Gil Grimes

Általános információk

Név: Gilbert Olsson-Grimes
Születésnap: 2001.02.07.
Lakóhely: Brightwood
Szeme színe: szőke
Haja színe: kék
Magasság: 183 cm
Testalkat: nyúlánk
Erősségei: megbízhatóság, szarkazmus
Gyengéi: zárkózottság

Családtagok

Erwin Grimes (apa)
Reike Olsson-Grimes (anya)

Szövetségesek, barátok

Morgan Valentine (évfolyamtárs)
Cassy Summers
Kitty Parnell

Romantikus kapcsolatok

Shaylee Allan (exbarátnő)
Morgan Valentine (viszonzatlan)

Ellenségek

Wes Whitlock

Klubtagságok

Audiovizuális klub
Gamer klub
Robotika kör

Gil általános iskola óta elválaszthatatlan barátja Morgannek. A fiú korántsem elveszett a gimnázium dzsungelében, ő csupán azért nem barátkozik másokkal, mert nem igazán érdeklik az emberek. Vérbeli kocka, számítógépek között érzi igazán otthon magát, és a filmek világában. Másokat talán az aggaszt az ő korában, hogy nem tudják, mit akarnak kezdeni magukkal érettségi után, őt azonban az, hogy nem tud választani a számtalan dolog közül, amit szeretne. Szívesen lenne filmrendező, vagy játékfejlesztő, és szívesen venne részt az űrkutatási programban is. Mivel jegyei és képességei kiválóak, gyakorlatilag bármit valóra válthat, amire vágyik.

Az egyetlen oka, amiért nem magániskolában kamatoztatja tudását, Morgan. Gyerekkora óta ő a legfontosabb személy az életében (a családja mellett), és képtelen volt elszakadni tőle, mikor gimnáziumot kellett választania. Az apja azóta is gyakran felemlegeti ezt a döntését, amit nem helyeselt ugyan, de nem akarta kényszerrel másik iskolába íratni.

 

Család

Gilt egyedül neveli édesapja, Erwin Grimes. Édesanyja még három éves korában veszítette éltét egy autóbalesetben, ő már csak fényképekről emlékszik rá. Apja ezt követően nem állapodott meg, bár több hosszabb kapcsolata volt, néhány az együttélés szakaszába is eljutott. Gil nehezen alkalmazkodott a gyakran változó helyzethez, és egy idő után már nem volt hajlandó megismerni apja új nőit.

Testvére nincs, azonban számos unokatestvérrel büszkélkedhet anyai ágról, akik Svédországban élnek. A család ezen ágával azonban nem tart szoros kapcsolatot, így anyai nagyszüleit is csak futólag ismeri karácsonyi és születésnapi képeslapokról.

Erwin Grimes sok mindenben a példaképe, hiszen fontos munkát végez, csupán azt tudja neki nehezen megbocsátani, hogy folyton úton van. Gyermekkorában több időt töltött apai nagyszüleivel, mint apjával. Ezért is kovácsolódhatott össze olyan szorosan Morgannel, és választotta a kollégiumi életet ahelyett, hogy otthon töltse mindennapjait a kényelmes, de üres házban.

Szerelmi élet

Gil nem túl romantikus alkat, és az első látásra szerelem sem az ő műfaja. Többnyire észre sem veszi, hogy szerelmes. Általános iskolában még nemigen érdekelte a másik nem, kilencedikben azonban mégis sikerült elvarázsolnia őt egy Shaylee nevű gördeszkás lánynak. Shay fizika korrepetálás ürügyén férkőzött a közelébe, Gil pedig nem látott át a szitán, hiszen nem számított a lány érdeklődésére. Néhány találkozás után azonban a nagy, üres házban Shay határozottan tudtára adta, hogy egészen mást értett fizika korrepetálás alatt, mint ő.

Csak pár hónapig jártak együtt, a lány ugyanis folyton féltékenykedett Morganre, akit ez alatt az idő alatt sem volt hajlandó hanyagolni. Végül egy ultimátum vetett véget a kapcsolatnak, Gil ugyanis nem Shayt választotta. A lány sértettségében telekürtölte a sulit Gilt lejárató pletykákkal, amelyek jó időre pontot tettek a fiú szerelmi élete végére. Végül tizenegyedikben Shay bocsánatot kért tőle a viselkedéséért, és felvetette az újrakezdés lehetőségét, Gil azonban nem ment bele. Akkor már tudta, hogy az ő szíve másért dobog.

Egyéb érdekességek

Svéd gyökerei miatt ő is pötyög valamennyit a nyelvből.