Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Cottage Living – Vadmadarak

Ha a Sims 4-ben próbálod kiélni Disney hercegnős álmaidat, akkor a vadmadarakkal való interakciók nyújtják a lehető legjobb megoldás erre. A Cottage Living kiegészítő által kerültek a játékba, és rendkívül imádnivalóak; énekelhetsz nekik, és még ajándékot is adnak neked, ha elég barátságos vagy velük.

Találkozás a vadmadarakkal

A vadnyulakkal ellentétben, akik az otthonuktól távol is ugrándozhatnak, a vadmadarakkal csak a saját fatörzsüknél lehet igazán kapcsolatba lépni. Ezek a fatörzsek csak Henford-On-Bagley-ben vannak jelen, de egyáltalán nem kell ott élnie a simednek ahhoz, hogy a madarakkal barátkozzon. Ha rendelkezel az Outdoor Retreat játékcsomaggal, érdemes sátrat verni Bramblewood területén az Isle of Volpe Park-ban (Nemzeti Park), és néhány napot eltölteni a környéken barangolva. Ezen a környéken rengeteg vadmadár- és nyuszi otthon található.

Ha az otthonukra bukkansz, a legjobb, ha eleinte kerülöd a legtöbb interakciót. Nem fognak bízni benned, és minden interakció valószínűleg kudarcba fullad. Ehelyett inkább a sim távolról figyelje a vadmadarakat (Watch Birds), amíg nem alakít ki velük minimális kapcsolati szintet. Legalább egy negyedig töltött barátság sáv ajánlott, mielőtt megpróbálkozol más barátságos interakciókkal.

Ismerkedés a madarakkal

Ha már eléggé megbíznak benned, kipróbálhatod velük a gonosz és barátságos interakciókat. A mellette lévő ikonból láthatod, hogy melyik melyik. A simed énekelhet a madaraknak (Sing To Birds), ami egy új, imádnivaló animációval ellátott barátságos interakció.

A vadmadaraknak éneklésnek jó és rossz eredményei is lehetnek. Ha az interakció sikeres, a madarak a simed kezére ülnek, és együtt énekelnek vele. Ha sikertelen, akkor a simedet lekakilják.

A vadnyulakkal és rókákkal ellentétben a simed egy madár helyett egy egész rajjal fog összebarátkozni. A kapcsolati panelen Vadmadárraj néven jelennek meg, de a fatörzsre kattintva átnevezheted a rajukat. Mivel a simed az egész rajjal egyszerre lép kapcsolatba, nem tudod külön-külön elnevezni őket és az otthonukat, mint a nyusziknál. A vadmadár otthon átnevezésével a raj is átnevezhető.

A vadmadarak megajándékozása

A vadon élő madarakkal való kapcsolat kiépítésének legjobb módja, ha ajándékokat adsz nekik. Sokféle dolgot lehet adni, attól függően, hogy milyen kiegészítő csomagokat telepítettél. Itt vannak a különböző típusú tárgyak, amelyeket ajándékozhatsz:

  • Adj virágokat / Give Flowers
  • Adj halat / Give Fish
  • Adj tojást / Give Egg
  • Adj italt / Give Drink
  • Adj keresztszemes hímzést / Give Cross-Stitch
  • Adj konzervet / Give Canned Good
  • Adj könyvet / Give Book
  • Adj gyapjút / Give Wool
  • Adj faszobrot / Give Wooden Scuipture
  • Adj vegetáriánus ételt / Give Veggie Meal
  • Adj terményt / Give Produce
  • Adj festményt / Give Painting
  • Adj tejet / Give Milk
  • Adj húsételt / Give Meat Meal

Minden vadmadárrajnak megvannak a saját ajándék preferenciái (Gift Preferences) és ezek kiderítése nagyrészt próba szerencsén múlik. Simednek csak ki kell próbálnia, hogy különféle dolgokat ajándékoz nekik, hogy rájöjjön, mit szeretnek. 

Nem kell attól tartanod, hogy rossz tárgyat ajándékozol nekik; bármilyen ajándék minimálisan növeli a kapcsolatot, még akkor is, ha az ajándék nem különösebben tetszik nekik. A kedvelt és szeretett ajándékok eredményezik a legnagyobb kapcsolati javulást. Az Állatrajongó (Animal Enthusiast) tulajdonsággal rendelkező simek némi előnyt élveznek, amikor vadállatok megajándékozásáról van szó; ők képesek felfedezni az ajándékozási preferenciáikat (Discover Gift Preferences).

Ha egyszer már megajándékoztad a vadmadarakat valamivel, legközelebb, amikor ajándékoznál, egy felfelé, vagy lefelé mutató hüvelykujj jelenik meg, vagy egy szívecske. Értelemszerűen a felfelé mutató hüvelykujj tetszik, a lefelé mutató hüvelykujj nem tetszik, a szívecskével jelölt pedig azt jelzi, hogy szeretik a tőled kapott ajándékot. Ez emlékeztetni fog téged az eddig felfedezett preferenciáikra, így nem kell az emlékezetedbe vésned. Minden rajnak van egy sor nem kedvelt, egy sor kedvelt ajándéka és egy kedvenc tárgytípusa. Amint felfedezted egy raj kedvencét, az megjelenik az információs panelen, amikor a kapcsolati panelen az otthonuk, vagy a portréjuk fölé viszed a kurzort. 

A vadmadarak is adhatnak ajándékokat a simednek. Ha barátságot építettél ki velük, néha ajándékot kaphatsz tőlük, amikor az Ajándékozásra (Gifting) kattintasz. A Simek sokféle tárgyat kaphatnak a vadmadaraktól, köztük állati csemegéket (Animal Treats) és hozzávalókat (Ingredients).

A vadon élő madarak barátságának előnyei

Amint a simed összebarátkozott egy madárrajjal Henford-on-Bagley-ben, feloldja a vadmadár otthont az Építés/Vásárlás módban (Build/Buy mod), amelyet a saját telkedre helyezhetsz. Ez lehetővé teszi, hogy mindig legyenek madár barátaid a közelben, még akkor is, ha simjeid nem Henford-on-Bagley-ben élnek.

Ha összebarátkozol egy madárrajjal, akkor a simed segítséget is kérhet tőlük a kertészkedésben (Ask For Gardening Help). Megeszik a növényeid körül lévő bogarakat, így nem kell permetezned. Emellett énekelni fognak a túlméretezett terményeidnek, hogy további növekedésre ösztönözzék őket.

Forrás: Ultimate Sims Guides, Sims Community