Sims Addicts Fórum

[Rögzített] Betűvető  

 

Sims Addicts
Hobbifirkász Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 14
2018. június 1. 20:43  

Beszélgessünk kötetlenül az írásról és történetekről. Dolgoztok épp valamilyen tale-en vagy novellán?


VálaszIdézet
Ruby
 Ruby
Bértollnok Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 216
2018. június 4. 19:16  

Igen! Én mindig dolgozom valamin, csak nem minden megsimsesíthető sajnos. 🙁

És a legszebb, hogy mindig olyan történetekkel haladok leginkább, amiket nem akarok/tudok publikálni, amire az olvasók várnak, az meg csak porosodik. Szipp.

Van más is ilyen cipőben?


VálaszIdézet
Gregoretta Samsa
Ponyvaíró Registered
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 79
2018. június 6. 09:58  

Hogyne lenne! 😀 Vagyis inkább: :'(

Ha kivételesen van egy kis időm, akkor mindig nekiállok valaminek (általában nem is írásról van szó), de valami olyannak, aminek semmi köze sincs a már évek óta váró ötleteimhez.

Több Sims tale ötletem is lett volna, de mindegyikkel van valami probléma: van, ahol nem sikerül kitalálni az alaphelyzetet, de azt már tudom, kb. miről szólna. Van, ahol nincs ötlet a kezdőpont és a végpont közti helyek "kitöltésére". Van olyan "történetem" is, aminek a célja hiányzik, nem tudom, hová akarom elvinni, így amíg az nem kristályosodik ki, nincs értelme belekezdeni.


VálaszIdézet
Thea
 Thea
Hobbifirkász Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 18
2018. június 6. 18:30  

Arra nem gondoltál, Greg, hogy összedugd a fejed valakivel? A Tintavér során mi is adtunk ötleteket egymásnak, és így sokkal könnyebben összeállt a teljes történet, mert ugye több agy több lehetőséget lát meg ugyanabban az alaphelyzetben.:) Abban pedig teljesen igazad van, hogy addig nincs értelme belekezdeni, ha nem tudod, hová szeretnél kilyukadni.:/


Gregoretta Samsa kedvelte
VálaszIdézet
TimMac
Hobbifirkász Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 16
2018. június 9. 14:17  

Én is egyetértek Theával, lehet a közös írás tud a válasz lenni ezekre a problémákra, bár persze annak más hátulütői vannak, de minden megoldható 🙂

Én a napokban találtam ki, hogy legyalulom az legelső nagyobb lélegzetvételű történetemet, megtartok belőle mindent, amiért szerettem (szereplők közül, események közül, helyszínek, eszközök, stb.) és áthelyezem valami más kontextusba. Nagyon a szívemhez nőtt az a történet, sokat foglalkoztam vele, és most úgy érzem (legfőképp talán a Tintavér során tapasztalt fejlődésem alapján), hogy képes lennék valami sokkal jobbat kihozni belőle mai fejjel. Úgyhogy ha időm engedi, annak nekifogok a közeljövőben, bár sajnos nehezen lenne illusztrálható, így "az oldalt ez nem annyira érinti" 😀


Gregoretta Samsa kedvelte
VálaszIdézet
Gregoretta Samsa
Ponyvaíró Registered
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 79
2018. június 11. 01:25  

Hát, nem is tudom... Ez a másokkal közösen írós dolog egy kicsit idegen számomra. Sajnos, így is mindig attól szenvedek, hogy sosincs időm semmire, mert nagyon rosszul osztom be – nem nagyon lenne így lehetőségem vagy energiám a kommunikációra. (Igen, ezt tapasztalatból mondom. Gyakran vagyok úgy, hogy fel sem megyek Facebookra, nehogy valaki rám írjon olyan pillanatban, amikor senkivel sincs kedvem beszélgetni – nem, nem szomorú vagyok olyankor, csak nem vagyok beszélgetős hangulatban.) Szóval, már csak emiatt sem menne nekem.

A másik, hogy én olyan vagyok, hogy ha alkotok valamit (akármilyen műfajban, művészeti ágban is), akkor azt úgy szeretem csinálni, hogy a saját ötleteimet próbáljam megvalósítani. Ha az irodalomnál maradunk, akkor olyan történetet írni, amit én raktam össze, a saját gondolataimból.

Plusz, még ott van az is, hogy amúgy sem vagyok profi az írásban. Még bele kell jönnöm a karakteralkotásba, de még a fogalmazás sem megy tökéletesen. Ha így állnék össze valakivel, akkor az olyan lenne, mintha két kőműves építene egy házat, az egyik igényes munkát végezne, tökéletesen passzolnának egymáshoz a téglák – de a másikuk, aki a ház másik felét építi, egy roskatag (fél)viskót eszkábálna össze. A ház felemás lenne, és hiába lenne szép az egyik fele, a rosszabbik része úgyis elcsúfítaná, és még össze is dőlne.  😆 

Na jó, ez egy kicsit talán kritikusabb volt a kelleténél. De attól még látható, hogy az én fogalmazásom és egyéb, írással kapcsolatos készségeim még nem állnak a legmagasabb szinten.


VálaszIdézet
Ruby
 Ruby
Bértollnok Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 216
2018. június 11. 09:49  

(Na, én nagyon ismerem, milyen az, amikor nincs semmi bajod, csak egyszerűen nincs kedved beszélgetni másokkal... Szóval megértelek, pacsi!)

Viszont szerintem a társszerzős írás nem gátolja azt, hogy kiteljesedj írás közben, megvalósítsd az ötleteidet. Én azt szeretem benne leginkább, hogy az emberek ebben a helyzetben nem gátolni szokták egymást, hanem inkább inspirálni. Szóval nem két félből lesz egy egész, hanem két egészből marad két egész. 😀

Nekem az a tapasztalatom amúgy, hogy egy jó társszerző mindig felhúzza a másikat is, én például nagyon sokat fejlődtem, később jobbak lettek a saját sztorijaim is, mert tudtam tanulni a közösökből. 🙂 A karakteralkotás meg pláne sokkal inkább jön magától, ha nem egyedül írsz egy történetet. Nem azért, nem fog a másik - jó esetben - beleszólni abba, hogy hogyan írd a karakteredet, mit csináljon; hanem mert két ember karakterei fognak interakcióba lépni, és ez mindig sokkal jobban kihozza belőlük a bennük rejlő lehetőségeket.

Én azt tapasztalom a Tintavérnél is, hogy vannak karakterek, akik ugyanahhoz az íróhoz tartoznak, és jól működnek együtt, viszont a legkirályabb jelenetek akkor születnek, ha együtt írunk, reagálnak egymásra a karaktereink. De többiek, cáfoljatok meg nyugodtan, ha nem értetek egyet! 😀


Gregoretta Samsa kedvelte
VálaszIdézet
Gregoretta Samsa
Ponyvaíró Registered
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 79
2018. június 12. 15:56  

Elhiszem, hogy jó lehet, és megvan a maga hangulata. De egyelőre nem tervezem, hogy összeüljek valakivel egy közös történetet írni. Majd egyszer talán.
Egy kicsit mondjuk ellentmondok magammal azzal, hogy becsatlakoztam a Fantasya szerepjátékba, de az mégis egy kicsit más. Az is értelmezhető történetként (sőt, igazából az is), de inkább "játék", mint egy "komoly alkotás".
Viszont, arra jó, hogy az ember jól érezze magát (ha szeret írni), és gyakorolja a fogalmazást és a karakteralkotást.
Mondjuk, most kb. ugyanazt írtam le, mint ti  :mrgreen: 

Gondolom, most már végképp elvesztettétek a fonalat, hogy mi is van velem xD

Valami olyasmi a lényeg, hogy "rendes", "publikálásra" szánt, nagyjából jól megtervezett művet egyelőre még nem szeretnék másokkal közösen írni.

@TimMac : Csak úgy kíváncsiságból kérdezem, nem nyaggatásból. Végül feladtad a Last One Standing- et? Vagy talán pont arról a történetről beszéltél a kommentben, hogy teljesen újraírod, átalakítod? (Ha igen, akkor remélem, hogy azért valahol majd olvasható lesz, ha nem is itt. 🙂 Szerettem a sztorit.)


VálaszIdézet
Ruby
 Ruby
Bértollnok Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 216
2018. június 12. 18:40  

Persze, nem is meggyőzni akarlak én sem, hogy írj valakivel közösen, nem mindenkinek jön be egyébként. Csak szerettem volna tisztázni, hogy ez nem olyan szempontból jelent nehézséget, mint ahogyan azt az emberek gondolják látatlanban.

Én például nagyon sok emberrel írtam már együtt, így azt hiszem, mondhatom magamat tapasztaltnak. 😀

Nekem a szerepjáték teljesen új abban a formában, ahogyan itt játsszuk, nekem az ilyesmi sosem számít írásnak, ez tényleg inkább játék.


Gregoretta Samsa kedvelte
VálaszIdézet
TimMac
Hobbifirkász Admin
Csatlakozott:9 hónappal  ezelőtt
Hozzászólás: 16
2018. június 12. 22:10  

Greg: A The Last One Standing eszembe jutott, mikor írtam azt a kommentet, viszont nem arra gondoltam 🙂 Igazság szerint az nem az írás miatt maradt abba, mert végig meg lett írva, csak a forgatás akadt el sajnos. Nem tudom, sikerül-e magam valaha rávennem, hogy újra belevágjak, de jó lenne nem így félbehagyni az egészet. Viszont az biztos, hogy ha még egyszer elindulna, akkor előbb tuti végig akarnám forgatni az egészet, nem akarok még egy szünetet bele.


Gregoretta Samsa kedvelte
VálaszIdézet
  
Dolgozunk

Please Belépés or Regisztráció