Heti Visszatekintő

Heti Visszatekintő

A múlt heti design-sokk után ez a pár nap sokak számra a kényszerű elfogadásról szólt, miközben azok, akiknek tetszését elnyerte az új megjelenés, csendben örülnek a frissítésnek, és a vele érkező story quiz lehetőségnek. Ezután sem állt meg azonban az élet az oldalon, egy seregnyi színes tartalommal jelentkeztünk a héten. Összefoglalónk második felében egy fantasztikus videó is vár rátok, valamint heti szavazásunk, úgyhogy feltétlen lessetek be a tovább gomb mögé is!

Heti posztok, frissítések

  • Hét elején Ruby mutatta be nektek újonnan elsajátított pózkésztő tudását, és egy szomorú pózokból álló letöltést készített a Sims 4 játékhoz. Különösen tale írók és illusztrátorok számára ajánlott olvasmány!
  • Szerdán Matt öltötte magára az idegenvezető szerepet, hogy átkalauzoljon minket a Sims 4 frissítés újdonságain. Nem csak az új dizájnról ejt benne szót, hanem az extra játékelemekre is vethettek pár pillantást közelebbről.
  • Mint a nagyobb frissítések után általában, most is elindult a találgatás, vajon akadnak-e utalások benne a következő kiegészítő témájával kapcsolatban. Matt pedig elhozta a választ: érkezik a Sims 4 Egyetem?
  • Pénteken két olyan modot mutattam be nektek, amelyek segítségével akár 25 főre is megnövelhetitek háztartásotok méretét. Bár a tapasztalt simmereknek talán már nem újdonság, mégis hasznos lehet a kezdőbb játékosok számára.
  • Szombaton Ruby gyűjtött össze egy sor izgalmas alapszituációt, amelyek segíthetnek elkezdeni a játékot egy új háztartással. Minden széria szerelmesei találhatnak közöttük maguknak valót – ugye te is izzítod már a játékodat?
  • Frissítettem korábban közzétett Sims 4 jellemvonások és életcél jutalmak című tippünket, most már az Island Living kiegészítőig szerepel benne minden a címnek megfelelő tulajdonság – továbbá az új dizájnnal készült Sims ikonokat is először üdvözölhetitek benne az oldalon.
  • Elérhetővé vált a Sims 4 Island Living kiegészítő adatlapja, továbbá a Sims 4 játékleírások gyűjtő és az egyes csomagok adatlapjai is frissültek a borítók új verziójával. Az oldal többi részén is folyamatban van a régi borítók, logók és ikonok lecserélése – bízunk benne, hasonló frissítésekkel a jövőben nem kedveskedik az EA.:)

Ez is történt…

A Szerkesztők oldalon végre olvasható az új csapattagok neve és bemutatkozása, tovább néhány régi szerkesztő is frissítette korábbi szövegét. Képek helyett egyelőre kénytelenek lesztek a fantáziátokra támaszkodni, de azokat is pótolni fogjuk idővel.

Lorie-t és Timet nélkülöznünk kellett a héten, hétfőtől azonban már ők is aktívan kiveszik részüket a munkából, és készülnek az új tartalmakkal. Matt nyaralása a rossz időnek köszönhetően meghiúsult, de öröm az ürömben, hiszen így nem maradtunk le egyetlen fontos információról sem a frissítéssel kapcsolatban.

Facebookon jelentettük

Július 16-tól már Playstation 4 és Xbox One konzolon is elérhető a Sims 4 Island Living! Ezenkívül egy megható videó is készült olyan simmerekkel, akiknek a játékban megtapasztalt szabadság segített önmaguk megismerésében és elfogadásában. Hiszen a Sims nem csupán egy játék…

Szemezgető

Ma egy olyan posztot szeretnék figyelmetekbe ajánlani, amelyet nem árt mindenkinek elolvasnia és átgondolnia legalább egyszer az életében. Ez Etti Hogyan írjunk kritikát? című cikkje, amely egykor a Sims Tales oldalon látott napvilágot. Bár az írás konkrétan a történetekre szánt kritika témáját járja körül, hasznos lehet ugyanezeket a szempontokat megfontolni, mielőtt bármilyen más témában vagy alkotásról nyilvánítanánk véleményt. Ha meglátásaidat meg tudod fogalmazni úgy, hogy az ne legyen bántó, segíthetsz ezzel annak, akinek építő kritikádat szánod, ugyanakkor még a legjobb szándék is vitába torollhat, ha nem a megfelelő módon tálalod mondandód, és inkább bírálod a másik felet. Még egy érdekesség: a Sims Tales idejében ez volt az egyik legnépszerűbb cikkünk, hiszen annak ellenére, hogy tale-ekhez készült, felkerült egy írással foglalkozó blog ajánlott linkjei közé is.

Mivel jelenleg nincs futó történet az oldalon, ez tökéletes alkalom rá, hogy a korábban megjelent írások közül válassz egyet, és egy hűsítő limonádé mellett belefeledkezz az olvasásba. Egyik személyes kedvencemet szeretném ajánlani erre a célra, méghozzá Nita90-től az Ezüst krónikákat. A fordulatosan felépített történetből nem hiányzik a kaland, szerelem és dráma, ráadásul szövegezése is olvasmányos, kellemes humorral fűszerezve. Különlegessége, hogy az illusztrálás hozzá Sims Medieval játékkal készült, és annak idején sikerült elnyernie az év legjobb története díjat.

Youtube

Ha létezik a Sims machinimáknak koronázatlan királya, akkor az minden bizonnyal Rémi Marocelli. Aki látta már bármelyik videóját, az bizonyára megjegyezte a nevét, hiszen szavakkal nehezen leírható az, amit ő a Sims 4-ből képes kihozni egy videószerkesztő segítségével. A Plumbob Princess is egy felemelő, fantasztikus történet, amelynek minden szegletében ott rejtőzik az alkotó profizmusa. Ha ez az első videó, ami szembejön veled Rémi Marocelli munkáiból, feltétlen pillants bele, ha pedig már ismered a nevét, akkor talán nem kell tovább győzködnöm téged, hogy szánj pár percet erre a remekműre.

Szavazás

Heti kérdésünk egy népszerű témához, a kihívásokhoz kapcsolódik. Előszeretettel hozunk nektek fordításokat angol nyelvű challenge-ekről, de vajon érdekelne titeket egy cikksorozat ezúttal egy végigjátszásról is? Az ilyen élménybeszámolók általában gameplayek, az írott forma azonban talán egy formabontó, új szemszögből lenne képes bemutatni ezt a tartalomtípust nektek. A kérdéses alapmű, amellyel kapcsolatban ez a kérdés felmerült, a Supersim kihívás, amelynek magyar verzióját Lorie hozta el nemrégiben nektek.

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.