Ethan Flynn

Általános információk

Név: Ethan Flynn
Születésnap: 2000.12.11.
Lakóhely: Brightwood
Szeme színe: barna
Haja színe: fekete
Magasság: 185 cm
Testalkat: sportos
Erősségei: magabiztos fellépés
Gyengéi: önuralom hiánya, büszkeség

Családtagok

Agatha Flynn (nagymama)
Annalise Flynn (anya)
Joseph Flynn (apa)
Bryce Daugharty (anyja élettársa)

Szövetségesek, barátok

Trevor Bradley
Darcy Nardone
Jared Murphy

Romantikus kapcsolatok

Jenna Rhodes
Darcy Nardone (első szerelem)
Clara Springer

Ellenségek

Giselle Hauser (igazgató)
Tyler Brody (évfolyamtárs)
Robert Springer
Clara Springer
Toby Shultz
David Dietrich (évfolyamtárs)
Trevor Bradley (tanár)
Miles Livingstone

Klubtagságok

Sport klub (megszűnt tagság)
Zenekör (megszűnt tagság)
Botanikus kör  (megszűnt tagság)
Írókör (alapító tag)

Ethan a Brightwood gimi egyik legproblémásabb diákja. Érzelmileg sérült, ami miatt nehezen teremt kapcsolatot másokkal, dühkezelési problémái miatt pedig kedvelt céltáblája az iskola bajkeverőinek, élen Tyler Brodyval. A szabályok nem tartják vissza semmitől, ugyanakkor szigorú elvárásokat támaszt saját magával szemben, aminek képtelen megfelelni. Ez a kettősség rányomja a bélyegét az egész személyiségére, folyamatos küzdelemben él önmagával. A 2018/2019 tanévet megelőző nyáron apja börtönbe kerül, meggyőződése szerint ártatlanul. Az első tanítási napon azonnal verekedésbe is keveredik Rob Springerrel, aki új diákként érkezik a suliba, és aki az Ethan apját elítélő bírónő fia. Hauser igazgatónő – megelégelve a fiú beilleszkedési problémáit és zűrjeit – büntetésből “besorozza” Trevor Bradley frissen engedélyezett Írókörébe, hogy bizonyítson. További bosszúságot okoz számára, hogy Rob húga, Clara Springer időről-időre megjelenik az iskolában, hogy számon kérje rajta a testvére ellen elkövetett vélt vagy valós sérelmeket. Ethan tehetetlen ezekkel a helyzetekkel szemben, mert lányok ellen nem lép fel erőszakosan, a szóbeli viták során viszont hamar elveszíti a fejét, és alulmarad a másikkal szemben.

Család

Ethan egyedüli gyermek, pedig mindig vágyott volna testvérre. Anyja, Annalise csupán 16 éves volt, mikor teherbe esett gimnáziumi szerelmétől, a két évvel felette járó Joseph Flynntől. Apja kénytelen volt abbahagyni tanulmányait, hogy munkába álljon, és megfelelő körülményeket biztosítson az érkező gyermeknek, anyja azonban egyéni tanrenddel leérettségizett az ő születése után. Szülei teljes házassága alatt érezhető volt, hogy túl korán kötötték le magukat. Ethan mindig is rajongott az apjáért, de 10 éves kora után egyre rapszodikusabbá vált szülei kapcsolata, és Joseph gyakran töltött hosszabb-rövidebb időket barátoknál vagy hotelszobákban. Annalise elégedetlen volt a közös életükkel, az alkoholba menekült, és egyszer-egyszer félre is lépett, bár férje mindig megbocsátotta. A még gyermek Ethan minden rosszért, ami velük történt, az anyját hibáztatta, ami megalapozta későbbi kapcsolatukat. A válópert Ethan 15 éves korában nyújtotta be Annalise, az apja azonban nem egyezett bele a válásba, és a lakásból sem akart kiköltözni. Ettől kezdve háborús övezetté vált a Flynn ház, aminek Joseph két évvel későbbi letartóztatása vetett véget.

Annalise – érvényes házassága ellenére – rövid idővel később már a nyilvánosság előtt is új partnerével, Bryce Daugharty-val mutatkozott, akivel a letartóztatás során ismerkedett meg. Fél évvel később Daugharty be is költözött lakásukba, Ethan legnagyobb bosszúságára.

Szülein kívül egyetlen élő rokona Agatha Flynn, apai nagymamája. Az idős nő otthonban él egyre elhatalmasodó demenciája miatt. Ethan rendszeresen látogatja, vele a legszorosabb a viszonya családtagjai közül (és egyébként is).

Szerelmi élet

Nem igazán érdekli a szerelem vagy elköteleződés. Testi kapcsolatot is nehezen létesít bárkivel, hiszen sokszor még egy érintés is kellemetlenül érinti. Futó kalandjai voltak már, de nem járt még senkivel, és szerelmes sem volt még soha senkibe. Ha ismerkedni próbál, általában a könnyen lenyűgözhető, nem kihívóan szép lányokat választja, mert velük könnyebb dolga van – nem kedveli a meghódításra váró, magas lovon ülő jéghercegnőket.

Egy ittas éjszakán összegabalyodott Jennával, és másnap egymás mellett ébredtek, a lány azonban nem emlékezett semmire. Ez az éjszaka sok bonyodalomnak ágyazott meg a későbbiekben.

Egyéb érdekességek

Ethan azért nem szeretné elhagyni a Brightwood gimit, mert Daugharty feltett szándéka, hogy a Harrington Katonai Akadémiára száműzzék őt, ahol véleménye szerint végre megtörnék, és normális ember lehetne belőle. Az anyja egyelőre tiltakozik, de ha kicsapnák az iskolából, más lehetőség nem maradna számára. Mivel a Harrington egy távoli, bentlakásos intézmény, így elszakadna nagymamájától és apjától is.

Még nem tudja, mihez kezd magával a jövőben, de érdekli az autószerelés. Apjával gyakran bütykölték az öreg családi csotrogányt, amelyet megörökölt, miután öregét leültették.

Előítéletes a melegekkel szemben. Egyrészt apjától is azt a szemléletet tette magáévá, hogy a homoszexualitás nem normális dolog, másrészt 15 évesen egy tömött buszon kellemetlen közelségbe került egy dörgölőzővel. A férfi hozzányomkodta olyan testrészeit, amire nem volt kíváncsi, és feltűnés nélkül végig is tapogatta. Az adott helyzetben tehetetlen volt, és egyszerűen nem is tudta, hogy történhetett vele ilyesmi, de utána megalázottnak érezte magát, és csak fokozódott a homofóbiája. Rémálma, hogy még egyszer valaki – főleg egy férfi – úgy hozzáérjen, hogy ő nem akarja. Ellenérzései nem agresszióban nyilvánulnak meg, inkább tartózkodó és bizalmatlan velük szemben.