játszanánk. A mostani videóban egyik kedvenc YouTube alkotóm, LaurenZSide éli ki hasonló vágyait, egy egész különleges módon. Nagy pénzösszegeket ajánl fel a streamereknek, ha azt csinálják, amit kér. És ha egy valamit érdemes tudni Laurenről, hát az az, hogy ő elég kíméletlen a simekkel, nem kevésbé a simmerekkel, akiknek szeretett karaktereiktől kell megválniuk, ha pénzhez akarnak jutni. Nézzük hát, milyen ha a játékos is csak egy játék valaki más markában!

Szavazás

Mint azt olvashattátok is, az oldal tárhelybővítésre szorult, amelynek sajnos nagyobb anyagi vonzata van, mint korábban volt. És míg természetesen a költségek nem olyan egetverően magasak, hogy kiforgassanak minket a vagyonunkból, már régóta tervezgetjük, hogy önfenntartóvá tennénk valahogy az oldalt. Ha valaki emlékszik, korábban ezért volt egy időszak, amikor reklámokkal próbálkoztunk, ez azonban az adblockerek világában reménytelen próbálkozásnak bizonyult.

Mikor azonban néhányotok megjegyezte, hogy szívesen segítene az oldalon a mocskos anyagiakkal, felmerült köztünk az ötlet egy adomány-doboz üzembe helyezéséről. Mostani kérdésünk pedig ehhez kapcsolódik: amennyiben lenne rá lehetőség, adakoznátok-e az oldal fenntartásához? Természetesen örülünk az 500, és az 5000 forintos felajánlásoknak is egyaránt, illetve azt is megértjük, ha valakinek nincs lehetősége a zsebébe nyúlni emiatt. És nem kell megijedni: az oldal továbbra is teljesen ingyenesen használható, és ezen a jövőben sem változtatunk, így ilyen téren nem teszünk különbséget a látogatók között. Hogy azonban az adakozók se maradjanak üres kézzel, számukra jelképes titulussal tudjuk kimutatni hálánkat.

 

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.