Agatha Flynn

Általános információk

Név: Agatha Flynn
Születésnap: 1944.11.08.
Lakóhely: Brightwoodi Nyugdíjasház
Szeme színe: barna
Haja színe: ősz
Magasság: 158 cm
Testalkat: töpörödött
Erősségei: humor
Gyengéi: fizikai és szellemi leépülés

Családtagok

Annalise Flynn (meny)
Joseph Flynn (fiú)
Ethan Flynn (unoka)

Szövetségesek, barátok

Adele Goodman (barátnő)

Romantikus kapcsolatok

Bernard Flynn (férj+)

Ellenségek

Még nem ismert

Agatha Flynn a Brightwoodi Nyugdíjasházban él, ahová egyre erősödő demenciája és paranoid tévképzetei miatt került. Odabent Adele nevű barátnőjével osztja meg mindennapjait, és egyetlen unokája, Ethan is gyakran látogatja. Aktív éveiben óvónőként dolgozott, imádja a gyerekeket.

 

Család

Agatha és Bernard egyetlen utódja Joseph Flynn, aki késői gyermekként érkezett akkor, amikor már nem is reménykedtek abban, hogy szülővé válhatnak. A kis Joey halk szavú, kedves gyerek volt, de aztán a gimnáziumban – Agatha szerint – az ujja köré csavarta Annalise. Ettől kezdve Joseph élete új vágányra siklott, feladta továbbtanulási terveit, pedig már felvételt nyert a kiválasztott egyetemen, ahol mérnöknek szeretett volna tanulni. Feleségül vette a lányt, és emberfeletti munkával (és persze szülői segítséggel) családi fészket vásárolt, ahol aztán eltarthatta feleségét és újszülött kisfiát – mindezt 19 évesen.

Bár menyét sosem szívlelte igazán, egyetlen unokájáért bármikor lehozta volna a csillagokat az égről. Ameddig tehette, anyagilag is támogatta a családot, hogy Ethan semmiben ne szenvedjen hiányt. Nagyon elszomorította volna az a tudat, hogy egyszer mennyi fájdalmat okoz még neki betegségével.

Agatha szerencsére elhatalmasodó demenciája miatt már nem kellett, hogy megtudja, fiát szabadságvesztésre ítélték a Sheffieldi Fegyintézetben.

 

Szerelmi élet

Megboldogult férjét, Bernardot még ’90-ben vesztette el, azóta egyedül tengeti életét. A későbbiekben akadtak ugyan udvarlói, de életét a fia, és később az unokája nevelésének szentelte.

 

Egyéb érdekességek

Imádja a krumplicukrot.